Güncelleme Tarihi:
Melina Kantina’nın sahibi Melina Abdo geçen haftalarda yine Arnavutköy’de yeni mekânı Papatya Dürüm’ü açtı. Antakyalı olan Abdo’yu böyle bir yer açmaya iten, Antakya’nın özlemini çektiği sokak dürümcüleri olmuş ve çocukluğundaki tatları İstanbullularla da buluşturmak istemiş.
Papatya Dürüm’ün mutfağındaki ustalar Antakya’nın kebap cenneti Harbiye’den gelmiş. Menüde dürüm başrolde. Kebap dürüm (90 lira) için bol baharat karışımıyla hazırlanan kebap, pişmiş domates ve soğan, isteğe bağlı olarak acı Samandağ biberiyle birlikte Antakya kebap ekmeği arasında servis ediliyor. İsteyene tavuk şiş dürüm (80 lira) de var.
Dileyenler bu kebapları porsiyon olarak sipariş edebilir.
Peynir, irmik ve fıstık...
Burada Harbiye usulü tavuğu (85 lira) tatmak da mümkün. Unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimizden biri bu... Abdo “Bu lezzeti belki de en son 90’lar kuşağının tatma fırsatı olmuştur. Günümüzde Antakya’da bile bulmak zorken biz Harbiye’de yetişmiş ustalarımızdan bu lezzeti orijinal reçeteyle yeniden gün yüzüne çıkarmalarını istedik” diyor. Bu bir çeşit tavuk pirzola. Lezzetini yöreye has zahter ve biber salçasıyla hazırlanan özel marinasyondan alıyor.
Humus, babagannuş ve biber yoğurtlama (hepsi 42 lira) gibi Antakya’da sık yenen mezeler menüde... Reçetesi henüz geliştirme aşamasında ancak yakın bir zamanda vegan dürüm de menüye eklenecek. Tatlı olaraksa ‘papatya tatlısı’ (45 lira) var. Bu tatlı künefelik tuzsuz Antakya peyniri, irmik ve Antep fıstığıyla hazırlanıyor.
Papatya Dürüm’ün işletme müdürü Gamze Haksöz, Abdo’nun çocukluk arkadaşı. Birlikte nostaljik bir hava yaratmak istemiş, antikacılardan topladıkları objeleri kullanmışlar. Abdo “80’ler tarzında, sıcak bir mekân olmasını istedik, ortaya samimi bir yer çıktı” diye anlatıyor.
İşletme pazartesi günleri kapalı.