Michelle Pfeiffer: Eşimle ortak iş yapmam

Güncelleme Tarihi:

Michelle Pfeiffer: Eşimle ortak iş yapmam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 12:19

Hollywood’un ünlü oyuncusu Michelle Pfeiffer, uzun süredir uzak kaldığı setlere geri döndü. Çocuklarıyla daha iyi ilgilenebilmek için mesleğe bir süre ara vermek istediğini belirten Pfeiffer, “The Wizard of Lies” (Yalanlar Büyücüsü) adlı televizyon filminde rol aldı. Usta oyuncu, Barbaros Tapan ile Los Angeles’ta buluştu, hem yeni projelerini hem de çocuklarıyla ilişkisini anlattı.

Haberin Devamı

HBO’da yayınlanacak olan TV filmi “The Wizard of Lies”tan sonra bu yıl 3 filminiz gösterime girecek. “Mother”, “Murder on the Orient Express” ve “Where is Kyra”... “The Wizard of Lies” ile sohbetimize başlayalım. Film Amerika’nın en büyük dolandırıcılık hikayelerinden bir tanesi. NASDAQ’ın eski başkanı, borsacı Bernard Madoff’un hikayesini anlatıyor. Başrolü Robert De Niro ile paylaşıyorsunuz. Bu hikayeyi senaryoyu okumadan önce biliyor muydunuz?

Robert ilham aldığım bir oyuncu

- Haberlerden hatırlıyordum ama detaylı olarak bilmiyordum. Yakından takip ettiğim bir haber değildi.
Finans dünyasındaki bu büyük dolandırıcılığı, senaryoyu okuduktan sonra daha iyi anladım. Ben filmde Bernard Madoff’un eşi Ruth Madoff’u canlandırdım. Hayatı bir günde altüst olmuş bir kadın. Çekimlere başlamadan kendisi ile tanıştım, konuştum.
Bu olayda onun üzerine çok ağır ve haksız şekilde gidilmiş. Kocasının hatalarının cezasını Ruth çekmiş.
Umarım filmden sonra onun gerçek karakteri üzerine biraz ışık tutulur ve onun hakkındaki gerçek olmayan söylentiler ortadan kalkar.

◊ Uzun bir süre sonra Robert De Niro ile çalışmak nasıldı?
- Zaten projede onun olduğunu duyunca çok heyecanlandım. Robert gibi hayran olduğum, ilham aldığım bir oyuncu ile yeniden çalışmak performansımı yükseltiyor, risk almamı sağlıyor, beni daha iyi olmaya itiyor.

◊ Setlere geri dönmek size nasıl hissettirdi?
- Uzun zaman olmuştu bir projede yer almayalı. Çocuklarıma öncelik vermek istedim. Şu an kendimi iyi hissediyorum. Çalışmaya geri dönmek yeniden doğmak gibi oldu. Heyecanlıyım gerçekten, şimdi çok daha fazla zevk alıyorum çalışmaktan. Kariyerimle ilgili daha az endişeliyim, daha az kaygılıyım, kendimi daha rahat hissediyorum. Bir de daha seçiciyim...

◊ Okuduğum bir makalede oyunculuk eğitimi almamış olmanın yarattığı endişeden bahsediyordunuz. Sizce eğitim alsaydınız daha farklı bir oyuncu mu olurdunuz?
- Hiçbir fikrim yok ama farklı olurdu bence. Hepimiz eğitim ve deneyimlerimizin toplamıyız. Eğitim mutlaka etkilerdi ama pozitif yönde mi negatif mi olurdu bunu bilemeyiz.
Oyunculuk çok soyut bir şey. Sihirli bir illüzyon. Eğitimli olsaydım kariyerimin başlarında kendime daha fazla güvenirdim. Eğitimim sırtımı yaslayacağım bir araç olurdu belki.

Haberin Devamı

Michelle Pfeiffer: Eşimle ortak iş yapmam

Haberin Devamı

BENiM STRESTEN KAÇIŞ YOLUM RESiM YAPMAK

◊ İlk maaşınızı hatırlıyor musunuz, ne kadar almıştınız?
- İlk maaşım oyunculuktan değildi. Bir butikte çalışıyordum, tabii az kazanıyordum. İlk maaşımla çalıştığım butikten elbise almıştım.

