Mezuniyet balosunda asimetrik kesimler

Güncelleme Tarihi:

Mezuniyet balosunda asimetrik kesimler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2003 02:07

Okulların kapanmasına bir şey kalmadı. Lise son sınıf öğrencileri ÖSS'yi, üniversite son sınıf öğrencileri ise finallerin bitmesini bekliyor mezuniyet baloları için. Sınav stresi altında eğlenilmez ki!

Baloda ne giyeceğine henüz karar veremeyenler için bu yılın kıyafet, ayakkabı, makyaj, aksesuvar trendlerini araştırdık, bazı öneriler hazırladık. Bol renkli şifon elbiseler, asimetrik kesimler, parlak ayakkabılar mezuniyet balolarında bu yılın trendleri.

Eskiden mezuniyet balosuna giderken kızlar için beyaz, erkekler için smokin zorunluluğu vardı. Son sınıflarla okul yönetimi ve aileler arasında her sene tartışmalar çıkar, beyaz zorunluluğu protesto edilirdi. Bir an evvel büyüme, olgun görünme telaşındaki kız öğrenciler beyazdan nefret eder, kırmızıların, siyahların peşinde koşardı. Hem malum beyaz insanı olduğundan şişman gösterir.

Şimdi artık böyle sıkıntılar yaşanmıyor, isteyen istediğini giyiyor balolara giderken.

Bu yılın mezuniyet kıyafetlerinde, parlak işlemeler göze çarpıyor. Beyaz elbise üzerine siyah boncuklar, beyaz ve şeffaf payetlerle yapılan işlemeler var.

Boncuk ve payetler kulağa abartılı gibi gelse de, elbiselerin kesimleri son derece özgür. Bunda sezonun genel eğilimleri de etkili oluyor. Asimetrik kesimli, parçalı etekler, asimetrik yakalar, tek omuzlu ya da çapraz askılı, uçucu kaçıcı uzun elbiseler gayet trendy.

Renklerde, doğaya dönüş söz konusu. Yeşilin her tonu kullanılarak hazırlanmış uçuşan elbiseler kuşkusuz bu sene partilere damgasını vuracak. Yeşilin yanında abiye klasikleri koyu kırmızı ve saks mavisi, daha iddiasız bir görünüm tercih edenlere ise toz pembeler tavsiye ediliyor. Siyahın tahtı elbette sarsılmıyor.

Bu senenin bir yeniliği de şifon kumaşın abiye elbiselerde sıkça kulanılması. Baştan aşağı klasik görünüme bürünmek istemeyenler şifon, asimetrik kesimli eteklerin üzerine, işlemeli bustiyerleri tercih ediyor. Bu tip ikili takımların avantajı daha sonra da kullanıma olanak tanıması. Askılı, sırtı açık, karışık mavi, yeşil, turkuaz, turuncu ve fuşya renklerdeki elbiseleri İpekyol, Park Bravo, Vakkorama ve Beymen gibi mağazalarda bulabilirsiniz. Şifonun yanında vual, ipek, tafta ve saten de sıkça kullanılıyor.

AYAKLAR MUTLAKA PARLAYACAK

Kıyafetiniz tamam. Peki, altına ne tür bir ayakkabı giymek gerekir? En trendy ayakkabılar çarık tarzı önü kapalı olanlar. Topuklu terlikler de, abiye elbiselerin tamamlayıcıları. Terliklerde altın ve gümüş renkler göze çarpıyor. İnce ya da örgü bantlı, ince ve yüksek topuklu terlikler sezonun gözdeleri.

Tüm gece kıyafetlerinin tamamlayıcısı, küçük el çantaları. Bu durum, mezuniyet balosunda da değişmiyor. Elbise sade ise, yanında saten gibi parlak kumaşlardan yapılmış minik çantalar çok şık duracaktır. Çantada, etnik temalar öne çıkarken, altın ve gümüş renkte zincirlerle birlikte kullanılıyor. Zincirleri çantadan sarkıtıyorsunuz. Eğer elbiseniz ya da eteğiniz önden yırtmaçlıysa, ipleri dize kadar çapraz bağlanan sandaletler tavsiye edilir.

