Minik şeflerin tarif defteri

Güncelleme Tarihi:

Minik şeflerin tarif defteri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2022 10:14

Çocukları gün boyu evde oyalarken yaratıcılıklarını da geliştirecek en güzel yollardan biri, mutfağa ilgilerini arttırmak. Yumurta kırmakla, un ve tuz ölçmekle ya da tencere-tava kullanmakla tanışırken hem zevklerine göre karınlarını doyurabilmeyi öğrenecek hem de eğlenecekler. “Erim’in Mutfağı” isimli bir tarif kitabı yazan 11 yaşındaki Erim Belgü’nün yerfıstığı ezmeli kurabiyesi ve kolay lazanyası 23 Nisan günü birlikte kolları sıvamak için biçilmiş kaftan.

Haberin Devamı

YERFISTIĞI EZMELİ KURABİYE

6 kişilik

NE LAZIM?

* 1 yumurta

* 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı

* 1.5 su bardağı un

* 1 su bardağı esmer toz şeker

* 1 su bardağı yerfıstığı ezmesi

* 1/2 su bardağı sütlü damla çikolata

* 1 paket (5 gr) karbonat

NASIL YAPARIM?

* Yumurta ve şekeri bir kabın içinde mikserle çırpın.

* Yerfıstığı ezmesi, sütlü damla çikolata, eritilmiş tereyağı, un ve karbonatı ekleyip iyice karıştırın.

* Hamurdan dondurma kaşığı dolusu parçalar alıp yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklarla dizin.

* Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

* Soğuyana kadar tepsinin içinde bekletin. Yanında sütle birlikte servis edin.

Minik şeflerin tarif defteri

Haberin Devamı

LAZANYA

(6 kişilik)

NE LAZIM?

* 1 paket lazanya * 500 gr kıyma

* 3 adet domates * 2 soğan

* 1 havuç * 1 yemek kaşığı domates salçası

* 1 yemek kaşığı biber salçası

* Rendelenmiş taze kaşar peyniri

* Rendelenmiş mozzarella peyniri

* 1 çay bardağı ayçiçeğiyağı

* 1 çay kaşığı tuz

* 1 çay kaşığı karabiber

Beşamel sosu için;

* 2 yemek kaşığı tereyağı

* 1 çay bardağı un * 2 su bardağı süt

* 1 çay kaşığı tuz

NASIL YAPARIM?

* Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Soğanlar yumuşamaya başladığında kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Küp küp doğranmış havuç, tuz, karabiber, rendelenmiş domates ve salçaları ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin.

* Beşamel sos için tereyağı ve unu kavurup sütü yavaşça ekleyin, pürüzsüz bir kıvama gelene kadar pişirin. Tuzla tatlandırın.

* Lazanya yapraklarından birkaç tanesini yan yana gelecek şekilde yağlanmış
tepsiye dizin.

* Kıymalı harç, rendelenmiş mozzarella peyniri ve beşamel sostan bir miktar ekleyip diğer lazanya yapraklarından tekrar 1’er kat olacak şekilde dizin.

* Sıralamaya kıymalı harç, peynir ve beşamel sosla devam edin. En üstte kıymalı harç, beşamel sos ve kaşar peyniri olacak şekilde tamamlayın.

* Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika üzeri kapalı şekilde pişirmeye başlayın. Üzerini açıp 20 dakika daha pişirin.

BAKMADAN GEÇME!