Kavga çıksa adamı yere serebilirim

Güncelleme Tarihi:

Kavga çıksa adamı yere serebilirim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 10:01

“Justice League” (Adalet Birliği) adlı filmin başrol oyuncularından Gal Gadot ile Londra’da Kelebek için buluştuk. Önceki gün vizyona giren filmle ilgili merak edilenleri anlatan oyuncu, rekabeti sevdiğinin de altını çizdi.

Haberin Devamı

◊ “Wonder Woman”ın çekimleri biter bitmez “Justice League”e başladınız değil mi?
- Evet, hemen başladım.

◊ Yeni projeye adapte olmakta zorlandınız mı?
- Hem çok benzer hem de çok farklıydı. Aynı sete, aynı kostüm ve aynı rolle geri döndüm ama farklı rol arkadaşları, farklı set ekibi ve farklı bir yönetmenle çalıştım tabii.

DOBRA VE DOĞRUCU 
BİR İNSANIM

◊ Süper kahraman filmlerinin neden modası hiç geçmiyor sizce?

- Bizi sıkıcı olan gerçek hayatlarımızdan alıp kahramanların olduğu başka bir dünyaya götürüyor çünkü. İçinde güzel kostümler, gerilim, mizah, aksiyon, teknoloji, her şey var...

◊ “Justice” (Adalet) kelimesi ne ifade ediyor sizin için?

- Çok dobra ve doğrucu bir insan olduğum için adalet kelimesini hep layıkıyla uygulamaya çalıştım. Her zaman aktif, girişken bir insan oldum. Okul yıllarımda ne zaman arkadaş grupları içerisinde bir haksızlık olsa, gerekeni yapardım. Tabii büyüdükçe tepkiler de değişiyor. Eşim “önemli olan haklı değil zeki olmak” der. O yüzden hukuk fakültesine girdim ama şükürler olsun ki bıraktım.

◊ İsrail’de askerlik yaptınız, 2009’da Hollywood’a geçiş filminiz “Hızlı ve Öfkeli”de dublörsüz oynadınız. Bu eğitimlerden elde ettiğiniz yetenekler özel hayatınızda avantaj sağladı mı?

- Bütün eğitimler bana çok güçlü bir güven duygusu verdi. Yapabileceklerimin farkına vardım. Sokakta kavga çıksa adamı iki dakikada yere serer miyim bilmiyorum! (Gülüyor) Ben oyunculuk için değil, tüm hayatım boyunca aktif bir insan oldum. Rekabeti hep sevdim. Yıllarca dans ettim, spor yaptım. Şimdi sahnelere çalışırken koreografiler dans hareketlerime o kadar çok benzerlik sağlıyor ki, kendimi vücut diliyle ifade etmemi kolaylaştırdı. Her eğitim bana artı olarak geri döndü. Eminim dönmeye de devam edecek.

Haberin Devamı

Kavga çıksa adamı yere serebilirim

EN ÇOK YAŞADIĞIM SUÇLULUK DUYGUSU

◊ İki çocuğunuz var ve art arda büyük ölçekli filmlerde oynuyorsunuz. Özel hayatla işi bir arada yürütmenin formülü nedir?
- Kate Winslet’ın üç farklı babadan, üç çocuğu var. Yıllar önce onunla çalışırken “Nasıl baş ediyorsun” diye sorduğumda, “Her projede farklı bir yol izliyorum. Hepimiz kendimize en yüksek fayda sağlayacak yolu bir şekilde bulmak zorundayız. Herkes için geçerli bir formül yok maalesef” demişti. Belki de en güzel cevabı o verdi. Benim en fazla yaşadığım şey, suçluluk duygusu... Çalışırken yeterli bir anne olmadığımı düşünüyorum, eğer çalışmazsam iyi bir oyuncu olmadığımı düşüneceğim. Bilemiyorum, gerçekten bu durum bitmeyen bir savaş gibi...

