Lokum niyetine...

Güncelleme Tarihi:

Lokum niyetine...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2022 07:00

Gerdan (boğazlık), fındık (badem) ve ciğer uykuluğu olmak üzere çeşitlere ayrılıyor, hayvanın göğüs kafesinin üst kısmındaki salgı bezlerinden elde ediliyor. En leziz haliyse baharda yeniyor. Bugün uykuluk denince akla ilk önce İstanbul, Sütlüce gelse de Türkiye’nin dört bir yanında bu nefis sakatatı layıkıyla yapan pek çok yer var. Jürimiz favori adreslerini sıraladı.

Haberin Devamı

1-LEZZETİNİ KALİTESİNDEN ALIYOR

Adana Ocakbaşı, İstanbul

Lokum niyetine...

Ebru Erke, Kurtuluş’taki mekân için “Yurtdışından gelen misafirlerimi götürdüğüm bir yer. Uykuluğu da çok başarılı, lezzeti ürünün kalitesinden geliyor” diyor. Şef Murat Deniz Temel “Güney illerinde uykuluk alışkanlığı çok olmamasına rağmen Adana Ocakbaşı’nda boğazlık uykuluğa denk gelirseniz mutlaka tadın” diye ekliyor. (0212) 247 01 43

2-BAHARATA BOĞMUYOR

Çınaraltı Uykuluk, İstanbul

Murat Deniz Temel “Sütlüce’de bazı mekânlar boğazlık uykuluğu haşlıyor. Zarının soyulması için sıcak suya gösterip çıkarmak gerekiyor ancak haşlanmamalı. Çınaraltı’ysa haşlamadan çok güzel pişiriyor, baharata boğmuyor” diyor. Burası, Müge Akgün ve Savaş Özbey’in de favorilerinden... Gerdan uykuluk 60 lira, fındık uykuluk 80 lira. (0212) 210 35 14

Haberin Devamı

3-SÜTLÜCE’NİN KLASİKLERİNDEN

Sadrazam Mahmut Et Lokantası, İstanbul

Lokum niyetine...

Ebru Erke “1964’te Adana’dan İstanbul’a yerleşen Mahmut Zevkli’nin açtığı mekân, Sütlüce’nin en ünlülerinden... Özellikle uykuluğu iyi yaparlar” diyor. Savaş Özbey, fındık uykuluklarını (porsiyonu 75 lira) beğendiğini söylüyor. Tereyağlı ve kaymaklı bulgur pilavları (50 lira) da çok meşhur. (0532) 797 13 83

4-ADANA’NIN BİR NUMARASI

Ciğerci Kel Mahmut, Adana

Lokum niyetine...

Salih Seçkin Sevinç “Üstü hafif baharatlanmış uykuluk ızgara şiş şeklinde pişiyor, lavaş arasına koyup soğanlı salatayla beraber mideye indiriyorsunuz” diyor. Mekânı Savaş Özbey de öneriyor. İşletme sabah 6.00’da açılıyor, öğle saatlerinde kapanıyor. (0537) 433 94 76

5-MANGALDA ÇEVRİLE ÇEVRİLE...

Ömür Restaurant, İstanbul

Lokum niyetine...

Haberin Devamı

Müge Akgün, mangalda pişirdikleri uykuluğu öneriyor, Salih Seçkin Sevinç Sütlüce’deki işletmenin uykuluklarına “Enfes” diyor. Burası önden haşlayanlardan, ardından ateş üzerinde çevire çevire pişiriyorlar. Porsiyonu 50 liradan satılıyor. (0532) 273 52 04

6-YEMEDEN DÖNMEYİN

Uykulukçu İzzet Baba’nın Yeri, İzmir

Salih Seçkin Sevinç “Kokoreç ve köfteleri de başarılı ama siz siz olun uykuluk yemeden dönmeyin, zira İzzet Baba’nın Yeri ‘sadece’ uykuluk için uğranacak mekânların başında” diyor. Yarım ekmek arası badem uykuluk 50 lira. (0232) 381 81 46 

7-HARLI ATEŞTE...

Sadrazam Kemal Restaurant, İstanbul

Lokum niyetine...

Haberin Devamı

Savaş Özbey “Sütlüce’nin eskilerinden... Mangalda pişirdikleri uykuluğun tadına doyum olmaz” diyor. Dana gerdan (50 lira), kuzu gerdan (55 lira) ve fındık (55 lira) olmak üzere üç çeşit sunuluyor. Fındık uykuluk önce haşlanıyor, sonra harlı ateşte kısa süre pişiriliyor. (0212) 255 84 94

8-HAŞLAMADAN PİŞİRİLİYOR

Baba Söğüş, İstanbul

Murat Deniz Temel “Haşlamayıp direkt ızgarada pişirdiği için Baba Söğüş uykulukta en iyilerden... Baharatı tam kararında” diyor. Odun fırınında pişirdikleri kelle söğüş (porsiyonu 68 lira) de en ünlü lezzetlerinden biri. (0212) 227 20 01

9-KÖFTELERİ DE SEVİLİYOR

Göbel Gizli Bahçe Restaurant, Balıkesir

Lokum niyetine...

Haberin Devamı

Etleri ve sakatatıyla meşhur olan Susurluk’taki işletmenin uykuluğunu Berat Çokal tavsiye ediyor. Ciğer uykuluğun 250 gramlık porsiyonu 55 lira. Kokoreç ve köfteleri de bir o kadar seviliyor. (0266) 873 15 64

10-KOKORECİ KADAR İYİ

İzmirim Kokoreç, İzmir

Berat Çokal “Kuzu uykuluğu en az kokoreç kadar iyi yaparlar” diyor. Salata, köz biber ve turşuyla sunulan 2-3 kişilik porsiyon fiyatı 200 lira, yarım ekmek arası badem uykuluksa 80 lira. Buca ve Çeşme’de şubeleri var. (0533) 279 14 54

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!