Türkiye’nin en şık erkeği kim?

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en şık erkeği kim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2018 14:25

Başak Dizer Tatlıtuğ, Ceylan Atınç ve Aslı Barış’tan oluşan Moda Konseyi araştırdı: Ülkemizin en iyi giyinen erkekleri kimler?

Haberin Devamı

Aslı Barış: Sevgili konsey üyeleri, zor bir soruyla karşınızdayım. Ama emir büyük yerden, okurlarımızdan geldi. Türkiye’nin en şık, en iyi giyinen erkeklerini seçmemizi istediler...

Başak Dizer Tatlıtuğ: Zormuş gerçekten. Benim listem uzun; hepsi de farklı kategoride. İşadamlarından Rahmi Koç, Ralf Tezman, İzzet Özilhan, Önder Öztarhan... Tasarımcılardan Ümit Benan, stil danışmanı Umut Eker. Sanatçılardan Can Bonomo... Özellikle pop müzik sanatçılarının çoğu başarılı bu konuda; Yalın, Keremcem, Kenan Doğulu ve Tarkan her zaman iyi. Köşe yazarı Güneri Cıvaoğlu da şık mesela...

Aslı Barış: İtiraf etmeliyim şaşırttın beni Başak. Dizi oyuncularını pas geçmen de gözümden kaçmadı...

Başak Dizer Tatlıtuğ: Aktörlerin farklı karakterlere girmekten kafası karışmış bence. Zaten oyuncu günlük kıyafete çok takılmaz ama pop müzik starıysan genç kitleler peşinde, ilham kaynağı oluyorsun; önemli.

Haberin Devamı

Aslı Barış: Sen ne düşünüyorsun Ceylan?

Ceylan Atınç: İnan aklıma çok şık bir Türk erkeği gelmiyor. Sahne kostümünü beğendiğim hiçbir şarkıcı yok. Gerçi son Açıkhava konserinde Kenan Doğulu’nun ceketlerini beğendim ama... Oyuncular özensiz, bazı fenomenler ise tersine aşırı özenli... Arasını bulmak lazım, ama nedense bu noktada takılıp kalıyor erkekler. Tasarımcılar farklı tarzlarda iyi giyiniyorlar bence; Özgür Masur’un spor şık tarzını çok beğenirim, salon erkeği dersen de Raşit Bağzıbağlı... İnce boğazlı kaşmir kazak üstüne ceketi öyle güzel kombinler ki...

Aslı Barış: E tabii işin uzmanı olunca... Kanal D’nin moda programı “Yeni Bir Sen”deki seçimleri de güzel Raşit’in. Ben Kerem Bürsin’in salaş tarzını seviyorum. “Muhteşem İkili”yi merakla bekliyorum bu yüzden. Madem dizilerden konuşmaya başladık: Canlandırdıkları karakterler itibariyle favorilerinizi sorsam?

Başak Dizer Tatlıtuğ: Gerçi bitti ama “Bir Deli Rüzgâr” dizisindeki Berk Cankat’ın tarzını beğeniyordum. Uğur karakteri tek renk kombinler yapıyordu, o güzeldi. Yelek çok kullanıyordu, o da hoşuma gidiyordu. Tişört de olsa, gömlek de olsa yelek kullanıyordu. Aynı tonda takılmıyordu. Vücut tipine de yakışıyordu.

Haberin Devamı

Ceylan Atınç: Demin de söyledim: Erkeklerde şık bulmakta zorlanıyorum. O yüzden aktrislerden örnek vermek zorundayım. Tuba Ünsal’ı bu konuda ayırırım. Hem modayı takip eder, hem vintage bilir, hem bohem hem lükstür ama gözümüze sokmaz. Oldukça dengeli, kendine yakışır şekilde kombinler yapar. Nebahat Çehre’yi de zevkiyle ve seçkileriyle hep beğenirim. Sadece ekranda değil, karşılaştığım her yerde çok zarif, yalın ama iddialı, kaliteli stiliyle fark edilir.

 Etiketi sarkan prenses mi olur?

 ◊ Aslı Barış: Bu hafta İngiliz Kraliyet Ailesi de bol malzeme verdi bize. Önce Kate Middleton’ın garip elbisesi, sonra Meghan Markle’ın sarkan etiketi. Düşeslerin tarzını beğeniyor musunuz?