◊ 40 dakikalık uykuyla röportaja geldiğinizi söylediniz...

- Evet, buradan çıkar çıkmaz yatacağım. Dün akşam çocuklara tavuk pişirdim, evden çıktım. Şimdi Londra’dayım.

◊ Yemek pişirmeyi seviyorsunuz sanırım...

- Hem çok seviyorum hem de çocuklara elimden geldiği kadar kendim yemek yapmaya çalışıyorum. Yemek pişerken yayılan koku, evi gerçek bir ev yapıyor. O kokuyla eve huzur da yayılıyor sanki. Bu aralar yemek yapmak dışında başka bir şey yapmıyorum zaten. Sahilde uzun yürüyüşler ve meditasyon yapıp güne başlıyorum demek isterdim ama maalesef kendimle ilgili hiçbir şeye vaktim yok.

◊ Kadın ve erkek oyuncular arasındaki ücret farkı tartışmalarında eşitlik için mücadele eden bir oyuncusunuz. Bir bakıma “Wonder Woman” ile başladı bu tartışmalar değil mi?

- Öncelikle Warner Brothers bu fırsatı bana vermeseydi belki burada oturup konuşamayacaktık. Tabii ki “Wonder Woman”da her şey karşılıklı anlaşma ile yapıldı. Ben çok mutlu ve tatminkârdım. Belki o dönem bedava bile çekerdim. Dedim ya, doğrucu bir insanım. Her şeyin adil olması için çabalıyorum. Eğer erkek oyuncu filmin başarısında fiyatını artırıyorsa kadın oyuncuda da aynısı olmalı. Eminim stüdyo doğru olanı yapacaktır. (Gülüyor)

◊ İş anlaşmalarınızı nasıl yapıyorsunuz?

- Çok iyi avukatlarım var. Etrafıma çok zeki insanları toplayıp isteklerimi hem nazik hem de keskin ve açık bir şekilde dile getirmelerini istiyorum.

Haberin Devamı

Kavga çıksa adamı yere serebilirim


TACİZ DAVRANIŞI 
CEZALANDIRILMALI

◊ Brett Ratner filmin yapımcılarından. Birçok oyuncu birkaç hafta önce Ratner hakkında cinsel taciz iddiasında bulundu, duyduğunuzda şaşırdınız mı?
- Tabii ki çok şaşırdım! Davranışları kesinlikle cezalandırılmalı ve asla tolere edilmemeli. Ben bu tarz korkunç bir deneyim yaşamadım ama gerçek şu ki insanların eski defterleri açıp konuşmaya başlamasını sonuna kadar destekliyorum.
Bazı insanların güçlerini kullanıp bir şeyler elde etmeye çalışması kabul edilemez.
Bu kişilerin hikayelerini paylaşmaları inanıyorum ki bir şeyleri değiştirecek. Çünkü bu yol doğru bir yol değil.

Haberin Devamı

JASON MOMOA-RAY FISHER

KOMEDİ YAPMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM

◊ Birçok bilim kurgu filminde rol aldın. Bu türe olan tutkundan konuşalım dilersen...
- Jason Momoa: Evet, çok büyük Star Wars ve Star Trek hayranıyım. Bu türde en çok sevdiğim, gerçek hayatta kabul edilemeyecek birçok şeyi bu türde yapabiliyor olmamız. Mesela Batmobile’den atlayıp, düşmanlar ile savaşıp, onları öldürüp eve gidebiliyorum! Kendimi bu tür ile sınırlamak istemiyorum. Komedi yapmak için sabırsızlanıyorum.

◊ Kostümlerle çalışmak nasıldı? Ben Affleck’in herkesle dalga geçtiğini duydum...
- Ray Fisher: En çok benimle dalga geçiyordu Ben! Hepsi terli kostümleri ile ortada dolanırken ben setteki en cool kişiydim.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!