Mevlana Bach ile buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Mevlana Bach ile buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2007 14:24

Klasik İran ve tasavvuf müziğinde uluslararası üne sahip Davod Azad, 2007 UNESCO Mevlânâ Yılı kutlamaları çerçevesinde, özgün projesi “Mevlânâ ve Bach Divanı” ile İstanbul Müzik Festivali’ne konuk oluyor. 13 Haziran Çarşamba günü Aya irini Müzesi’nde gerçekleşecek “Mevlânâ ve Bach Divanı” konseri saat 20.00’de başlıyor.

Haberin Devamı

Barış, kardeşlik ve hoşgörü kültürünün dünyaca tanınan temsilcisi Mevlânâ’nın şiirini,J.S. Bach’ın müziğiyle biraraya getiren Azad,  bir yandan da geleneksel İran müziğinin doğaçlamaya yatkın özelliklerinden yararlanıyor. Konserin ilk yarısında Azad’ın sesinden Mevlânâ şiirleri eşliğinde Bach’ın tanınmış org ve klavsen eserleri yer alırken, ikinci yarı, sanatçının kendi bestelerinden oluşuyor. Farklı çağ ve coğrafyaların iki büyük ismini özde buluşturan, ilahî güçle yakınlaşmanın yolunu müzik ve şiirde aramaları.

Azerbaycan’da doğup yetişen Davod Azad, klasik İran ve tasavvuf müziğiyle bireysel çabalarıyla tanıştı. Zaman içinde ülkesinin önemli üstadlarından ses eğitimi alan ve tar, şehtar, tambur, rebap ve tef gibi enstrümanlarda ustalık kazanan Azad, uzun yılların birikimiyle icra ve bestelerinde kendine özgü bir tarz yarattı. Azad bugün konserlerinin yanı sıra, doğu müziğine dair kapsamlı araştırmalarıyla da övgü topluyor.

Haberin Devamı

Sanatçıya konserde Matthew Barley (viyolonsel) Hiroko Imai (piyano) ve Sirish Kumar (tabla) eşlik ediyorlar.

BİLETLER
 
“Mevlânâ ve Bach Divanı” konserinin ve 35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’ndeki yer alan diğer konserlerin biletleri; Biletix satış noktaları; www.biletix.com ve Biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00 aracılığıyla ve AKM ve Aya İrini Müzesi gişelerinden temin edilebilir.


Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi için : www.iksv.org/muzik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!