MAYRA 99 Ataköy’de tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

MAYRA 99 Ataköy’de tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

İKİnci Marmara Yat Rallisi 'MAYRA 99', Ataköy Marina Yat Kulübü’nde önceki gece düzenlenen kokteylle tanıtıldı.

Ataköy Marina’dan dün saat 12.00’de verilen startla başlayan MAYRA’99 Rallisi Esenköy, Zeytinbağı (Trilya), Karacabey, Kurşunlu, İlhanköy, Paşalimanı Adası, Erdek, Avşa Adası, Tekirdağ, Güzelce etaplarında gerçekleştirilecek. 225 millik ralliye katılan 20 yat, 21 Ağustos Cumartesi günü yeniden Ataköy Marina’ya dönüş yapacak.

Ataköy Marina Yat İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sedat Altunay, MAYRA’nın amacının Marmara Denizi’ni eski saygınlığına kavuşturmak olduğunu söyledi. Sedat Altunay, ‘‘Marmara’yı keşfetmeye çalışırken, çevresinde yaşayan insanlara, onun kirlenmesinin mutlaka durdurulmasının gerektiği ve bu deniz üzerinde başka türlü yaşamlar olabileceğinin gösterilmesi amaçlanmaktadır’’ diye konuştu.

Ülkelerimiz kardeş

Kokteyle katılan Suriye Turizm Bakanı Dr. Danhou Dawud da Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun davetlisi olarak Türkiye’de bulunduğunu belirterek, ‘‘Ankara’da, Suriye ve Türkiye Turizm Bakanları olarak 1999-2000 yılını içeren uygulamaların protokolünü imzaladık. İki ülke arasında tarihin derinliklerinden gelen derin kardeşlik var. İki ülke halkı arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, turizm sayesinde olacaktır’’ dedi.

Gecede, Suriye Turizm Bakanı Dawud’a daha önce düzenlenen Doğu Akdeniz Yat Rallisi 'EMRY'de yatçılarımıza Suriye limanlarını ziyaretleri sırasında gösterdiği konukseverlikten dolayı, Altunay’ın eşi Olcay Altunay tarafından bir plaket sunuldu. Kokteylin ardından, Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri’nin protokol teknesi ile bir Boğaziçi turu düzenlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!