Ayşe Ersayın kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Ayşe Ersayın kimdir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 11:18

Ayşe Ersayın, 8 Şubat 2017 tarihinde ünlü şarkıcı Ajda Pekkan'ın evinde hayatını kaybetmişti. Ayşe Ersay’ın birçok ünlünün klibini çekmiş ünlü bir yönetmen ve yapımcıydı. İşte, Ayşe Ersayın’ın hayatına ilişkin bilgiler

Haberin Devamı

Aslen Ankaralı olan Ayşe Ersayın, 12 Temmuz 1949 tarihinde dünyaya geldi. Özel Yükseliş Koleji’nden mezun oldu. TRT'de yayınlanan Bir Cumartesi Eğlencesi programında Aydoğan Ergezen'le birlikte program yaptı. Star TV'nin kurulmasıyla bu kanala geçerek burada çalıştı.  Müzik Dünyası'nda çektiği müzik klipleriyle adından söz ettiren Ersayın'ın klip çektiği şarkıcılar arasında; Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer, Muazzez Abacı, Bülent Ersoy, Müslüm Gürses, Kenan Doğulu ve Ayşegül Aldünç gibi yerli sanatçılar ile ; Dianna Ross, All Jarreau, Shirley Bassey, David.Sandborn gibi ünlü yabancı sanatçılarda var.

Ünlü televizyon ve müzik klibi yapımcı, yönetmeni beraber yaşadığı şarkıcı Ajda Pekkan'ın evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 8 Şubat 2017'de 67 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti. Cenazesi Merdivenköy Mezarlığı'na defnedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!