Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2022 07:00

Ukrayna’nın ünlü borş çorbası, somut olmayan kültürel miras listesinde. Bagatelle, Bodrum’da şube açtı... Yeme-içme dünyasından haberler...

Haberin Devamı

BU ÇORBA, KORUMA ALTINDA...

UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü), ‘Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne Ukrayna’nın borş çorbasını ekledi. Ana malzemesi pancar olan bu çorbaya lahana, soğan, havuç ve patates gibi sebzeler de giriyor ve genellikle de ekşi kremayla servis ediliyor. Ukrayna, UNESCO’ya başvurusunu geçen yıl martta yapmış, çorbanın UNESCO ‘İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne alınmasını istemişti. Ancak savaş nedeniyle Ukrayna kültürel mirasının tehdit altında olduğuna ve borş çorbasının acil olarak koruma altına alınması gerektiğine karar verildi.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

DENİZ ÜRÜNLERİ BAŞROLDE

Güney Fransa’nın kendine has eğlence kültüründen doğan restoran grubu Bagatelle’in Türkiye’deki ilk şubesi dün Yalıkavak Marina’da açıldı. Restoran ve plaj kulübü olarak hizmet veren işletmenin menüsü Bagatelle Global Kurumsal Yönetici Şefi Rocco Seminara ve Bodrum şefleri Hakan Öztaç tarafından hazırlanmış.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Bagatelle’de yemekler ağırlıklı olarak Akdeniz mutfağının izlerini taşıyor; paylaşımlık tabaklar, havyar çeşitleri ve deniz ürünleri başrolde. 12-14 Temmuz tarihlerinde açılışa özel St. Tropez günleri düzenlenecek. Markanın St. Tropez, Tulum, Mykonos, New York, Miami ve Dubai gibi dünyanın pek çok gözde turizm şehrinde şubeleri var.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!