KeÅŸke hiç takmamış olsaydı: Ünlü niÅŸan yüzüÄŸü parmaktan çıktı!

Güncelleme Tarihi:

Keşke hiç takmamış olsaydı: Ünlü nişan yüzüğü parmaktan çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 13, 2024 09:08

Bütün dünya, etrafı küçücük elmaslarla süslü iri safir taşlı yüzüğü ilk kez 21 Şubat 1981 günü görmüştü... Çok önemliydi çünkü o yüzük geleceğin İngiltere kraliçesinin parmağını süslüyordu. İri mavi gözleriyle dünyayı utangaç bakışlarla izleyen o gencecik kız ile kendisinin iki katı yaşındaki prensin nişanının simgesiydi...

Haberin Devamı

 Sonradan o yüzüğün o genç kıza mutluluk getirmediği de acı şekilde ortaya çıktı. O gün yüzüğün mavi renkli safir taşına uygun bir kıyafetle nişan pozu veren genç kız daha 36 yaşında geride gözü yaşlı milyonlarca kişi bırakarak bu dünyadan göçüp gitti.

Bir zamanlar onun zarif parmağını süsleyen o yüzük yıllar sonra başka bir genç kızın parmağında yeniden ortaya çıktı. O genç kız da geleceğin kralıyla evleniyordu. Zamanı gelince o da ülkesinin kraliçesi olarak tahta çıkacaktı.

O genç kız yüzüğün ilk sahibinden daha şanslıydı ailesi ve kocası konusunda. Ama o da bu dünyadaki imtihanını sağlığıyla vermeye başladı.

Birbirleriyle fiziksel anlamda hiç tanışmamış olan kayınvalide ile gelini birleştiren o ünlü yüzük bir kez daha gündeme geldi. Ama bu kez bambaşka bir nedenle.

Haberin Devamı

Keşke hiç takmamış olsaydı: Ünlü nişan yüzüğü parmaktan çıktı

DIANA'DAN KATE'E GEÇEN SAFİR TAŞLI YÜZÜK
Meraklıları çoktan anladı önce Prenses Diana'nın taktığı sonra da büyük oğlu William'ın karısı Kate'e geçen o ünlü yüzükten söz ettiğimizi.

Diana, Charles ile nişanlanırken kendi seçtiği o yüzükle sadık bir koca ve mutlu bir evlilik bulamadı. Yıllar sonra Prens William'ın o yüzüğü parmağına taktığı Kate ise ondan daha şanslı çıktı.

Her ne kadar aldatma söylentileri sık sık gündeme gelse de William, Kate için babası Charles'ın annesi Diana'ya olduğundan çok daha iyi bir eş oldu. Çocuklarına da iyi bir baba.

O safir taşlı yüzük ise hep tartışma konusu olarak kaldı.

Keşke hiç takmamış olsaydı: Ünlü nişan yüzüğü parmaktan çıktı

'LANETLÄ° YÃœZÃœK' Ä°DDALARI BÄ°TMEK BÄ°LMEDÄ°
Özellikle de Kate kanser tedavisi göreceğini açıkladığında milyonlarca kişi "Bu yüzüğün ona mutluluk getirmeyeceğini biliyorduk" diye yorum yaptı. Kate yine de bazı kişiler tarafından "lanetli" olarak nitelendirilen ünlü yüzüğü parmağından çıkarmadı.

Ta ki önceki gün yayınlanan sürpriz bir videoya kadar...

Haberin Devamı

Son olarak Wimbledon erkekler finalinde kamuoyu karşısına çıkan Galler Prensesi Kate Middleton ile Galler Prensi William, Paris Olimpiyatları'nın kapanış günü İngiliz takımına teşekkür eden ve sporcuları kutlayan bir video yayınladı.

Keşke hiç takmamış olsaydı: Ünlü nişan yüzüğü parmaktan çıktı

ÜNLÜ YÜZÜK PARMAĞINDA DEĞİLDİ
O videoda ilk bakışta dikkat çeken iki ayrıntı vardı. İlki Kate'in üzerindeki çizgili tişörttü.. Aynı tişörtü zaman zaman giyen Kate, son olarak kanser tedavisi göreceğini açıkladığı videodakine benzer çizgili bir tişört giymişti. 

Olimpiyat Oyunları'nda Büyük Bratinya'yı temsil eden sporculara teşekkür sundukları videoda William'ın sakalları da dikkat çekti. Sosyal medyadaki yorumlara bakılırsa çok da beğenilmedi.

Haberin Devamı

Bütün bunlar bir yana Kate ile William'ın videosuyla ilgili olarak en çok konuşulan ayrıntı ise bambaşkaydı.

Kate, kayınvalidesi Diana'dan sonra kendisine geçen o ünlü safir taşlı yüzüğü parmağından çıkarmıştı. Onun yerine bambaşka bir yüzük vardı....

İşte birçok kişinin ilk kez gördüğü o yüzük, Galler çiftinin videosuyla ilgili olarak en çok konuşulan ayrıntı oldu.

