Barbaros TAPAN
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 08:35
Barbaros Tapan, Oscar töreni öncesi, gecenin yemeklerini hazırlayacak dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck ile buluştu. Dolby Tiyatrosu’nda buluşan ikili, bu yılki Oscar mutfağının detaylarını konuştu.
İki büyük mutfağın kurulduğu tiyatronun 5’inci katındaki Governors Ball’da, Oscar gecesi 1500 misafir ağırlanacak.
75 çeşit yemeğin servis edileceği gecede, misafirleri suşi bar ve deniz mahsulleri büfesi karşılayacak. Resepsiyon kısmında ayrıca ıstakozlu ve somon balıklı taco’lar, 6 bin adet mini burger ikram edilecek.
1400 ŞİŞE ŞAMPANYA, 2200 ŞİŞE ŞARAP
İçkiler ünlü yönetmen Francis Ford Capolla’nın şarap bağlarından temin edilecek. Directors Cut Limited Edition serisinden 1400 şişe şampanya, 2200 şişe şarap... Bunların sunumu içinse tam 22 bin adet bardak hazır bulundurulacak.
Yemek kısmına gelince... Her zevke uygun çeşitlilikte bir menü hazırlanmış durumda.
Wolfgang Puck, İstanbul’daki restoranında da servis ettiği kuzu etinin bu senenin en gözde yemeklerinden olacağını söylüyor. O gece bir kişinin yemek maliyetinin 700 dolar olduğunu ve kişi başı yemek parasını stüdyoların ödediğini de sözlerine ekliyor.
BİR TÜRK İLK KEZ OSCAR MUTFAĞINDA
Puck, her sene menüye bir Türk yemeği ekleyeceğini söylediği hatırlatıldığında şöyle diyor: “Belki menüye Türk yemeği eklemedim ama geçen sene sana verdiğim diğer sözümü tuttum; Oscar tarihinde ilk kez bir Türk aşçı Oscar mutfağında yemek yapacak. 8 aydır San Francisco’daki restoranlarımdan birinde çalışan Yiğit Mirzaoğlu, binlerce aşçı arasından seçildi. Kendisi çok yetenekli ve becerikli bir aşçı. Umarım uzun yıllar bizimle çalışır.”
Eğer bir Türk filmi Oscar’a aday olursa, menüye mutlaka Türk yemeği ekleyeceğini de sözlerine ekliyor.
YiĞiT MiRZAOĞLU: BU BENiM iÇiN UNUTULMAZ BiR DENEYiM
4 yıldır aşçılık yapan Yiğit Mirzaoğlu, Oscar gecesi helal yemek mutfağının sorumlusu. Aynı zamanda Akdeniz ve Doğu yemeklerinde usta... Haliyle o gece de Doğu kültüründen örnekler sunacak. Oscar mutfağındaki ilk Türk aşçı olmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu söyleyen Mirzaoğlu, haftalardır devam eden hazırlıkların kendisi için unutulmaz bir deneyim olduğunu söyledi.