Kate, İskoçya'da tadım yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kate, İskoçyada tadım yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2014 10:09

Kate, İskoçya'da tadım yaptı

Haberin Devamı

İngiltere Kraliyeti’nin varisi Prens William’ın (31) eşi Düşes Kate (32), İskoçya ziyaretinde girdiği birbirinden eğlenceli kılıklarla yerlileri güldürdü. William’la birlikte İskoçya’ya resmi bir ziyarette bulunan Düşes, burada dünyaca ünlü bir İskoç viskisi imalâthanesine girerek farklı aromalar tattı. Halk içinde bir yudum şarap bile içerken çekindiği gözlenen Düşes, üç farklı aromada viski denedi.

Kate, İskoçyada tadım yaptı

Düşes, Forteviot kasabasına geçtiklerinde bir gencin fotoğrafını çekmek istemesi üzerine, bir anda yüzüne oldukça komik bir ifade takındı. Genellikle yüzü hemen kızaran ve utangaç tavırlarıyla bilinen Düşes’in rahat tavırları için İngiliz basınında viskiden kaynaklandığı yorumları yapıldı.

Kate, İskoçyada tadım yaptı

Haberin Devamı

DAMAK ZEVKLERİ İYİ

Prens William ve eşi Kate, İskoçya'nın Perthshire bölgesinde bulunan ve çok kaliteli İskoç viskileri üreten Glenturret'te tadım yaptı. Viskiye kelt dilinde "usquebaugh" yani "hayat suyu" adı veriliyor. 1775'ten beri üretimde olan ve dünyanın en eski damıtımevlerinden biri olan Glenturret, İskoçların “milli içkisi” olan viskiyi pek çok türde harmanlıyor ve bu özel üretimler için her yıl İskoçya’ya milyonlarca turist akın ediyor. Viski türleri içinde "The Black Grouse Alpha"yı favori gösteren çift, Guardian gazetesine göre ağzının tadını iyi biliyor. Zira bu viski, imalathanenin en ünlü ürünlerinden biri. Daha çok bir "erkek viskisi" olarak adlandırılan bu viskiye karşılık, kadınların daha hafif ve aromatik olduğu için tercih ettiği The Snow Grouse da favoriler arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!