Güncelleme Tarihi:
Her birinin reçetesi uzun uğraşlar sonucu çıkarılmış 150’den fazla çeşidi olan Dondurmino Gelato, Alaçatı’nın sevilen dondurmacıları arasında haklı bir yere sahip. Marka geçen ay Financial Times’ta yayımlanan ve dünyanın en iyi artizan dondurmalarını sıralayan listede tek Türk işletme olarak yer aldı.
Kurucusu Mehmet Ali Akbulut uzun zamandır gıda sektöründe. Akbulut ailesinin yönettiği Milkomak şirketi dondurma alanında faaliyet göstermiş. Aile, önce 2010’da Hacımemiş Mahallesi’ndeki Kurabiye Otel’i açmış. Mehmet Ali Akbulut daha sonra sıklıkla ziyaret ettiği İtalya’dan ilhamla İtalyan tipi ‘gelato’ dondurmanın en iyisini üretmek için kolları sıvamış. Akbulut, İtalya’nın dünyaca ünlü şefleriyle çalışıp diploma ve sertifikalar almış, ‘Gelato Master Chef’ unvanına layık görülmüş. 2014 yılında da Dondurmino Gelato’yu yine Alaçatı Hacımemiş’te açmış. Türkiye’de butik dondurmacılığın en iyi örneklerini sunarak gerçek İtalyan gelato’sunun ülkemizde tanınmasında rol oynamayı hedeflemiş hep.
Vitrine 150 çeşidin hemen hepsi çıkıyor. Süt kaymak, yüzde 80 bitter çikolata, bal badem krokan, menekşe, nane, trileçe, damlasakızı, portakallı cheesecake, karamel, yerfıstığı, çeşitlerinden bazıları... Nutella, Raffaello, Lotus Biscoff gibi markaların ürünleriyle hazırladıkları çeşitler de beğeniliyor. Dondurma ve sorbelerin topu 30 liradan satılıyor.