Maalesef babamızın mezarını göremedik

Güncelleme Tarihi:

Maalesef babamızın mezarını göremedik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2007 00:00

İstanbul’da konser vermek için önceki gün ülkemize gelen ünlü soul, funk grubu The Temptations, kurucuları efsane müzik yapımcısı Ahmet Ertegün’ün mezarını ziyaret etmek istedi. Ancak bu ziyaret Ertegün’ün mezarının bulunduğu Üsküdar’daki Özbekler Tekkesi’ne giriş izni alınamadığı için gerçekleşemedi.

İSTANBUL Arena’da konser vermek için ülkemize gelen soul, funk, disco, R&B tarzında şarkılara imza atan ünlü The Temptations grubu, kurucuları Atlantic Records’un sahibi efsane müzik yapımcısı Ahmet Ertegün’ü unutmadı. Grup üyeleri Damon Harris, Otis Williams, Terry Weeks, G. C. Cameron, Ron Tyson ve Joe Hemden, konser öncesi Ertegün’ün Üsküdar’daki Özbekler Tekkesi’nde bulunan mezarını ziyaret etmek istedi. Ancak Ertegün’ün mezarının bulunduğu türbeye girmek için gerekli özel izin zamanında alınamadığı için grup üyeleri, kurucularının mezarını ziyaret edemedi. Kurulduğu günden beri grupta yer alan Damon Harris, "İstanbul’a geldiğimizde grubumuzun kurulmasında büyük katkısı olan Ahmet Ertegün’ün mezarını ziyaret etmek istedik. Bizim için çok heyecan verici bir olaydı fakat mezarın bulunduğu yer özel bir türbeymiş. Maalesef babamızın mezarını göremedik" dedi.

1960 yılında temelleri atılan, Amerika’da ’siyah müziğin’ en başarılı grupları arasında gösterilen, "Temptations Live!", "The Temptations with a Lot o’ Soul" gibi unutulmaz albümleri milyonlar satan The Temptations grubunun üç Grammy ödülü bulunuyor. Yıllar içinde çeşitli nedenlerden dolayı ayrılanlar oldu ama grup bugüne kadar gelmeyi başardı. "My Girl", "I Wish It Would Rain", "Treat her Like a Lady", "Papa as a Rolling Stone" gibi unutulmaz şarkılara imza atan The Temptations, her ülkede kendine özgü sadık bir hayran kitlesine sahip.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!