Sufle mi brownie mi?

Güncelleme Tarihi:

Sufle mi brownie mi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2022 07:00

Okurlarımız sosyal medyada sufle ve brownie’yi kıyasladı. Şef Nur Aktı Yıldırım’sa bu iki çok sevilen çikolatalı tatlıyı evinde hazırlamak isteyenler için püf noktalarıyla birlikte tariflerini paylaştı.

Haberin Devamı

Instagram hesabımızda bu hafta (@hurriyetlezzetlihayat) “Tercihiniz sufle mi brownie mi” diye sorduk. Anketimizi oylayan okurlarımızın yüzde 70’i sufleyi seçti. @aruzgi “Tercihim çikolatalı sufle. Krema ve pudra şekeri eklerim. Balıktan sonra yemek hoşuma gider” derken, @izcigunizi ise içi beyaz çikolatalı brownie’yi çok sevdiğini belirtti. Şef Nur Aktı Yıldırım da evinde hazırlamak isteyenler için her ikisinin tariflerini verdi.

ÇİKOLATALI SUFLE

(4 kişilik)

NE LAZIM?

3 yumurta

100 gr bitter çikolata

50 gr tereyağı

40 gr un

1-2 damla vanilya esansı

45 gr toz şeker

2 gr tuz

NASIL YAPARIM?

Tatlıya başlamadan önce yumurtaların oda sıcaklığına geldiğinden emin olun. Akını ve sarılarını ayrı ayrı kâselere alın.

Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin, bir kenara alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca vanilya ve yumurta sarılarını ekleyip karıştırın.

Haberin Devamı

Yumurta aklarını tuzla birlikte köpük kıvamına gelene kadar çırpın ama dikkat, çok çırparsanız sulanabilir! Köpük kıvamındaki aklara şekeri ilave edip kar kıvamına gelene kadar biraz daha çırpın.

Köpüğü çikolatalı karışıma nazik hareketlerle, köpüğü söndürmeyecek şekilde yedirin.

Seramik servis kaplarını oda sıcaklığındaki tereyağıyla yağlayıp biraz toz şeker gezdirin. Kapları sonra ters çevirip fazla şekerden arındırın.

Yukarıdan 1 parmak boşluk kalacak şekilde kaplara sufle harcından dökün. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. Yanında sıvı krema, pudra şekeri ve dilerseniz vanilyalı dondurmayla servis edin.

BROWNİE

(6 kişilik)

NE LAZIM?

450 gr bitter çikolata

120 gr beyaz çikolata

225 gr tereyağı

330 gr toz şeker

4 yumurta

150 gr un

NASIL YAPARIM?

Fırının ısı ayarını 180 dereceye getirin.

Tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Bir kenara alıp oda sıcaklığında soğutun.

Şeker ve yumurtaları blender yardımıyla çırparak kabartın. Çikolata karışımının içine ekleyin ve iyice karıştırın.

Karışıma azar azar unu ekleyin ve bir spatula yardımıyla alttan yukarı hamlelerle nazikçe karıştırın.

Haberin Devamı

Keki pişireceğiniz kalıbın içine yağlı kâğıt yerleştirin. Kek karışımının yarısını kalıbın içine dökün. Beyaz çikolata parçalarını harca eşit şekilde dağıtın. Üzerine kalan harcı döküp spatulayla düzleyin.

Fırında 30 dakika kadar kontrollü şekilde pişirin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!