Bu yılın abiye elbiseleri pek bir işli, nakışlı olduğu için aksesuvar önerilmiyor. En azından siz çiçeği burnunda, genç mezunlar için. Yaka kısmı işli olan elbiselerle sakın kolye kullanmayın. Elbisesi nispeten sade olanlar taşlı tasmalardan takabilirler. Sallantılı, renkli taşlı küpeler ise omuzları açıkta bırakan elbiselerle kullanılabilir. Ama taşın renginin elbiseyle uyum içinden olduğundan emin olun.

SMOKİN RENKLENİYOR

Ekru, bej gibi yaz renkleri, erkeklerin hep ilk tercihi olan koyu renk takım elbise ve smokinlerin tahtını sallıyor. Ayrıca bu senenin en moda renklerinden haki, toprak tonları da takım elbiselerde göze çarpıyor. Tüm bunlar smokin giymeyeceğiniz anlamına gelmiyor elbette. Ekru ve toprak tonlarındaki smokinler, içine giyilen kendinden hafif desenli yelekler ve kırık beyaz gömleklerle bütünleşiyor.

NEREDE BULUNUR?

Mango: Her renk abiye bulmak mümkün. Oldukça şık ve trendy elbiseleri 70 milyondan başlayan fiyatlara satıyorlar.

Polo Garage: Mağaza, gece kıyafetinde çeşitli marka alternatifleri sunuyor. Fiyatlar, 64 ile 148 milyon arasında.

Faik Sönmez: 40-56 beden arası kıyafetler satan Faik Sönmez, büyük beden abiye elbise arayanlar için birebir. Erenköy, Nişantaşı ve Bakırköy'de şubeleri var.

Park Bravo: Elbiselerin fiyatları 140 ile 240 milyon arasında değişiyor.

Beymen: İpek-şifon, jarse kumaşlardan hazırlanan somon, fuşya ve turuncu renklerde tiril tiril elbiseler var. Kozmetik reyonunda kıyafetinize uygun makyajınızı da yaptırabiliyorsunuz.

İpekyol: Koleksiyonun gözdeleri boncuk, payet işli elbise ve bluzlar. Elbiselerin fiyatları 109 milyon ile 190 milyon arasında, uygun çantalar ise 60 milyondan başlıyor. Bu fiyatların üzerinden yüzde 20 indirim yapılıyor.

Vakkorama: Abiye koleksiyonunda özellikle tercih edilen kırmızı, pileli şifon elbiseler var. Saten elbiseler de koleksiyonun alternatifleri. Elbiseler 390-490, çantalar 55, terlikler 235 milyon civarında. Gömlek 79, ceket 890, pantolon 245, kravat 79, ayakkabı 245 milyondan başlıyor.

Damat&Tween: Ekru smokinler ve suzeni işlemeli yelekleriyle iddialı. Takım 695, gömlek 155, yelek 178, ayakkabı 275 ve papyonlar 35 milyon lira civarında.

ABARTISIZ MAKYAJA TOPUZLU SAÇ

Saçınızı yaptırırken, kulağınıza küpe olsun: Elbisenizin sırtı açıksa, mutlaka topuz yaptırmak gerekir. Birkaç senedir çok tercih edilen dağınık topuzların yerini daha derli toplu modeller alıyor. Düzgün bir topuzla, topuza iliştirilen parlak taşlı minik bir toka kullanabilirsiniz. Kakül de bu yılın 'in'leri arasında.

Güzellik uzmanları mezuniyet balolarında zarafetle öne çıkılmasını tavsiye ediyor. Yani makyaj abartılı olmayacak. Genç kız makyajı olarak adlandırılan pastel tonlar öneriliyor. Yeşil, turkuaz gibi yaz renkleri gece makyajına yön veriyor. Bu renklere ışıltılar da katılabilir. Göz makyajı koyu yapılırsa dudaklar şeffaf olmalı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!