Moda dünyası bunları konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Moda dünyası bunları konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 21:23

Haberin Devamı

Hakan Yıldırım geçen yıl “dükkanı kapatıp” bir süreliğine Londra’ya gitmesinin meyvelerini toplamaya başladı. Her yıl dünyanın dört bir tarafından on binlerce tasarımcının defile yapmak için başvurduğu Londra Moda Haftası, Türkiye’den bir Türk’e ilk kez kapılarını açtı. Londra Moda Konseyi tarafından düzenlenen Londra Moda Haftası’na her yıl sadece bir yeni tasarımcı kabul ediliyor. Bu yıl o isim Hakan Yıldırım oldu. Yıldırım’ın defilesi 19 Şubat 2010 Cuma günü saat 14.45’te. Bu arada geçen hafta tasarımcının cephesinden bir iyi haber daha geldi. 4 dalda altın Küre’ye aday gösterilmiş TV dizisi Damages’in New York’ta gerçekleştirilen 3. sezon prömiyerine katılan Rose Byrne, Hakan Yıldırım imzalı beyaz elbiseyi giydi.

Haberin Devamı

SAFFIANO DERİSİNDEN YAPILAN ÖZEL ÇANTAYI

Saffiano derisi, Prada’nın kurucusu Mario Prada tarafından icat edilmiş, ikonik bir malzeme. Bir tür delikli deri olan bu özel malzemenin üretim yöntemi, formülü bir sır. Saffino derisinin ne olduğu moda dünyasında merak konusu. Prada bu kışa özel Saffino derisinden çanta ve aksesuvar koleksiyonu piyasaya sürdü. Çantaların siyah, beyaz gibi temel renklerinin yanı sıra turuncu, pembe gibi renkleri de var.

PÜSKÜLLÜ ÇİZME GÖRÜNÜMLÜ ÇORAPLARI

Wolford 2010 koleksiyonundaki bir parçaya dikkatlerinizi çekmek istiyorum. O da püsküllü çizme görünümlü Fringe tights çoraplar... Gece çıkarken fark yaratmak isteyenler daha iyi bir alternatif bulamaz. Nişantaşı mağazında bulabilirsiniz.

İDİL TARZİ’NİN NARGUDAN KOLEKSİYONUNU

Tek Tanrılı dinler döneminde Türkler dünyanın ortasında bir akça ağaç olduğuna inanırlardı. Buna hayat ağacı denirdi. Gündüzle gece savaşının 22 Aralık’ta gündüzün zaferiyle neticelenmesi ile gündüzler uzamaya geceler kısalmaya başladı. Türkler güneşin bu başarısını “Nargudan” adını verdikleri bir festival ile bu ağacın altında kutladılar. 21. yüzyıla geldiğimizde, pek çok iklim değişikliği ile karşı karşıyayız. Yazlar sıcak değil, kışlar ise soğuk değil. İklim aylara göre eskiye nazaran farklılıklar gösteriyor. İdil Tarzi’nin Erken Sonbahar 2010 Koleksiyonu; Nargudan’dan esinleniyor. Koleksiyonda tercihler pek çok ara mevsim kalitelerine işaret ediyor. Ağaçtan elde edilen viskon kaliteleri, lüks kaşmir karışımları, moda duruşu ve ifadesi güçlü stil sahibi bir kadın yaratıyor. Fıstık yeşili, ekru ve kahve tonlarındaki triko paltoları; lacivert ve kırmızı triko elbiseler takip edecek. Defile, tiril tiril ve ince trikolarla da şaşırtıcı olacak. 3-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan istanbul Moda Haftası’nda; İdil Tarzi’nin triko yorumlarıyla “Nargudan” koleksiyonu sergilenecek. Defile 5 Şubat Cuma günü saat 16.30’da.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!