Güncelleme Tarihi:
YERFISTIĞI EZMELİ KURABİYE
6 kişilik
NE LAZIM?
* 1 yumurta
* 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
* 1.5 su bardağı un
* 1 su bardağı esmer toz şeker
* 1 su bardağı yerfıstığı ezmesi
* 1/2 su bardağı sütlü damla çikolata
* 1 paket (5 gr) karbonat
NASIL YAPARIM?
* Yumurta ve şekeri bir kabın içinde mikserle çırpın.
* Yerfıstığı ezmesi, sütlü damla çikolata, eritilmiş tereyağı, un ve karbonatı ekleyip iyice karıştırın.
* Hamurdan dondurma kaşığı dolusu parçalar alıp yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklarla dizin.
* Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
* Soğuyana kadar tepsinin içinde bekletin. Yanında sütle birlikte servis edin.
LAZANYA
(6 kişilik)
NE LAZIM?
* 1 paket lazanya * 500 gr kıyma
* 3 adet domates * 2 soğan
* 1 havuç * 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* Rendelenmiş taze kaşar peyniri
* Rendelenmiş mozzarella peyniri
* 1 çay bardağı ayçiçeğiyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel sosu için;
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı un * 2 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı tuz
NASIL YAPARIM?
* Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Soğanlar yumuşamaya başladığında kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Küp küp doğranmış havuç, tuz, karabiber, rendelenmiş domates ve salçaları ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin.
* Beşamel sos için tereyağı ve unu kavurup sütü yavaşça ekleyin, pürüzsüz bir kıvama gelene kadar pişirin. Tuzla tatlandırın.
* Lazanya yapraklarından birkaç tanesini yan yana gelecek şekilde yağlanmış
tepsiye dizin.
* Kıymalı harç, rendelenmiş mozzarella peyniri ve beşamel sostan bir miktar ekleyip diğer lazanya yapraklarından tekrar 1’er kat olacak şekilde dizin.
* Sıralamaya kıymalı harç, peynir ve beşamel sosla devam edin. En üstte kıymalı harç, beşamel sos ve kaşar peyniri olacak şekilde tamamlayın.
* Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika üzeri kapalı şekilde pişirmeye başlayın. Üzerini açıp 20 dakika daha pişirin.