Keşke hiç takmamış olsaydı: Ünlü nişan yüzüğü parmaktan çıktı

WILLIAM'IN HEDÄ°YESÄ°
Aslında çok kimse bilmese de o yüzüğün de Kate ile William'ın geçmişinde önemli bir yeri var.

Yüzükteki taşlar Kate'in burcu olan oğlak ile Prens William'ın burcu olan yengecin simgesi. Yan yana dizilen o taşlar Kate ile William'ın birbirlerine sonsuz bağlığını temsil ediyor.

Haberin Devamı

Ve evet... Yüzük daha sevgili oldukları dönemde William tarafından Kate'e hediye edildi. Galler Prensesi, resmen nişanlanıp Diana'nın ünlü yüzüğünü parmağına takıncaya kadar da o yüzüğü sık sık kullandı.

Kate'in safir taşlı yüzüğü parmağından çıkarması birçok hayranını sevindirdi. Çünkü konunun uzmanlarına göre safir, herkesin bilinçsizce takmaması gereken bir taş. Kimi insanlara kötü şans getirdiğine bile inanılıyor.

Hatta Kate'in kansere yakalanmasında bu taşın olumsuz etkisi bile olabilir bu inanışa göre.

Keşke hiç takmamış olsaydı: Ünlü nişan yüzüğü parmaktan çıktı

MUTSUZ EVLİLİĞİN SİMGESİ 'LANETLİ' YÜZÜK
Zaten Diana'nın yüzüğünün bu anlamda pek iyi bir şöhreti de yok... Gelin onları da bir hatırlayalım.

Haberin Devamı

Aslına bakılırsa bu yüzük çok uzun süredir "lanetli" olarak anılıyor zaten. Bunun nedenini tahmin etmek de zor değil elbette.

Onu kullanan ilk kişi Prenses Diana evliliğinde hiç mutlu olmadı. Kocası tarafından neredeyse hiç sevilmeyen Diana, gencecik yaşında da iki küçük çocuğunu geride bırakarak bu hayata veda etti. Bir anlamda "gözü açık gitti" Diana'nın...

İşte bu nedenle ne kadar değerli olursa olsun, gencecik bir kadının mutsuzluğunun simgesi olan o yüzüğü parmağında taşıyan kişinin yani Kate'in gerçek mutluluğu bulması zor birçok kişiye göre.

Böyle inanışlar insanlık tarihinde her dönemde vardı elbette. 2024 yılında Kate'in ciddi bir ameliyat geçirmesini, ardından da kanser tedavisi görmeye başlamasını bu yüzüğe bağlayanlar da var az önce hatırlattığımız gibi.

Keşke hiç takmamış olsaydı: Ünlü nişan yüzüğü parmaktan çıktı

'KEÅžKE BAÅžKA BÄ°R YÃœZÃœK VERSEYDÄ°'
Hatta birçok kişi Prens William'ın Kate'e evlenme teklif ederken bu safir taşlı yüzük yerine daha farklı ve yeni bir yüzük vermesi gerektiği görüşünde. Bazılarına göre de Kate o yüzüğü hiç kabul etmemeliydi.

Tabii burada söz konusu olan Kate'in yıllarca beklediği Willilam'ın evlilik teklifini reddetmesi gerektiği değil... Birçok kişi Kate ile William'ın evliliğinde o yüzüğün hiç ortalarda görünmemiş olması gerektiği görüşünde.

Kral Charles'ın eski karısı Diana'nın hayatı göz önüne alındığında bu "lanet" iddiaları çok da akıl dışı gelmiyor kulağa aslında. Hele bazı eşyaların, onu geçmişte kullananların enerjilerini taşıdığına inananlar için.
Â

Keşke hiç takmamış olsaydı: Ünlü nişan yüzüğü parmaktan çıktı

 O YÜZÜĞÜ DIANA KENDİSİ SEÇTİ
Önce Diana'nın sonra da Kate Middleton'ın parmağında taşıdığı o nişan yüzüğü beyaz altın üzerinde iri bir safir taştan oluşuyor. O safir taşın çevresinde ise küçük elmas taşlar yer alıyor.

Aslında 1981 yılında nişanlanırken, kendisine bambaşka bir yüzük hediye etmek isteyen Charles'ın aksine bu yüzüğü beğenen Diana oldu. Kendi seçtiği nişan yüzüğünü parmağına taktı Diana.

Bu safir taşlı yüzün İngiliz kraliyet ailesinin modern tarihinin en unutulmaz parçalarından biri olarak biliniyor.

Diana'nın bu yüzükle başlayan evliliği de mutlu gitmedi. Kocası tarafından sevilmeyen Diana mutsuz bir şekilde evliliğini noktaladı.

Zaten aradığı huzuru boşandıktan sonra da erişemedi bir türlü. 1997 yılında da henüz 36 yaşındayken hala üzerindeki gizem perdesi aralanmamış bir trafik kazasında hayata veda etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!