Güncelleme Tarihi:
Dışarıda kahvaltı ediyorsak önümüze gelen yüksek fiyatlı tabakların malzeme kalitesi keyiften çok sıkıntı verebiliyor. Suadiye’de açılan Cafe 460, iki ortağı Naz Tiryaki ve Beril Demircioğlu’nun hamur tutkusu üzerine odaklanan konseptiyle çeşitlilik arayanlara ilaç gibi gelecek bir menüye sahip. İkili, Moda’da yaptıkları donut ve bagel’ların lezzetiyle adını duyuran Pazar Brunch&Bakery’nin de sahipleri. Le Cordon Bleu’den sonra Paris’teki prestijli aşçılık okullarından Ferrandi’de eğitim almışlar. Bagel’dan brioche ekmeğine; fırından çıkan ürünlerin lezzeti, ekmeğin kimyasına sıkı çalışmalarından kaynaklı.
Bagel işinde gerçekten çok başarılılar. Hakiki Amerikan usulü tombul halkaların avokadolu, füme salamlı ve somonlu olmak üzere üç versiyonu var. Klasik kahvaltı tabağı da yapıyorlar. Ayrıca Sakarya’dan aldıkları kasap sucuk (65 lira), cevizli Erzincan tulum peyniri ve bal (58 lira), kasap sosis (70 lira) gibi seçeneklerle kahvaltınızı zenginleştirebiliyorsunuz. İyi tost bulunca es geçmemek lazım. Ev yapımı ekşi maya ekmekle yaptıkları füme kaburgalı, cheddar ve dil peynirli tostu zevkinize göre malzeme ekleyerek coşturabiliyorsunuz.
Fransız tostu mumla arayıp iyisini bulamadıklarımdan... Cafe 460’ınki limonlu krem peyniri dolgusu ve yabanmersini sosuyla herkesi mutlu eder. Uzun saatlere yayılan kahvaltılar için kahvaltı kokteylleri de düşünmüşler. Mimosa ve bloody mary’nin yanına alkolsüz kombucha’lar eklenmiş. Ana kokteyl menüsünde de iddialılar. Kendi reçetelerini ve yine kendi yaptıkları şurupları kullanıyorlar.
FIRINLANMIŞ PEYNİR, ÇİÇEK EKMEK
Mekân günün ilerleyen saatlerinde bir gastropub havasına bürünüyor. Öğle ve akşam yemeği menüsü hem ortaya paylaşımlıkları hem de ana yemekleriyle geniş. Peynir tabağında (180 lira) fırınlanmış mozzarella, krem peynir ve taze ot karışımı var. Ona gouda, Kars gravyeri dilimleri ve marmelat eşlik ediyor. Yanında da fırın peynire daldırmak için sarımsaklı çiçek ekmek var. Bu hemen her içkiyle eşleşecek bir tabak. Domates soslu mozzarella ve fesleğenli pizzetta’nın (90 lira) hamuru 3 gün soğuk mayalanıyor. Ananas salsalı yakitori tavuk, vegan burger ve narenciye salatalı falafel de çok talep görüyor.
Farklı bir tatlı arayanlar, lotus bisküvi kıtırları üzerinde kremalı, toffee soslu ve deniz tuzlu ‘banofee’ye (58 lira) bir şans vermeli.