Minik kalpler sevindi

Güncelleme Tarihi:

Minik kalpler sevindi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2006 00:00

İstanbul Zekeriyaköy Rotary Kulübü’nün "Kimsesiz Minik Kalpler İle El Ele Projesi" kapsamında topladığı yardımlar, yerlerine ulaştırılmaya başlandı.

Haberin Devamı

İlk etapta alınan 20 bilgisayar, 4 LCD televizyon, DVD player’lar, kitaplar, iç ve dış mekan oyun parkları ve 50 battaniye kimsesiz çocukların bulunduğu 4 yuvaya ulaştırıldı.

Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda 23 Nisan’da kimsesiz çocuklar yararına düzenlenen, birçok sanatçının da destek verdiği, Behzat Gerçeker’in ENBE Orkestrası’nın konseriyle başlatılan "Kimsesiz Minik Kalpler İle El Ele Projesi" kapsamında toplanan yardımlar yerlerine ulaştırılmaya başlandı. Yurdun değişik bölgelerinde 93 yuvada 9 bin çocuğa ulaşılması hedeflenen proje kapsamında İstanbul Zekeriyaköy Rotary Kulübü yönetim kurulu üyeleri ve gönüllüler, ilk aşamada İzmit, Gölcük, Karamürsel ve Sivas’taki yuvalarda barınan korumaya muhtaç çocuklar için alınan 20 bilgisayar, 4 LCD ekran televizyon, 4 DVD Player, 10 bağlama, 2 org, 50 battaniye, kitaplar, mamalar, iç ve dış mekan oyun parkları yöneticilere teslim etti.

Koordinatörlüğünü Nesrin Ercan’ın üstlendiği proje ile, İstanbul Zekeriyaköy Rotary Kulübü Başkanı Yasemin Özger, yönetim kurulu üyeleri ve gönüllüler İzmit’te Marmara Depremi’nin ardından Almanya’nın Kassel Kenti Belediyesi’nce kurulan Yahyakaptan Kassel Çocuk Köyü’ne gitti. Depremde yakınlarını yitiren ve korumaya muhtaç 142 çocuğun barındığı, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı Kassel Çocuk Köyü’ne bilgisayar, televizyon DVD player ve kitaplar teslim edildi. Karamürsel İlçesi’ndeki Gazanfer Bilge Çocuk Yurdu’nda kalan korumaya muhtaç çocuklar için de aynı yardım desteğinde bulunuldu. Ayrıca Sivas’ta da yine kimsesizler yurduna TV, oyun parkı, 50 battaniye, mama, kitap ulaştırıldı ve 150 m2’de miktop barındırmayan halı döşendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!