Pratik zekalı bir kahraman: Benedict Cumberbatch

Güncelleme Tarihi:

Pratik zekalı bir kahraman: Benedict Cumberbatch
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2016 07:39

Marvel hayranlarının sabırsızlıkla beklediği “Dr. Strange”, Türkiye’de önceki gün vizyona girdi. Alışılanın aksine kas değil zeka gücünün konuştuğu bu ilginç filmin başrol oyuncusu Benedict Cumberbatch, Amerika’da Barbaros Tapan’ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

◊ Tebrik ederim, “Dr. Strange” gösterime girdiği ülkelerde 87 milyon dolar ile iddialı bir açılış yaptı.
- Çok teşekkürler.

◊ Bu filmde kas gücünü değil aklın gücünü hayranlıkla izleyeceğiz. Bir Marvel süper kahramanı için pek alışık olmadığımız bir durum...
- Ama pelerinimi çıkarttım ve kaslarımı gösterdim sonunda. Şaka şaka, bence çok doğru bir yaklaşım.

◊ Canlandırdığınız karakterle ilgili neler söylemek istersiniz?
- Strange kendi gerçekliğine şekil vermek için aklın gücünü kullanıyor. Cerrahlığa dönme şansı olduğu halde zor yolu seçiyor, gücünü, özel yeteneklerini insanlığa yardım etmek için kullanıyor. Daha iyiyi yapmak, daha büyük yardımlarda bulunmak çabasında. Filmdeki gerçek kahramanlık unsuru pratik zeka.

◊ Nasıl biri bu Dr. Stephen Vincent Strange?
- Genç yaşta büyük başarılar elde etmiş, kibirli, kendini beğenmiş bir beyin cerrahı. Geçirdiği kazada ellerindeki sinirler zedeleniyor, ellerini kullanamaz hale geliyor ve kariyeri bitiyor. Mistik bir tedavi yöntemini denemek için Tibet’e gidiyor. Orada doğaüstü güçlerini fark ediyor.

◊ Yola bir bilim adamı olarak başladı, sonra esrarengiz ve felsefi bir güce yöneldi yani... Siz bilimsel mi yoksa felsefi tarafa mı daha yakınsınız?
- Budist manastırında İngilizce eğitimi vermek için 19 yaşında Hindistan’a gitmiştim. Düşün, sadece 19 yaşındaydım. Genç papazlara İngilizce öğretmek için gittim, öğrettiğimden çok daha fazlasını onlardan öğrendim. Onların kültürünü tanımak bakış açımı değiştirdi. “Dr. Strange”i çekerken geçmişe döndüm, o dönemde yaşadığım bazı şeyleri hatırladım, nereden başladığım aklıma geldi.

◊ Doğu maceranız Hindistan’la mı sınırlı kaldı?
- Hayır. Daha sonra Nepal-Katmandu’a gittim. Harika bir şehir. Hindu, Budist ve Müslümanlar bir arada yaşıyorlar, çok etkilenmiştim. Genç yaşta bunları görmek gözlerimi açtı. O yıllardan beri doğunun felsefi tarafına yakın hissediyorum kendimi.

Haberin Devamı

Pratik zekalı bir kahraman: Benedict Cumberbatch


◊ Rolü kabul ederken bu yaşadıklarınız etkili oldu mu?
- Kesinlikle! Batının bilimsel mantığı ile doğunun mistikliği arasındaki seyahati böylesine bir Marvel kahramanında kim yaşamak istemez ki... 19’umda yaşadıklarımın hayatımda derin izler bıraktı. Benim hayat yolculuğum orada başlamıştı diyebilirim.

◊ Eğer mümkün olsaydı siz hangi özel güce sahip olmak isterdiniz?
- Farklı boyutlara geçebilmeyi dilerdim ya da uçağa binmeden istediğim yere gidebilmeyi...

◊ Rüyanda kendini uçarken gördün mü?
- Çok güzel bir his. Öyle bir süper gücüm olmalı.

Haberin Devamı

TOM HANKS BiLE BENi BEKLiYORDU UTANÇTAN YERiN DiBİNE GiRDiM

◊ Filmin Los Angeles prömiyerine geç kaldınız, hayranlarınız çok sinirlendi. Sakıncası yoksa sormak isterim, neden geç kaldınız?
- Hem de çok geç kaldım. Nedense geç başlayacağını düşündüm, büyük bir organizasyon sonuçta ve mutlaka gecikmeler olur dedim. Araçta gelirken epey stresliydim. “Çok hızlı şekilde bir yere uğrayıp bir kadeh içebilir miyiz?” dedim. Yanımdaki arkadaşım “Gidemeyiz, geç kalırız” dedi ama “Herkes geç kalabilir” diye ısrar ettim. Sonra olanları biliyorsun, grup fotosunda yoktum. Tom Hanks bekliyordu! Utançtan yerin dibine girdim. Sonu güzel bitti ama çok eğlendik.

Benedict Cumberbatch kimdir?

Haberin Devamı

1976’da İngiltere’de doğdu. 2014’te “The Imitation Game”deki rolüyle Altın Küre ve Oscar’a aday gösterildi. 2010’dan beri sevilen dizi “Sherlock”da Sherlock Holmes’ü canlandıran Benedict Cumberbatch, 4 defa Emmy ödülüne aday gösterildi ve 2014’te yine  “Sherlock” ile en iyi erkek oyuncu dalında Emmy kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!