Güncelleme Tarihi:
Deniz havası da alın
* Filiz Restaurant, Sarıyer
Tarabya’da... Denize nazır Boğaz hattındaki mekân, sahil yürüyüşünün ardından soluklanıp lezzetli ve kaliteli balık yemek için uygun adreslerden. Didem Şef’in çocukları burada en çok çıtır kalamar ve hamsi tavayı seviyor. Tarator sosuyla sunulan yumuşacık kalamarı ve güzel kızarmış taze hamsisi için de ara tatilde tercih edilebilir. (0212) 262 05 44
Vazgeçilmeyen köfte-patates
* Dağ Restaurant, Sarıyer
Kilyos, Uskumruköy’de. Didem Şef “Gümüşdere yolu önce ormanda bisiklete binip veya sahilde vakit geçirip yorulmak için birebir. Yemyeşil bir doğanın içinde ve eğer yaktılarsa şömine yanında dinlenmek için Dağ iyi bir adres. Ev yapımı şahane patates kızartması ve çok iyi köfte yiyebilirsiniz. Manda yoğurtları da tam çıtır ekmek banmalık” diyor. (0212) 203 03 10
Gündüz saatleri gidin
* Adana Ocakbaşı, Şişli
Kurtuluş’ta, küçük, samimi, salaş ve kebap çeşitleri hayli lezzetli bir yer. Didem Şef’in çocukları en çok çöp şişini seviyor. “Akşamları yoğunluk daha fazla olduğu için Adana Ocakbaşı’na gündüz gitmek çocuklar için süper deneyim bence. Hem ocağın başında oturup hazırlanışını seyretmeyi seviyorlar hem de sohbet ediyorlar. Çöp şişin ne kadar hızlı bittiğine şaşırıyorum” diye anlatıyor. (0212) 247 01 43
Kebaplar, mantılar...
“Çocuklarımla en büyük tutkum kayak. Ve tabii bu seyahatlere giderken de bölgenin yemeklerini tatmak. Uludağ seyahatlerimizde İskender’in iskender kebabı, Kayhan Köftecisi’nin pideli köftesi özellikle yemek için uğradığımız lokasyonlar. Kayseri’ye gittiğimizde Çemen’s’te mantı ve yağlama, Erzurum Koç’ta cağ kebabı ve Paçacı Sülfettin Usta’nın paçası bu özel tatillerin özel yemekleri.”
Gülay Barbaros Altan
Sosislisi şahane
* Bordel, Asmalımescit
Şef Cem Ekşi’nin Alman usulü hazırladığı sosisli sandviciyle ünlü. Gülay Barbaros Altan’ın kızının favorisi de karamelize soğan ve hardal sosla sunulan sosisli sandviçleri bratwurst.
Udon ve crispy roll
* Kaen Sushi, Koşuyolu
Suşi kadar noodle çeşitleri de öne çıkıyor. Yazarımız “Japon popüler kültürü sayesinde tanıştığı udon (kalın kesilmiş bir erişte türü) aşkına yollara düşüyoruz. Suşi olarak ‘crispy roll’una da bayılıyor. Dinamit karides de listesinin ilk sırasında hep” diyor. (0531) 273 82 82
‘Küçük tavuk yiyelim’
* Tatseven Restoran, Eminönü
Kuzu çevirme ve bıldırcın çevirmesiyle ünlü bir işletme. Gülay Barbaros Altan “Bıldırcını ilk 3 yaşında yedirmiştim. O dönemler ‘Küçük tavuk yemeye gidelim’ diye yalvarıyordu ” diyor. (0212) 526 54 35
Doya doya suşi
* SushiCo
İstanbul roll, Dragon roll, California roll gibi popüler çeşitleri için paket seçenekler de mevcut. Altan “Bilge’nin suşiyi tanıyıp sevdiği yer. Set menülerindeki karışık roll tabakları paylaşım sevenler için hesaplı. Menüye ramen koyarak kızımın kalbini ikinci kez de kazandı” diyor. 444 7 874