2018 model ENBE yaratmak istedik

Güncelleme Tarihi:

2018 model ENBE yaratmak istedik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 16:05

Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE Orkestrası, genç müzisyenlerle bir araya geldiği “ENBE 2018” albümüyle bir kez daha müzik listelerinde üst sıralara tırmandı. Gerçeker ve albümde birlikte çalıştığı Ezgi Ayçe ile Doğukan Medetoğlu, bu işbirliğinin hikayesini Kelebek’e anlattı.

Haberin Devamı

Yeni, yepyeni bir ENBE 2018...

- Behzat Gerçeker: Evet. Daha yeni, daha genç. 2018 model diyelim (gülüyor).

Anlatır mısınız yeni ENBE’yi?

- Behzat Gerçeker: Biraz önce söylediğim gibi genç arkadaşlarımızla 2018 model bir ENBE yaratmak istedik. Albümümüzde Ferhat Göçer, Bengü, Yonca Lodi, Ziynet Sali, Burcu Güneş gibi starlarımız var aslında... İstedik ki onların yanında iki de genç star adayımız olsun. Bunlardan biri Ezgi Ayçe. “Yarım Sevda”yı söyledi. İkincisi Doğukan Medetoğlu. O da Bengü ile düet yaptı.

Peki Behzat Bey, sektör bu kadar darboğazdayken ENBE markasını nasıl ayakta tutabiliyorsunuz?

- Behzat Gerçeker: İşimiz gittikçe zorlaşıyor. Profesyonel insanların işi zor. Hele yeni seslerin işi kat be kat daha zor.

Siz nasıl ayakta kalıyorsunuz?

Haberin Devamı

- Behzat Gerçeker: Çok çalışıyoruz birincisi... 24 saat işimizle ilgileniyoruz. Tek bir yere kanalize oluyoruz. Kalbimiz müzikle dolu, her anımız müzikle dolu. Başarının anahtarı bu... Mesela Ajda Pekkan neden süperstar olarak başı çekiyor? Çünkü tamamen işine kanalize. Dünyadaki müzik listelerini takip ediyor. Dünyadaki yenilikleri takip ediyor. Bunları kendi ülkemize nasıl uyarlayabiliriz diye düşünüyor. Bunun karşılığı alınıyor işte. Biz de dünyanın birçok yerinde çalma şansına sahip olduk mesela... Domingo, Pavarotti ve Barry White ile çaldık.

Sizde “ne yapsam satar, ne yapsam tutar” rahatlığı yok. Hep yenilikçisiniz...

- Behzat Gerçeker: Kesinlikle. Modern olmak, dünyadaki trendleri takip etmek, ülkemizdeki insanların ruh haline göre müzik yapmak, onların yüreklerine ulaşabilecek sözler ve melodiler bulmak şart.

2018 model ENBE yaratmak istedik

BEHZAT GERÇEKER: MADDİYAT ODAKLI İŞ BAŞARILI OLMAZ

Maddiyat hedef değil yani...

- Behzat Gerçeker: Ticaret odaklı müzik yaparsanız, o iş başarılı olmaz.

Sanatçılar arasında ara sıra küskünlükler oluyor ama sizde durum farklı. Albümleriniz için buluşan starlar hep bir birlik ve dayanışma içinde. Bunu nasıl başarıyorsunuz?

Haberin Devamı

- Behzat Gerçeker: Sağ olsunlar bizim yaptığımız işe çok değer veriyorlar. Bir önceki albümümüzde A1 şarkısını sevgili Tarkan seslendirmişti. Sezen Aksu’nun bestesi “Her şeye Rağmen”i okumuştu. Ajda Pekkan her albümümüzde gelip bizimle şarkı söyledi. Baktığınız zaman Ziynet Sali, Işın Karaca aynı şekilde... Bu işimize verdiğimiz önemden kaynaklanıyor bence.

Başarı gelince kıskançlık ortadan kalkıyor diyorsunuz.