◊ Setlerden uzak kaldığınız zamanlarda çocuklarınızla vakit geçirmek dışında neler yaptınız?
- Resim yaptım. Stresten kaçış yolum resim yapmak. Beni çok rahatlatıyor.

◊ Yaptığınız resimleri sonra satıyor musunuz?
- Hayır satmıyorum. Kimseye göstermiyorum da, kendim için yapıyorum. Resim yapmak, oyunculuktan uzak kaldığım dönemde yaratıcılığımı taze tutmamı sağladı. Ayrıca benim için zevkli bir kaçış yolu oldu.

◊ Ne tarz resimler yapıyorsunuz?
- Gerçekçiyim, o yüzden portre ve figür çizmeyi seviyorum.

◊ Üç projeniz daha yolda... Projeleri seçerken önceliğiniz nedir?
- Benim için yönetmen ve senaryo eşit derecede önemli. Daha sonra diğer faktörler geliyor. “The Wizard of Lies”da Barry Levinson ile çalıştım. Uzun zamandır çalışmak istediğim bir yönetmendi. İnsanları çok iyi çözen ve oyuncuları ile iletişimi çok iyi bir yönetmen. Aklından geçeni oyuncuya çok iyi aktarıyor.

Haberin Devamı

KARARLARIMDA KALBiMi DiNLERiM

◊ Amerika’nın en yetenekli senaryo yazarlarından biri olan David E. Kelley ile mutlu bir evliliğiniz var. İki tane başarılı çocuğa ve mükemmel bir kariyere sahipsiniz. Sizce neyi doğru yaptınız da attığınız adımlarda başarılı oldunuz?
- Hem kariyerimde hem de evliliğimde karar verirken kalbimi dinledim. Oyunculuğa başladığımda neler olabileceği hakkında hiçbir fikrim yoktu. Şov dünyasında kimseyi tanımıyordum.
Adım adım ilerledim. Eşime gelirsek... Onunla tanıştığımda 34 yaşındaydım. Olgunlaşmıştım, hazırdım ve bence çok iyi bir seçim yapmışım. (Gülüyor)

◊ Neden eşinizle ortak projelerde yer almıyorsunuz?
- Çünkü bu konuda batıl bir inancım var. Ne zaman bir derginin kapağında karı-kocayı aynı projede çalışırken görsem bir müddet sonra ayrılıyorlar. Bence günün sonunda eve gidip kendi işlerimiz hakkında konuşmak, tartışmak daha güzel.

◊ 20 yıl önce sizin ya da De Niro’nun kalibresinde bir oyuncuyu TV’de görmek imkansızdı. Bugün çok iyi oyuncular televizyon projelerinde yer alıyor. Sizce de TV altın çağını yaşamıyor mu?
- Kesinlikle yaşıyor. Ben sektöre televizyon ile başlamıştım. İki dizide rol aldım. O zamanlar kötü senaryolar çok vardı. Çekimler de daha kötüydü. Şimdi her şey çok farklı. Senaryolar yaratıcı, oyuncular da çok kaliteli. Genç yetenekler için daha fazla imkan sunuluyor.

◊ Güzellik sırlarınız nedir?
- Sağlıklı yemek ve spor. Çalışmadığım zamanlarda birkaç kilo alıyorum ama çalışmaya başlar başlamaz kendimi hemen disipline sokup daha iyi görünmeye çalışıyorum.

Haberin Devamı

Michelle Pfeiffer: Eşimle ortak iş yapmam

ÇOCUKLARIM GURUR KAYNAĞIM

◊ Şu sıralar çocuklarınız neler yapıyor?
- Kızım doktorasını yapıyor, oğlum ise bu sene üniversiteden mezun oluyor.

◊ Nasıl bir ilişkiniz var çocuklarınızla?
- Nereden başlasam ki... Onlardan bahsederken ağlayabilirim. Çocuklarım benim gurur kaynaklarım. Gerçekten çok saygılı, terbiyeli, edepli, düşünceli gençler.
Çocuklar büyürken projeleri kabul etmemek için şartlarımı çok zorlaştırdım. Sonra da çalışmamanın en kolay yol olduğunu düşündüm. İyi ki de öyle yapmışım. Kariyerim dışındaki en büyük başarım çocuklarım.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!