Makinemi sevgili gibi öpüp okşuyorum

Güncelleme Tarihi:

Makinemi sevgili gibi öpüp okşuyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2011 21:43

Tolga Karel’i müzisyen olarak tanıdık. Ardından ‘Yaprak Dökümü’ dizisindeki Oğuz karakteriyle şöhrete kavuştu. Yaşadığı sansasyonlar onu magazinin gündeminden hiç düşürmedi. Şimdi de fotoğrafçılığa soyundu ve ilk iş olarak kendine Çukurcuma’da TKS’yi (Tolga Karel Stüdyo) açtı. Büyük bir mayo firmasıyla anlaşma masasına oturan Karel’le stüdyosunda bir araya geldik

Haberin Devamı

? Fotoğrafa hep ilginiz var mıydı?- Paris’te üniversitedeyken fotoğrafla uğraşmaya başladım. Amatörce Zenith ve Canon’un eski ve ucuz modelleriyle çekimler yapıyordum. Bohem bir adamdım. Sonra oyunculuk daha ağır bastı. Ama şimdi hayatımda flaşları patlatmaya karar verdim!? Eğitim aldınız mı?- Workshop’lara katıldım. Eğitim tabii şart ama makine sevgisi bambaşka. O bir insan gibi. ? O halde insan gibi hissettiğiniz makinenizi tanımlar mısınız?- Sevgiliden bir farkı yok. Onu öpüyorum. Karşına geçip uzun uzun bakıyorum. Eğer onunla ilgilenirsen ve iyi kullanırsan ortaya güzel şeyler çıkıyor. Tek yapman gereken onu keşfetmeye çalışmak ve onunla zaman geçirmek.? Her oyuncu fotoğraf çekebilir mi?- Bu tamamen gözle alakalı. ? İnsanlar neden sizi tercih etsinler?- Herkes artık fotoğraf çekiyor ama önemli olan styling yapmak ve iyi hikâye anlatmak. 32 yıldır içimde biriken ve anlatmak istediğim birçok öyküm var. Bunları ifade etmek için sadece bir makineye ihtiyacım vardı. ? Çok iddialısınız. Fotoğraflarınızın nasıl bir dili olacak?- Romantik ve sinema diline sahip kareler olacak. Örneğin televizyonda bir saat sürecek bir hikâyeyi bir tek kareyle anlatmaya çalışıyorum. Bir dönem, bir an ve bir dokuyu hissettirebilirsem “Tolga Karel iyi fotoğraf çekiyor, tamamdır” dedirtebilirim.

Haberin Devamı

KALP GÖZÜNE İNANIRIM

? Bu iş diziden üstünüze yapışan kötü adam imajınızı da siler mi?- Samimi ve gerçek Tolga’yı fotoğraflarla göreceksiniz. Duygusal, romantik ve yürekli bir adamım. Kalp gözüne inanıyorum. Bunu görebilen ve anlamaya çalışan insanlara hayatım açık. ? Magazinde gördüğümüz asi  adam fotoğraf karelerinde olacak mı?- Tabii. Ama pornoyla erotizmi ayıran sınırı iyi ayarlamak gerekiyor. İyi bir görsellikle birlikte fotoğrafta sınırım yok. Nü kareler de, iki adamı da, kadını da birlikte çekebilirim. Zaten kadın teni ve hatları ışığı doğru kullanırsan çok çekici ve şehvetli. Ama önemli olan o tadı yakalamak.? Kadın mı erkek mi fotoğraflamayı daha çok seviyorsunuz?- Bu aralar kadını, erkeği, kuşu ayırt etmeden çekiyorum (Gülüyor). Önemli olan hikâye. ? Photoshop’a karşı tavrınız ne?- Herkesin güzel baktığı ve güldüğü anlar var. Bu yüzden mümkün olduğu kadar az photoshop’la işi kirletmeden yapmaya çalışıyorum.? Size bir kartvizit hazırlasak isminizin önünde fotoğrafçı mı yazacak?- Zaten yeni bir kartvizit hazırlıyorum. Ve oraya, “oyuncu ve hayatla ilgili öyküleri olan adam” yazdırıyorum. Tabii sinema ve televizyon bir süre sonra yeniden başlayacak. Ama bu benim için artık ikinci bir kariyer.? Peki objektifin önünde durmak mı arkasında olmak mı daha zor? - Deşifre olduğun için objektifin önünde olmak çok daha zor. Ama arka tarafta olduğunda kendi gizli dünyanda yaşayabiliyorsun.

Haberin Devamı

600 BİN DOLAR HARCADIM

? Stüdyo işine ne kadar harcadınız?- 600 bin dolar. Cihangir’de böyle mekânların platoların eksik olduğunu düşündüm. Bunun yanında sadece ben çekeyim duygusuyla ilerlemeden arkadaşlarımın da iş yapabileceği bir yer açmak istedim. Burada greenbox odamız, dublaj ve montaj stüdyolarımız var. Aslında bu iş biraz Don Kişot’luk... Elimdeki parayla bir ev alabilir ya da dünyayı gezebilirdim. ? Ekibiniz kaç kişi? - Yedi kişi. Fotoğrafları ben çekiyorum. Styling işlerini yapan biri, asistanlarım ve koordinatörüm var. ? Sadece ünlüler ve şirketler için mi çekim yapacaksınız? Sıradan biri de gelip ücretini ödeyip size poz verebilir mi?- Gelip doğru şekilde ne istediğini anlatırsa inandığım her işte varım. ? Size fotoğraf çektirmek pahalı mı?- Tolga pahalı değil ama prodüksiyonu pahalı.

Haberin Devamı

FOTOĞRAF ÇEKMEKTEN SEKSE VAKİT KALMIYOR

? Seks yapmak mı yoksa fotoğraf çekmek mi size daha çok zevk veriyor?- Açıkçası fotoğraf çekmekten sekse vakit kalmıyor (Gülüyor). Sürekli evden işe, işten eve tadında dolaşıyorum. ? Fotoğrafladığınız kişilerden etkileniyor musunuz?- Hayır. Orada karşındakine seksüel gözle bakmıyorsun. O senin işin. Flörtü mankenle değil, makinemle yaşıyorum.? Nelerden ilham alıyorsunuz?- Valla iyi fikirlerim hepsi tuvalette çıkıyor desem yalan olmaz.? Âşık olduğunuz kişinin fotoğraflarını çeker misiniz?- Galiba çekemiyorum. Eğer sevgilini çekersen işle özel hayatı karıştırıyorsun ve büyü bozuluyor. Ben sevgilimin fotoğraflarını gözlerimle çekiyorum!? Kadınlar fotoğrafçı erkekleri daha mı çok beğeniyor?- (Gülüyor) Bohem yaşam tarzı sanırım kadınlara daha seksi geliyor. ? Kadınlar sizin en çok nerenizi beğeniyor?- Sanırım gözlerimi. Fırlamalığım da iyi iş yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!