Serdar Ortaç’ın ‘antilop' ve 'antrikotu' karıştırması sosyal medya gündeminde – Antilop ne demek?

Güncelleme Tarihi:

Serdar Ortaç’ın ‘antilop ve antrikotu karıştırması sosyal medya gündeminde – Antilop ne demek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2020 14:15

Sosyal medya, şarkıcı Serdar Ortaç'ın sevgilisi Seçil Gür'ün ‘Beni ne kadar seviyorsun?’ sorusuna verdiği 'antrikot yavrusu' benzetmeli yanıtını konuşuyor. “Bir aslanın ormanda aylarca aç kalıp bir antrikot yavrusunu görüp kıyamadığı için yememesi kadar" yanıtını veren Ortaç'ın videosuna binlerce kişi yorum yaptı. Ortaç'ın 'antilop yavrusu' yerine 'antrikot yavrusu' benzetmesi yapması sosyal medya kullanıcıları tarafından tiye alındı. Peki, antilop ne demek?

Haberin Devamı

Antilop, Bovidae familyası içerisindeki 100 kadar otobur hayvan türüne verilen addır. Zarif yapılı olan antiloplar da sığırlar gibi çift toynaklı ve geviş getiren hayvanlardandır. Bulunmuş fosiller bize Asya ve Avrupa'nın birçok yerinde antilop yaşadığını söylemektedir. Buna karşılık antilop türlerinin çoğu Afrika'da, sadece 8 türü Asya'da yaşamaktadır. Kuzey Amerika'ya özgü olan Amerika antilobu (Antilocapra americana) ise adına rağmen antiloplarla aynı familyadan bile değildir. Antiloplar, çatallanmadan uzayan boynuzlarını dökmezken, Amerika antilobunun çatallanarak uzayan boynuzlarını yılda 1 defa dökerler.

ANTİLOPLARIN BELİRGİN ÖZELLİKLERİ

En büyük antilop türü olan dev boğa antilobu (Taurotragus derbianus), 2 metrelik omuz yüksekliğine ve 700 kg ağırlığa sahiptir. Ondan sonraki en büyükleri ise demirkır antilop (Hippotragus equinus), büyük kudu (Tragelaphus strepsiceros) ve dağ nyalasıdır (Tragelaphus buxtoni). En küçük antilop türü olan kral antilop (Neotragus pygmeaus) ise 25 cm uzunluğa ve neredeyse 2 ila 3 kg ağırlığa sahiptir. Ondan sonraki en küçükleri olan dikdikler (Madoqua cinsi) ise biraz daha iricedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!