Güncelleme Tarihi:
Zeytin ağacına farkındalığı arttırıyor
Sektörün öncü markalarının yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmaları kolektif farkındalıkları tetiklemek adına çok kıymetli. Komili’nin Anıt Zeytin Ağacı Projesi bunlardan biri. Bu proje, zeytinyağı ve kültürünü bu topraklarda yaşatmak için ‘Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye’ başlığıyla 2018 yılından bu yana sürdürülüyor. Projeyi daha geniş bir kitleye duyurmak için farklı çalışmalar da yapan marka son günlerde sosyal medyada gündem olan ‘Dahi Anlamındaki De Sertifikası’na zeytin ağacı sorularıyla dahil oldu. Katılımcılar dahi anlamındaki de üzerine soruları cevaplarken anıt zeytin ağaçları hakkında bilgi edindi. Dahi Anlamındaki De Sertifikası’na ek olarak bir de Anıt Zeytin Ağacı Farkındalık Sertifikası sahibi oldu.
Değer katmak gerek
Ordulu iş kadını Sevim Yavuz, Kybele markası altında tek menşeili çekirdekten tablete fındıklı çikolata üretimi yapıyor, ninesinden öğrendiği fındıklı sarmayı yapıyor. Ülkemizin en yüksek fındık oranlı çikolata ezmesini üreterek bir ürüne artı değer katıyor.
Bir de kültür eti deneyelim
Ete alternatif olabilecek gıda araştırmaları son sürat devam ediyor. Son çalışma, California’daki Berkeley Üniversitesi’nden... Mantardan türetilen ve protein üreten miselyum biyokütle fermantasyonuyla kültür eti üretildi. Çıkan sonuçsa lezzetli ve besleyici olarak açıklandı. Bakalım soya etine rakip olabilecek mi?
TURK’ten güzel haber
2 Michelin yıldızlı TURK Fatih Tutak, Fransız gastronomi ödülü ‘La Liste 2023’ listesinde Dünyanın En İyi 500 restoranından biri seçilerek 413’üncü sıraya yerleşti. Türkiye’nin en iyi restoranlarının sıralandığı listedeyse birinci oldu. 28 Kasım’da Paris’te Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen ödül töreninde konuşan Tutak “Dünya gastronomisinin başkenti Paris’te, gastronomi dünyasının en prestijli kuruluşlarından biri olan La Liste tarafından Türk mutfağı adına bu ödüle layık görülmek çok onur verici” dedi.