Mobilyacılar markalaşma hareketi başlattı

Güncelleme Tarihi:

Mobilyacılar markalaşma hareketi başlattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 00:00

Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) başlattığı markalaşma hareketiyle, mobilya sektörünü Türkiye’de ihracattaki en büyük beş sektör arasına sokmayı planlıyor.

Dünyada yirminci sırada yer alan sektörün, markalaşma hareketiyle iki yıl içinde 15’inci sıraya çekilmesi de hedefleniyor. 60 bin firmanın yer aldığı mobilya sektöründe MOSDER üyesi 27 firma, markalaşma hareketine imza atıyor. Bu amaçla halkı markalı mobilya satın alma yönünde reklam kampanyası da başlatan dernek, üyelerine de markalaşma hakkında eğitim seminerleri veriyor. Kampanyaya MOSDER üyesi olan Aldora, Alfemo, Bellona, Casa, Çağlayan, Çilek, Doğtaş, Donat, Gala, İdaş, İpek, İstikbal, Kilim, Konfor, Laressa, Merinos, Mobi, Mobiland, Mondi, Seray, Teleset, Temo, Tepe, Vitello, Yağmur, Yataş, Yatsan destek veriyor.

İHRACATTA İLK BEŞTE OLACAĞIZ: MOSDER Başkanı Memduh Boydak, hedeflerinin özgün Türk tasarımıyla markalaşmak olduğunu belirterek, bu konuda 20’yi aşkın üniversiteyle tasarım, Ar-Ge çalışmaları ve yarışmalar düzenlediklerini söyledi. "Dünyada 20’inci sırada olan Türk mobilya sektörünün, iki yıl içinde ilk 15’te yer almasını istiyoruz" diyen Boydak, markalaşma hareketini Türk mobilya markalarının olgunlaşması ve dünyaya açılması için başlattıklarını kaydetti. Boydak, herkesin sektörde bireysel markalaşma çabaları olduğunu ancak sektörü kapsayacak ilk markalaşma hareketine imza attıklarını vurguladı. MOSDER’in kurulmasından sonra üç yıldır markalaşma konusunda faaliyetlere başladıklarını dile getiren Boydak, "Tüketiciyi de markalı mobilya alma yönünde bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Markalı mobilya, sorumluluk, garanti demek. Sorun çıktığında iade olanağı var. Markalı mobilyaların tasarımla, standartlarla ilgili sorumluluğu bulunuyor" dedi.

MARKALAŞMA İHRACATI DA ARTIRACAK: Memduh Boydak, 6 milyar dolar büyüklüğe sahip sektörün 760 milyon dolar ihracatı olduğu bilgisini vererek, markalaşma hareketiyle Türkiye’deki mobilya sektöründen dünyayı da haberdar etmek istediklerini vurguladı. Sektörün ihracatını beş yıl içinde 2.5 milyar dolara çıkartmak istediklerini aktaran Boydak, "Bu yıl ihracatın 1 milyar doları geçmesi bekleniyor. Mobilyanın, beş yıl içinde Türkiye’de en çok ihracat yapan beş sektör arasında yer almasını hedefliyoruz. İhracata önem veren mobilyanın böyle bir şansı var. Bulunduğumuz coğrafyada etrafımız mobilya ihtiyacı olan ülkelerle çevrili. Ortadoğu ve Doğu Avrupa’da potansiyel var. Kuzey Afrika’da, Mısır, Tunus, Fas gibi ülkelerde de ihtiyaç var" diye konuştu.

Evlilik sezonu olmasına karşın erken seçim talebi etkiledi

MOSDER Başkanı Memduh Boydak, seçimlerin erkene alınmasının mobilya satın alma davranışını olumsuz etkilediğine değinerek, "Evlilik sezonu açılmasına karşın taleplerini hafiften erteleyenler oldu. Bunu siyasetin etkisine bağlıyoruz. Ama yuva kuracak insanları siyaset durduramaz. Sektör geçen yılı iyi geçirdi ve ortalamanın üzerinde büyüdü. Bu yıl da yüzde sekiz büyüme bekliyoruz. İlk üç ayda durgunluk vardı ama yıl sonunda bunun telafi edileceğini düşünüyoruz. Türkiye’de aile yapısı değişiyor. Bu da mobilya tüketimini artırıyor. Mobilya eskiden ihtiyaçtı şimdi statü ürünü oldu. Türkiye’de mobilya kullanımının 15 yıldan 8-10 yıla düştü. Markalaşmayla mobilya sektörü daha hızlı büyüyecek."

Markalaşma kampanyasıyla tüketici bilinçlendiriliyor

MARKALAŞMA hareketi başlatan Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), bu hareketle Türkiye mobilya sektörünün olgunlaşması ve dünyaya açılmasını hedefliyor. MOSDER Başkanı Memduh Boydak, markalı mobilyaya yönelik reklamlar yaptıklarını ve tüketiciyi bu konuda bilinçlendirmek istediklerini kaydetti. Boydak, şöyle devam etti: "Dünyada özgün mobilyaya doğru kayış var. Markalaşmanın sektöre katkısı olacak. Dernek üyesi markaların ürettiği ürün ve hizmetler, sektörün hızlı gelişimine katkı sağlayacak. Markalaşma yurtdışında da işlerin artmasına katkı sağlayacak ve sektörü büyütecek ve tüketimi artıracak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!