Minik ressamları örnek alsın hayata farklı baksın

Güncelleme Tarihi:

Minik ressamları örnek alsın hayata farklı baksın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2012 22:01

Son dönemlerde birbiri ardına küçük ressamların sergi haberleri geliyor. Bilinçli hobi seçiminin küçük yaşta mesleğe dönüşeceğinin kanıtı olan bu sergiler gerçekten umut verici.

Haberin Devamı

Görünen o ki sanat, küçümsenen bir uğraş olmaktan çıkıp tercih edilen bir hayat tarzına dönüşüyor.
Aileler de çocukları resim, heykel, dans, tiyatro gibi sanat dallarına yönlendirirken daha teşvik edici.
Nisan ayında 7 yaşındaki küçük yetenek İnci Korkmaz’ın resim sergisinden bahsetmiştim. Üstelik bu minik İnci’nin açtığı ikinci kişisel sergiydi.
23 Nisan’da Kuşadası’nda da bir grup çocuk karma bir resim sergisi açtı. 5-11 yaşlarındaki 12 öğrencinin yaptığı rengarenk resimlere bakınca insanın içinin açılmaması elde değil.
Şimdi de 4 yaşındaki İdil Irmak Dorman, Kadıköy’de bulunan Bahariye Sanat Galerisi’nde ilk kişisel sergisini açıyor.
Henüz 4 yaşında olan İdil Irmak Dorman’ın resme olan ilgisi bundan iki yıl önce başlamış. Ailesinin ve yakın çevresinin desteğiyle bir yıldır resme yoğunlaşan Irmak birbirinden güzel resimler ortaya çıkarmış.
Evet, resim ya da farklı bir sanat dalı, çocukların gelişiminde çok önemli. Belki bu lafı sürekli duyuyorsunuz ama ‘Gerçekten uyguluyor muyum’ diye şöyle bir dönüp tekrar bakın. Resim gibi bir sanat dalıyla uğraşarak çocuğunuzun kişisel özelliklerinin de nasıl hızla geliştiğine siz bile şaşıracaksınız.
Ve tabii, o bu özelliklerini geliştirirken sizinle iletişimi de daha farklı bir seviyeye çıkacak.
Hadi, ilk adımı atmak için çocuğunuzla birlikte 4 yaşındaki İdil Irmak Dorman’ın 2 Haziran’da açılacak sergisini gezin.
(216) 414 55 06

Haberin Devamı

AMMERLO ÇOCUKLARININ MACERALARI DEVAM EDİYOR


Final Kültür Sanat Yayınları’ndan çıkan Ammerlo Çocuklarının Maceraları dizisi ikinci kitapla devam ediyor. Bu seferki maceranın adı Kaçak Yolcu. Antonia Michaelis’in kaleme aldığı, Ersel Kayaoğlu’nun çevirdiği kitapta cesur kahraman Luisa yine heyecanlı bir maceraya atılıyor. Kaçak yolcusuyla yaklaşan büyük bir gemi Luisa’nın yaşadığı şehir Ammerlo’ya limanına demirleyince o ve arkadaşları tüm cesaretlerini toplayarak kaçak yolcunun peşine düşüyorlar. Bir de yaklaşmakta olan yelken yarışı var. Maceracı çocuklar hem kaçak yolcunun sırrını ortaya çıkarmaya çalışıyor hem de yarışa hazırlanıyorlar. Çocuğunuz heyecanlı hikayeler okumayı seviyorsa bu kitabı kaçırmayın. Fiyatı 5,99 TL.

Haberin Devamı

DÜNYANIN YEDİ HARİKASINA YOLCULUK

İstanbul Ataköy’deki Airport Outlet Center’da da Anneler Günü’ne özel etkinlikler var. Bugün saat 16.00-17.00 arasında giriş katta düzenlenecek etkinlik ‘En Güzel Yemeği Benim Annem Yapar’ adında bir yemek yarışması. Evlerinde yaptıkları birbirinden lezzetli yemeklerle yarışmaya katılıp dereceye giren annelere sürpriz hediyelerin yanında ‘Anneler Günü Aşçılık Sertifikası’ da verilecek. Yarın saat 12.00-18.00 arasında ise çocuklar ve anneleri dünyanın yedi harikasından birinin önünde fotoğraf çektirme fırsatı yakalayacak. Etkinlik kapsamında özel bir bilgisayar programı ve Green Box yöntemiyle isteyenlerin Mısır’daki Keops Piramidi, Artemis Tapınağı, Rodos Heykeli, Çin Seddi gibi yapıların önünde çekilmiş fotoğrafları olabilecek. Etkinlikler ücretsiz. (212) 465 85 75

YEŞİL DEV SHREK’İ İZLESİN

Haberin Devamı

Sevimli yeşil dev Shrek sinema perdesinden sonra tiyatro sahnesinde. Akbank Çocuk Tiyatrosu, Oscar ödüllü animasyon filmi Shrek’in müzikalini 19 Mayıs, 2 ve 9 Haziran’da İstanbul Beşiktaş Kültür Merkezi’nde Türkçe olarak sahneleyecek. Ardından Anadolu turnesine çıkılacak. Van’da iki oyun ile başlayacak turne Gaziantep, Adana, Kayseri, Ankara ve Bursa’daki gösterilerle devam edecek. Yönetmenliğini Mehmet Ergen’in yaptığı müzikalde yalnız yaşayan Shrek’in bataklığı kötü kalpli Farquaad tarafından şehirden sürülen masal kahramanlarının istilasına uğruyor. Shrek’in bataklığına kavuşabilmesi için Prenses Fiona’yı kurtarması gerekiyor. Shrek ve arkadaşlarının heyecanlı macerası bence izlenmeye değer. Biletler Biletix’te.

KİTAPLA OYUN OYNASIN

Haberin Devamı

İstanbul Beyoğlu’ndaki Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi, haziran ayının sonuna kadar her cumartesi çocuklara özel ‘Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyeleri’ düzenliyor. Atölyelerde Selçuk Demirel’den Feridun Oral’a, Le Clezio’dan J. K. Rowling’e, ünlü yazarların kitaplarıyla buluşacak olan çocuklar, kuklaları konuşturup, boyalar ve fırçalarla kitabın kahramanlarına hayat verecekler. Hatta bizzat kitabın kahramanı olacaklar. Bugün 5-7 yaş arası çocuklar için düzenlenecek ilk atölye saat 10.30-11.30 arasında ve adı ‘Arkadaşım Papi’. Saat 12.00 ile 13.30 arasında düzenlenecek ‘Dere Tepe Ters’ adlı ikinci atölyeyse 9-12 yaş arasındaki çocuklara yönelik. (212) 252 47 00

ANNESİNE PASTA YAPSIN

Haberin Devamı

Kurtköy’deki alışveriş merkezi VIA/PORT’ta yarın çocuklar annelerine lezzetli pastalar hazırlayacak. 14.00-17.00 saatleri arasında alışveriş merkezindeki Gençlik Meydanı’nda kurulacak alanda düzenlenecek etkinlikte çocuklara Crowne Plaza Istanbul Asia’nın şefleri eşlik edecek. (216) 696 10 01

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!