Berlin Brandenburg Türk Alman İşadamları Derneği (TDU) 20 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Berlin Brandenburg Türk Alman İşadamları Derneği (TDU) 20 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 15:27

Almanya’daki en büyük Türk Alman işveren kuruluşlarından biri olan Berlin Brandenburg Türk Alman İşadamları Derneği (TDU), 20’nci yaşını görkemli bir baloyla kutladı. Fantezi müziğin güçlü sesi Linet, gecenin zirvesiydi.

Haberin Devamı

TITANIC Chaussee’nin balo salonu işveren, siyaset, sanat dünyasından seçkin insanların buluşmasına sahne oldu. Birbirinden şık ve özgün gece elbiseleriyle kadınlar ve smokinli erkeklerden oluşan 600 davetlinin katıldığı balo defile havasındaydı. TDU’nun dört dönemdir başkanlığını yapan Remzi Kaplan ve eşi Şaziye Kaplan, konukları tek tek karşıladı. Balonun başarılı geçmesinin perde arkasındaki ismi ise genç işkadını Belgin Kaplan oldu. Belgin Kaplan mönüden masa ve sahne düzenine programa varıncaya kadar organizasyonunun başında yer aldı. Geceye güçlü sesi ve sahne kıyafetiyle ünlü şarkıcı Linet damgasını vurdu. Remzi Kaplan, “20 yıl dile kolay...” diye başladığı konuşmasında, hiçbir siyaset, dini mezhep veya kuruluşa bağlı olmayan TDU’nun 20 yıldır ayakta duruşunun gururunu vurguladı. Baloda TDU’nun 20 yılını anlatan bir belgesel gösterildi. Baloya Almanya Cumhurbaşkanlığı Müşaviri Dieter Kalthoff, Yeşiller Federal Meclis Milletvekili Özcan Mutlu da katıldı. Berlin Sağlık senatörü Dilek Kolat, Türk Alman İşadamları Derneği’nin eyalet ekonomisi için önemini vurguladı.

Haberin Devamı

İLK KEZ BERLİN’DE

Haydar Kutluer’in ekibi Glocal Express bağlama, kontrbas, çello ve perküsyon eşliğinde Türk halk müziğinin sevilen parçalarını seslendirirken, Dilek Ölçüm Viento ekibiyle tam bir tango rüzgarı estirdi. Ardından fantezi müziğin güçlü sesi Linet sahne aldı. Linet okuduğu yeni parçalarıyla baloda sadece gönüllerde taht kurmakla kalmadı. Kıvrak parçalarla davetliler dans pistinden inmek bilmedi. Linet, ilk kez Berlin’de konser verdiğini, heyecanlı olduğunu anlattı ve gecenin geç saatlerine davetlileri eğlendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!