Mezuniyet modası

Güncelleme Tarihi:

Mezuniyet modası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2004 00:45

Mezuniyet için geri sayım başladı. Herkes o gecenin en güzel kızı olmak için arayış içinde. Bu sezon mezuniyet kıyafetleri sezonun ‘dişi’ ve ‘romantik’ ruhundan etkileniyor. İşte hazırlıklarınızı hızlandıracak bazı küçük ipuçları.

Renkler ve işlemeler dikkat çekici

Vakko Moda Editörü Nil Uzun, Vakko ve Vakkorama’nın mezuniyet gecesi için oluşturulan koleksiyonlarını kısaca rahat ve dinamik olarak özetliyor. Vakkorama Blue serisinde yer alan mezuniyet kıyafetleri, klasik mezuniyet kıyafeti çizgisinden sıyrılmış ve çok daha modern bir şekilde yorumlanmış. Nil Uzun: ‘Bu yıl, uzun tuvaletler kadar mini elbiseler de çok gözde. Kıyafetler renkleri, işlemeleri ve şık detayları ile dikkat çekiyor. Natürel pembe, su yeşili gibi pastel renklerin yanı sıra, toprak renkleri, altın tonları, kırmızı, fuşya pembe ve gece mavisi gibi canlı renkler zengin renk alternatiflerinden sadece birkaçı.’ Şifon, tafta ve ipek saten kumaşlar kullanılan elbiselerin en belirgin özelliği gençliğin sahip olduğu dinamizmi koruyarak sizi mezuniyet gecenize hazırlaması.

Vakko Couture koleksiyonu, mezuniyet gecesinin yıldızı olmak isteyenlere göz alıcı bir şıklık sunuyor. Turkuaz, oranj, fuşya pembe, sarı, yeşil gibi yaz renklerinin en şık yorumlarını Vakko’da bulabilmeniz mümkün. Uzun: ‘50’li yılların esintilerinin yoğun olarak hissedildiği koleksiyonda, renkli kabarık tül etekler üzerine payet ve boncuk işlemeli üstler kullanılıyor. Yine dizde biten kloş etekli kolsuz modeller, çarliston tarzında işlemeli ve floral desenli elbiseler en çok istek alan modeller arasında.’ Vakko Couture koleksiyonunda kişiye özel tasarım yapılmıyor. Elbiselerde yoğun olarak ipek, şifon ipek gibi kumaşlar kullanılmış. Gümüş ve altın straslı stilettolar, zincirli payet ve boncuk işlemeli çantalar, şıklığınızı tamamlayıcı aksesuarlar.

Tasarımın yeni yüzleri

Bahar Korçan. Arzu Kaprol, Hakan Yıldırım, Ümit Ünal gibi dünya moda platformunda isimlerini duyurmuş tasarımcıların yolculuklarının başlangıç noktası olan ve süregelen çalışmalarında onlara olan desteğini sürdüren İTKİB, moda dünyasına genç yüzler kazandırmaya devam ediyor. Pekçok genç tasarımcıya ve etkinliğe evrensel kimlik kazandırabilmek için organize edilen ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nın 15 finalisti geçen hafta basına tanıtıldı. Aralık ayında çalışmalarına başlanan yarışmanın finali ise 2 Haziran gecesi Swissotel’de yapılacak. Bu yıl, finalistler ilk kez onlara sunulan dört ayrı temadan birini seçiyor ve dört giysiden oluşan bir koleksiyon hazırlıyor. 2004’ün temaları Allegro (hız), Profusion (bolluk), Force (güç) ve Alllure (pırıltı). Final gecesi ilk üçe giren tasarımcılar, modanın seçkin kurumlarından birinde bir yıllık eğitim bursunun yanı sıra, para ödülünün de sahibi olacak. Bunun dışında, üç kişiye de mansiyon verilecek. Zorlu ön elemeleri geçen finalistlerin isimleri şöyle: Oya Başkaya, Zeynep Mursalıoğlu, Kübra Naldöken, Mehmet Gülle, Yasemin Aytar, Seda Ömür, Giray Serpin, Sevda Mutlu, Hakan Oktaş, Ayşegül Haşlaman, Özge Günak, Canan Çullu, Şafak Atahan, Nihal Yılmaz, Z. Elif Cıhızoğlu.

İki farklı koleksiyomuz var

Aydan Çevik, Derishow Grubu Tasarım Ekibi Başkanı

Derishow Grubu’nda mezuniyet kıyafetleri müşterilere ortaokul ve lise-üniversite mezuniyetleri olarak iki farklı grupta sunuluyor. Ortaokul mezuniyetleri için daha sade, dişi ve romantik detayların fazla yer almadığı kıyafetler hazırlayan tasarım grubu, bu yaş grubu için ağırlıklı olarak hafif, uçuşan kumaşlarla yaratılan degrade geçişli mini şifon elbiseler hazırlamış. Bunun dışında, şort-tunik, mini etek-bluz kombinasyonlarıyla oluşturulan ikili takımlara ağırlık verilmiş. Henüz ergenlik dönemlerinde bulunan genç kızlar, bu yıl sadeliğin ardına gizlenen ‘küçük kadınlara’ dönüşüyorlar. Özellikle iç çamaşırı tipli üstler ve elbiseler çok moda. ‘Lolita’ tarzını yansıtan bu elbiselerin etek uçları bol tüylerle kabartılmış olan modelleri genç kızların favorileri arasında.

Aydan Çevik’e göre yeni sezonda mezuniyet modasının gözde renkleri mavi ve lila tonları, bej, uçuk pembe, sarı ve su yeşili. Lise ve üniversite mezuniyetlerinde ise çarpıcı ve seksi bir görünüm ağırlıkta. Çevik: ‘1930’ların uçuşan Çarliston tarzındaki elbiseleri, 1950’lerin kabarık etekli dizaltında biten veya bileklere kadar uzanan modelleri, göğüs altı drapeli, etekleri uçuşan dekolte elbiseler çok moda.’ Burada göze çarpan en önemli ayrıntı tasarımların dantel, organze, ipek-şifon, tafta ve pırıltılı kumaşlarla zenginleştirilmesi. Komple bir hizmet alacağınız Derishow’da kıyafetler için özel olarak tasarlanan kolyeler, çiçekler, ithal ayakkabı ve çantalar bulabilmeniz mümkün.

En çok tercih edilen şifon

Elif Mısırlı, Tasarımcı

Bu yıl mezuniyetlerde en çok boyundan bağlı veya göğüs dekolteli, bedeni drapeli elbiseler göreceğiz. Etek kısımları derin yırtmaçlı modeller veya mini elbiseler de genç kızların favorileri arasında yer alıyor. Kıyafetlerde en çok fuşya, pembe, sarı, turkuaz ve yeşil renkleri kullanıyoruz. Bir tasarımcı olarak, mezuniyet öncesi genç kızlara tavsiyem, kendi vücut tiplerine uygun modeller seçmeleri. Bunun yanı sıra, gidilecek olan mekan ve partinin de kıyafetin belirlenmesinde büyük önemi var. Çok abartılı olmayan, gençliğin ruhuna uygun elbiseler sizi o gece olduğunuzdan çok daha alımlı ve güzel gösterebilir. Hazırladığımız mezuniyet koleksiyonunda kumaş olarak ağırlıklı olarak şifon seçtik. Bu kumaşı kıyafeti zenginleştirmek için tül ve satenle birleştirdik.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!