Medyatik değil sempatik

Güncelleme Tarihi:

Medyatik değil sempatik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2006 00:00

MTV’nin tanıtım gecesindeki performansıyla 5 bin kişiyi etkileyen Öner Erkan, Star TV’de yayınlanan İki Aile dizisinde oyunculuğuyla da adından söz ettirmeyi başardı. Erkan, gelen sunuculuk tekliflerini kabul etmiyor çünkü idealleri farklı.

Şu sıralar neler yapıyorsunuz?

Dizi dışında henüz bir proje yok. 19 Ocak’ta Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolünü oynadığı ve Mustafa Şevki Doğan’ın yönettiği "Son Osmanlı Yandım Ali" vizyona girecek. Filmde küçük de olsa bir rolüm var. Oyun Atölyesi’nde tiyatroya devam ediyorum. Dört tane daha reklam çekimimiz var. Biraz yoğun.

Tanınmadan önce ve sonra arasında büyük farklar var mı? Ünlenmek rahatsız edici olabiliyor mu?

Hayır, tam tersine çok mutluyum. Daha dün bir taksiciyle sohbet ettim "Ağabey nasıl bir şey ünlü olmak" gibi bir soru sordu. Ona dedim ki "Ünlü olmak diye bir şey yok. O sadece bir yanlış anlaşılma. Yani senin sadece göz aşinalığın var. İnsanlar sana gülüyor, tanıyorlar, selam veriyorlar ve laf atıyorlar." Bunların dışında hayatımda bir değişiklik olmadı.

"İki Aile"den rol teklifi geldiğinde bu derece büyük bir başarıyı bekliyor muydunuz?

Bu teklif geldiğinde aslında kanalda başlayacak olan başka bir dizi için düşünülüyordum ama sonra "İki Aile"deki Ferit rolüne uygun olduğum konusunda karar verilmiş. Senaryo geldi, çok çevrilebilecek ve esnek bir rol olduğu için kabul ettim.

İyi bir oyuncu olmak için neler yapmak gerekli?

Aslında hiç de kolay bir iş değil. İlk önce insanların ne istediklerine karar vermeleri gerekir. Oyunculukta ya da başka bir meslekte iyi olabilmek için işini sevmek önemli.

Ne gibi zorlukları var oyunculuğun?

Bir bölüm için 600’e yakın kaset çekiliyor. Bu ortalama 90 dakikalık bir dizi için 10 plandan 9’u çöp demek. Geçen gün güzel bir örnek okudum, bir bal arısının bir kaşık bal yapabilmek için bilmem kaç bin kilometre gezmesi gerekiyormuş. Oyunculuk için verilen emek de ortada.

MTV’nin tanıtım gecesinde sunuculuk performansınız ile dikkat çektiniz, bu teklif nasıl geldi?

Şafak Bakkalbaşıoğlu bulmuş beni. Çağırdı, ben de kırmadım onu. Aslına bakarsan benim için çok önemli bir tecrübe oldu. Böyle 5 bin kişinin karşısına çıkmak çok ciddi bir iş. Çok şey öğrendim diyebiliriz.

Sunuculuk yapmak ister misiniz?

Bu mesleğin yan kollarından biri sunuculuk ama bu da bir yol tabi ki. Sunucu olacağım gibi bir iddiam, isteğim ve amacım yok ama bir görmek istedim o yolda ne var diye. Belki ilerleyen zamanlarda.

MTV gecesi için özel skeçler hazırlamıştınız. Hepsini siz mi yazdınız yoksa hazır bir senaryo mu geldi?

Hepsini ben hazırladım.

Peki ileride böyle bir program yapmayı düşünüyor musunuz?

MTV Türkiye’den teklif var ama ben şu anda yapmak istemiyorum.

Kendinize bir idol seçip onun gibi mi olmak istiyorsunuz?

Birinin peşinden gitmekten çok istediğim şey, torunumla beraber oturup yaptığım işlere baktığımızda "Ya dede bu ne" dediğinde aradan çıkarmak zorunda hissettiğim işler olmasın, geriye dönüp baktığımda kendime saygı duyacağım işler olsun istiyorum.

Aileye düşkün biri misiniz?

Evet hem de çok. 50 kişi bayramlarda toplanırdık. Şimdi onları hep özlüyorum.

Eminem:

Senle de, sensiz de olmuyor!


Eminem, lise yıllarından kalma büyük aşkı Kim Mathers’dan ikinci kez boşandı. Eski karısına yazdığı şarkılarla da gündemi uzun süre meşgul eden Eminem mahkemede 10 yaşındaki kızı Hailie Jade Scott’ın velayetini aldı.

Burton ve Carrey aynı filmde

Tim Burton’ın yönettiği "Ripley’s Believe It or Not" adlı filmde Jim Carrey başrol oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. Tim Burton’ın bu filmi de diğerleri gibi fantastik öğelerden oluşuyor.

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Jack the Pumpkin King

Ülkemizi saran baskılı çanta, aksesuvar çılgınlığının en göze batan karakterlerinden Jack Skellington’ın, Tim Burton’ın 1993 yapımı The Nightmare Before Christmas adlı stop motion animasyonu filminin başrol karakteri olduğunu...

Stewie Griffin

Family Guy’da dünyayı ele geçirmeye çalışan evin küçük oğlu Stewie’nin aslında 1961 yılında Oscar alan İngiliz aktör Rex Harrison’dan esinlenilerek ortaya çıktığını...

The Killers olgunlaştı

The Killers’ın yeni albümü Sam’s Town, Avrupa ve Amerika listelerinde bir numaraya kadar ulaştı. Grup yeni albümlerinin başarısını "olgunlaştık" olarak tanımlıyorlar.

ELALEM NEDER

Ya ben çok sıkıldım bu "azgın teke" muhabbetlerinden. Kim buldu bu ismi? Eminim ki tüm "azgın tekeler" yeterince "kızgın teke" olmuştur!

Herkes hata yapabilir. Ne demiş Orhan Baba: "Hatasız kul olmaz hatamla sev beni" hatta ’’Batsın bu dünya, bitsin bu rüyaaa’

Gen

İçinde bulunduğu hücre veya organizmada özel bir etkisi olan, kuşaktan kuşağa ve hücreden hücreye geçen kalıtımsal öğe.

ONLAR NE SÖYLEDİ?

Hüsniye Uyan (35) İşletmeci

DNA, kök aile, çekirdek, sülale gibi irsi bir kelime.

Selma Dalkıran (23) Çiçekçi

Ergenlik çoğunlukla kadınlarda olur. Sivilce de olur bu dönemde.

Dursun Kıraç (64) Emekli maden işçisi

Gen bizde gel demek. Zonguldaklıyım ben orada gen deriz.

İbrahim Şahin (63) Serbest meslek

İnsanların vücudunda iskeletinde olan, ondan ’irsiyet’ taşıyan şeydir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!