Haberin Devamı

Ceylan Atınç: Kate’i daha sofistike buluyorum, Meghan ayak uydurmaya çalışıyor gibi. Hep aynı tip ayakkabı, hep aynı tarz elbise... Elbiseden etiket sarkması da skandal. Çünkü kapı önünde çekilmiş bir paparazzi fotoğrafı değil; kraliyeti temsilen resmi buluşmalara gidiyor. Etiketi sarkan bir prenses ciddi hayal kırıklığı...

Türkiye’nin en şık erkeği kim

Başak Dizer: Ben Meghan’ın tarzını beğeniyorum. Ana renkleri birbiriyle kombinliyor ve modern, sofistike parçaları giyiyor. Desen hiç kullanmıyor. Kesimler hep keskin, asimetrik ve düz.Birkaç gün önce giydiği Safiyaa marka mavi gece elbisesini çok sevdim. Hafif karnı da çıkmış. Çok tatlı görünüyor. Kate’in stili daha feminen. Ama bu kıyafeti ona göre fazla iddialıydı.

Haberin Devamı

Aslı Barış: Tüm tasarımcılar emrine amadeyken, bu mu seçilir? Islak kağıttan yapılmış gibi, altı da 80’ler. Alexander McQueen’in bugüne kadar yarattığı en kötü elbise. 

- Başak Dizer Tatlıtuğ: Ama zor bir kıyafet de olsa vücuduna oturmuş. Herhalde çok zayıflamış çünkü bu kumaş aslında kalın gösterir. O ise incecik gözükmüş.

Türkiye’nin en şık erkeği kim

Aleyna’dan sıradan bir görüntü beklemeyin

 ◊ Aslı Barış: Aleyna Tilki’nin 5 bin TL’lik Burberry imzalı kostümüyle devam edelim...

Başak Dizer Tatlıtuğ: Biraz önce bahsettiğim gibi pop müzik yıldızları öncü olmalı. Deneysel, cesur, farklı ve ilham verici olmalı.

O sebeple bu insanlardan sıradan bir görüntü beklemeyin. Önemli olan vücut tipine yakışsın. Bence çok iyi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en şık erkeği kim

Ceylan Atınç: Bence de genç, cool ve iddialı. O giymeyecek de kim giyecek?

Aslı Barış: Sonuçta bu bir sahne kostümü. Nicki Minaj giyince alkışlayıp Aleyna giyince eleştirmek haksızlık olur. Bu kare sokakta gezerken çekilmiş olsaydı yorumum farklı olurdu ama...

Demode ve kasvetli

 ◊ Aslı Barış: Bu hafta sevgili Onur Baştürk’ten de bir yorum isteği geldi: Mustafa Ceceli ve Sinan Akçıl’ın single kapağı hakkındaki görüşlerinizi alalım.

Ceylan Atınç: Kareli ceket içi triko ve kirli sakal mı? Geçelim... Ben Daft Punk robotlarını alayım mümkünse...

Türkiye’nin en şık erkeği kim

Başak Dizer Tatlıtuğ: Gerçekten önce dizi ya da film afişi sandım. Kendi duruşlarından ve karakterlerinden çok farklı bir hale bürünmüşler. Sebebi ne bilmiyorum, belki farklı olmak istediler, bir şey anlatmak istiyorlar. Tanımasam iyi bir dram dizisi geliyor diyebilirdim. Kombinler çok karanlık.

Aslı Barış: Bence çok demode ve kasvetli. Amaç “ağır” bir hava estirmekse, kesinlikle hedefi vuramamış.

Can Yaman “Lumbersexual” mı?

 ◊ Aslı Barış:  Can Yaman da koleksiyon hazırlayan ünlüler kervanına katıldı. Oyuncunun tarzı için “Lumbersexual” tanımlaması yapılıyor. Biraz açsak bu konuyu...

Başak Dizer Tatlıtuğ: Lumberseksual trendi metroseksüel ve casual trendin karışımı. Doğayla iç içe yaşayan pratik şehirli erkek teması.

Haftasonu kamp yapan işadamı gibi. Kodu pratik ve casual olmak ama aynı zamanda konfor ve nitelik... Bu çekimden gördüğüm kadarıyla daha rock-chic stilinde olmuş.

Türkiye’nin en şık erkeği kim

Ceylan Atınç:  Desa’nın reklamındaki kadın ürünleri de göz alıcı. Can Yaman’a böyle bir styling yakışıyor, dizideki karakteriyle de örtüşüyor. Ama Lumbersexual mı dersen, hayır değil. 

Aslı Barış: Tanımı ne olursa olsun aksesuvarlarıyla, salaş tarzıyla başarılı. Severek takip ediyoruz...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!