- Behzat Gerçeker: Evet. Finalde maçı kazandığımız zaman her şey günlük gülistanlık gidiyor. Kazanmak için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

EZGİ AYÇE: SANATÇILARDA KORKU HEP OLUR

◊ Ezgi Hanım, siz ENBE albümünde seslendirdiğiniz “Yarım Sevda”yla adınızı binlerce kişiye duyurdunuz...
- Ezgi Ayçe: Evet. Benim ilk çalışmam...
- Behzat Gerçeker: İnşallah bundan sonra kendi albümü gelir. Ondan hiç şüphemiz yok. İlerleyecek ve iyi bir noktaya gelecek ki, bizim gözümüzde tam anlamıyla başarılı olsun. Bunlar henüz sadece kafayı çıkardı, insanlara “merhaba” dedi. Bundan sonraki yapacakları işler çok önemli.
- Ezgi Ayçe: Behzat Bey’in, ENBE’nin kalitesi ve desteği sayesinde çok güzel bir şans yakaladığımı düşünüyorum. Çok çok teşekkür ediyorum ona.

◊ Siz bu güçlü kadroya nasıl katıldınız peki?

- Ezgi Ayçe: Yazdığım çok fazla şarkı vardı. Bunları Altan Çetin vasıtasıyla Samsun (Demir) Bey ve Behzat Bey’e ulaştırdım. Çok beğendiler. Dediler ki Yarım Sevda’yı çıkış parçası yapalım”... Çok mutlu oldum.

◊ Başta korkularınız, endişeleriniz var mıydı?

- Ezgi Ayçe: Korkular tabii ki vardı. Sanatçılarda korku, endişe hep olur. Bu endişe de onları daha çok çalışmaya iter.

◊ Bundan sonra solo albüm gelir mi?

- Ezgi Ayçe: Olabilir. Tek başıma karar vermek istemiyorum bu süreçte. Ya bir single ya bir albüm gelecek. Zaten bir iki şarkımız hazırda vardı. Belki onlarla belki yeni bir şarkıyla dizayn edeceğiz. Ama öncelikle “Yarım Sevda”nın tadını bir çıkaralım.

Haberin Devamı

DOĞUKAN MEDETOĞLU: ADIM ADIM iLERLEDiM

◊ Peki Doğukan Bey... Siz projede nasıl yer aldınız anlatır mısınız?
- Doğukan Medetoğlu: Kendimi bildim bileli zaten müzikle iç içeyim. Hem İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikal Tiyatro Bölümü hem de Marmara Üniversitesi Opera Şan Bölümü mezunuyum. Amerika’da da müzikal tiyatro üzerine eğitim aldım. Geçen yıl Bengü ve Hakun Altun’un söylediği “Sanki” şarkısı patladı. Onun da söz-müziği bana aitti. O eser benim söz yazarlığımı ve besteciliğimi ön plana çıkardı. Adım adım ilerledim diyebilirim. Ama emin adımlarla. Behzat Bey ile de üç-dört senedir tanışıyoruz. Bu albümden önce bilgileriyle ve yönlendirmeleriyle bana destek oldu. Benim için çok önemli bir şeftir kendisi.

◊ Stüdyoda çok heyecanlı mıydınız?

- Doğukan Medetoğlu: Tabii ki. Sonuçta bunlar önemli kazanımlar benim için. Bir şarkıda Volga Tamöz ile bir araya geldim. Bir şarkıda Mustafa Ceceli ile... Çok büyük deneyimler. Önemli müzisyenlerle bir araya gelip de heyecanlanmamak mümkün mü?

◊ Kendi albümünüzde de sadece kendi şarkılarınızı mı seslendireceksiniz?

- Doğukan Medetoğlu: Tabii. Hayatımın sonuna kadar kendi bestelerimle yola devam etmek istiyorum. Tabii çok sevdiğim Sezen Aksu ve Kayahan eserleri, onları cover’lamak isterim ama daha çok üretmekten yanayım. Kendi duygularımı yansıtmak beni çok tatmin ediyor. Bir de bence kendi yazdıklarımı kendim söylemeliyim. O zaman daha ayrıcalıklı, daha mutlu da hissediyorum.
- Behzat Gerçeker: Başkasına şarkı vermeyecek misin yani?
- Doğukan Medetoğlu: Yoo, kendi şarkılarımı söylemek isterim anlamında sadece.

◊ Behzat Bey, peki bundan sonraki projeniz ne?

- Behzat Gerçeker: Bunu bir bitirelim de (gülüyor)... Arkadaşlara biraz zaman tanı. Boyacı küpü gibi değil ya. Nereden baksan 1.5-2 yıl sürer yenisinin hazırlanması. Ondan sonra yine yaparız.

 

 

BAKMADAN GEÇME!