Güncelleme Tarihi:
* Tiyatro Kedi, geçen yıl da “Yok Böyle Bir Kız”ı sahneledi ama o oyunda Neşem Akhan, Ali İl, Çiğdem Tunç, Murat Ozan ve Ece Kılınç oynuyordu. Ne oldu da tüm kadro değişti?
Damla Cercisoğlu: İstediğim gibi olmadı, tüm oyuncu ekibini değiştirdim.
* Bu oyunu sahneye koymaya nasıl karar verdiniz?
Damla Cercisoğlu: Daha önce yapılmamış tarzda bir komedi işi istiyordum. Zoe Kazan’dan izin alındı ve “Ruby Sparks” adlı senaryoyu bize uyarladım.
* Konusu ne oyunun?
Damla Cercisoğlu: Ozan adlı bir yazarımız var. İkinci romanını yazmak istiyor. “Ne yazayım” diye düşünürken de aşık olabileceği kadını yazmaya başlıyor ve kadın bir anda evinde beliriyor. Ozan’ın abisi Volkan ve onun sevgilisi Maya da işin içine girince, evin içindeki kız gerçek mi, hayal mi ikilemi başlıyor.
* Daha önceki oyunda beş oyuncu vardı. Bu ekip neden dört kişi?
Duygu Cercisoğlu: Bu, fazla kişiye ihtiyacı olmayan butik bir oyun. Bir de ne kadar az ve kalifiye oyuncuya sahipseniz, özel tiyatrolar için turne yapmanız o kadar kolay oluyor. Üçüncü neden ise; ekipteki dört oyuncu yetenekleri ve farklılıklarıyla oyunu o kadar doldurdu ki, beşinci kişi hakikaten fazla gelirdi.
* Yunus Bey, Ozan’ı bir de sizden dinleyelim...
Yunus Günçe: Hayatında açmazlar olan bir yazar Ozan. Roman yazmış ve bir şekilde tutmuş. Abisi Volkan’la birbirine zıt karakterlere sahipler. Hayata bakışları da çok farklı. Bu da ilişkilerini biraz zorlaştırıyor. Her ailede olan bu çatışmadan çok eğlenceli şeyler çıkıyor tabii. Sonrasında Ozan’ın hayatına Masal giriyor, bu da hikâyedeki herkesin yaşamını etkiliyor.
İZLEYİCİ PAMELA’YA ÇOK ŞAŞIRACAK
* Masal hikâyeye nerede giriyor?
Gamze Topuz: Oyunun tam ortasında! Yazar, hayalindeki kadını yazıyor ve o kadın bir gün gerçek oluyor. İçinde birçok farklı kadını barındıran biri Masal. Nasıl ortaya çıkıyor, gerçek mi, masal mı bunları söyleyip de sürprizini kaçırmayayım ama gerçekten çok sürprizli, her oyuncunun oynamak için can atacağı bir karakter.
* Sizce seyirci nasıl bulacak bu oyunu?
Suat Güzey: Bir kere çok eğlenecek. O koltuklarda oturan herkes, Ozan’da ya da Masal’da kendinden bir parça bulacak. Bu arada izleyenler, Pamela’ya da çok şaşıracak. Ozan oyunun başrolüyse, Maya lokomotifi.
Damla Cercisoğlu: Evet, oyuna gelenler Pamela’yı hayal bile edemeyecekleri bir rolde görecekler. Pamela’nın çok ciddi bir oyunculuk gücü var, yönetmen olarak heba etmek istemedim.
* Volkan ve Maya, sıra dışı bir çift sanırım...
Suat Güzey: Volkan, tanısan nefret edeceğin bir karakter. Elimden geleni yapıyorum bu herifi çıkarmak için. Çok da zorlanıyorum, itiraf edeyim. Ama izledikçe, davranışlarının altında yatan nedenleri anlıyorsunuz...
Pamela Spence: Maya, Volkan’la birlikte yaşıyor. Hayata biraz naif bakan, saf bir kız. Bazı şeyleri geç anlıyor. Volkan’a çok aşık. Onun negatif taraflarını görmemeyi tercih ediyor. Kendinde eksik gördüğü tarafları da Volkan’da buluyor.
HERKES YÖNETMEN HERKES OYUNCU
* Oyun üzerine ne kadar zamandır çalışıyorsunuz?
Yunus Günçe: Üç aydır büyük özenle çalışıyoruz. Damla ve Tiyatro Kedi, bize büyük özgürlük sağladı. Burada herkes yönetmen, herkes oyuncu. Böyle olunca, oyunun içindeki mizahı iki-üç derece yükselttik.
Suat Güzey: Yaptığımız ya da söylediğimiz bir şey bize komik gelmiyorsa, oyunda yer vermiyoruz. Dolayısıyla önce kendi süzgecimizden geçirdik her şeyi.
Damla Cercisoğlu: Dört oyuncu da şüpheci ve kolay kolay proje beğenmeyen isimler. Zaten “Seinfeld” izleyerek büyümüş insanlarla komedi yapacaksan, çok üst düzey bir iş çıkarmak zorundasın.
Yunus Günçe: Bel altı espri anlayışı olan bir oyun değil bu. Cinsellik de var, cinsellik şakaları da ama bunlar oyunu domine eden şakalar değil. Bu oyunu domine eden, Masal karakteri ve Pam’in oynadığı Maya.
6 EKİM'DE PERDE AÇIYORUZ
* “Yok Böyle Bir Kız”ın mesajı nedir?
Yunus Günçe: Küçük şeylerle mutlu olmaya çalış. Hayat bir kere yaşanıyor, mutlu olmaya bak gibi güzel, kocaman ama bir o kadar net söylemleri var.
* Ne zaman izleyebileceğiz peki?
Yunus Günçe: 6 Ekim’de Blackout Sahnesi’nde açıyoruz perdeyi. Herkesi bekliyoruz.
BU EKİBİ GÖRMEK İÇİN CAN ATIYORLAR
* Oyuna şimdiden yoğun bir ilgi var. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Damla Cercioğlu: Evet, daha oyun çıkmadan mekânlar “Bizde de oynar mısınız?” demeye başladı. Böyle bir ekip uzun zamandır yoktu, onun büyük etkisi var. İnsanlar bu ekibi görmek için can atıyor.