Güncelleme Tarihi:
1- ÇEKİRDEK SATIŞI DA VAR (Petra Roasting Co., İstanbul)
‘Iced latte’si (58 lira) Savaş Özbey ve Ferit Özkaşıkcı’nın favorilerinden... Pınar Demir ‘cold brew’ünü mutlaka denememizi, Çağdaş Ertuna soğuk filtre kahvesini beğendiğini söylüyor. Gayrettepe, Maslak, Topağacı, Bebek’te şubeleri var. Çekirdek kahve satışı da yapılıyor. (0212) 356 10 57
2- ÖNCÜLERDEN BİRİ (Cup of Joy, İstanbul)
Bebek’te... Ebru Erke “Ebru Döşekçi ve Suzan Serez, bu mekânla Türkiye’de 3. ve hatta 4. dalga (adil bir ticaretle belirli kahve üreticilerine yatırım yapılarak onların da ürün geliştirmeye ortak olmasına deniyor) kahvenin öncülerinden oldular” diyor, soğuk latte’lerini (65 lira) öneriyor. Çağdaş Ertuna’ya göre ‘soğuk cortado’ları (60 lira) da çok başarılı. (0212) 231 48 31
3- DÖRT FARKLI ŞEHİRDELER (Kronotrop, Ankara)
Buzlu vegan latte (33.50 lira), cold brew (23.50 lira) ve espresso milkshake en sevilen soğuk kahve çeşitlerinden... Ebru Erke affogato’larını, Çağdaş Ertuna soğuk latte’lerini beğeniyor. Savaş Özbey ve Ferit Özkaşıkcı’nın da tavsiye ettiği işletmenin İstanbul, Konya ve Isparta’da da şubeleri var. (0850) 460 76 76
Bir ‘kahve noktası/köşesi’ olarak yola çıkan marka, Fethiye’deki Sea Me Beach’te ve Kaş’taki Derya Beach bünyesinde hizmet veriyor. Ebru Erke “Dünyanın en iyi çiftliklerinden özellikli çekirdekler temin ediyorlar” diyor. Cold brew (75 lira) ve soğuk latte’leri (70 lira) en çok tercih edilenler arasında. (0532) 655 01 29
5- ESPRESSO MARTİNİ (Coffee Sapiens, İstanbul)
Pınar Demir’in önerdiği espresso martini’yi Güney Amerika ve Afrika’dan temin ettikleri çekirdeklerle hazırlıyorlar. Savaş Özbey ‘cold brew’lerini (yarım litresi 90 lira) de başarılı buluyor. Karaköy, Kanyon, Caddebostan ve Hasköy’de şubeleri var. Çekirdek satışı yapıyorlar. (0212) 369 72 77
Cenk Girginol “Kahveleri kaliteli. Kyoto usulü soğuk demleme yöntemiyle hazırladıkları cold brew çok başarılı, daha yoğun bir kahve tadı alıyorsunuz” diyor, fiyatı 45 lira. İşletme Beyoğlu ve Akaretler’de... İzmir İstinye Park içinde de bir şubeleri var. (0531) 574 69 46
7- KENDİLERİ KAVURUYOR (Federal Coffee, Adana)
Yüzde 100 arabica çekirdekleri kullanıyor, çekirdekleri kendi fabrikalarında az az, taze taze kavuruyorlar. Soğuk mocha (70 lira) ve soğuk latte (61 lira) öne çıkanlardan... Ferit Özkaşıkcı ve Pınar Demir öneriyor. (0212) 223 30 55
Göktürk’te. Ebru Erke’ye göre en az dondurmaları kadar kahveleri de şahane, “Affogato’ları nefis” diyor. Cortado (34 lira), flat white (34 lira) ve macchiato gibi kahvelerin soğuk versiyonları da yapılıyor. (0530) 093 82 42
Cenk Girginol “Cold brew, Kadıköy’e gittiğinizde uğramanızı gerektirecek lezzette... Etiyopya yirgacheffe çekirdeğiyle hazırlanıyor” diyor. Sütsüz kahve sevenler soğuk americano’larını
(35 lira) da deneyebilir. (0216) 550 00 36
10- KAYISI NOTALARI (Spada Coffee, İstanbul)
Pınar Demir, kayısı, papaya ve ananas notalarının hâkim olduğu duwancho çekirdeğiyle yapılan cold brew’ü (39 lira) mutlaka öneriyor. Teşvikiye, Fişekhane ve Suadiye’de şubeleri var. (0536) 399 99 89