Güncelleme Tarihi:
1) BAĞIMLILIK YAPIYOR
Adana Ocakbaşı, İstanbul
Kurtuluş’ta... Gamze Cizreli “İstanbul’da zırhla çekilmiş Adana kebabı yiyeceğiniz ender adreslerden”, Murat Bozok “Efsane” diyor. Somer Sivrioğlu’nun İstanbul’daki ilk tercihi, Teoman Hünal’a göre Adana’sı bağımlılık yapıyor. Porsiyonu 120 lira. (0212) 247 01 43
2) MODERN SUNUMLARLA...
Ali Ocakbaşı, İstanbul
Kebaplar orijinal reçeteye sadık kalarak hazırlanıp modern sunumlarla önünüze geliyor. Murat Bozok, Kuruçeşme’de Oligark’taki şubesine sık sık gittiğini söylüyor. Ebru Erke Karaköy şubesinin deniz manzarasını seviyor. Kebabın fiyatı 150 lira.(0212) 293 10 11
3) ŞEHİRLE ÖZDEŞLEŞMİŞ
Onbaşılar Kebap, Adana
Çukurova’da... Erdal İpekeşen “İsmi adeta Adana’yla özdeşleşmiş. Şehre gidince buranın kebabını (110 lira) yemeden dönmeyenlerdenim” diyor. Deniz Gürsoy da erkek koyun etinden yapılan kebaplarını beğeniyor. Defne E. Tüysüzoğlu, Seyhan Barajı manzarasıyla akla gelen ilk adreslerden olduğunu söylüyor. (0322) 215 00 00
4) İÇLİKÖFTESİ DE NEFİS
Koço Ocakbaşı, Adana
Reşatbey Mahallesi’ndeki mekân için Teoman Hünal “Asırlık bir binaya karşı kaldırıma atılmış masalarda kadeh kaldırarak harika bir kebap keyfi için mutlaka uğrarım” diyor. Defne Ertan Tüysüzoğlu “Aile işletmesi, temiz ve samimi. Adana kebabının
yanı sıra humus ve içliköftesi de çok lezzetli” diyor. Kebap fiyatı 80 lira. (0322) 457 28 82
5) KEBABIN BÜYÜKELÇİSİ
Onur Kebap Şevket Usta, Adana
Murat Bozok’a göre Şevket Usta, Adana kebabının büyükelçisi... Nur Aktı Yıldırım “Adana kebabı (80 lira) muazzam. Kazbaşını ve güveçte sunulan Adana et tavasını da öneririm. Misafir de götürebileceğiniz şık ve temiz bir mekân” diyor. (0322) 454 66 30
6) ETİ PAMUK GİBİ
İştah Kebap, Adana
Somer Sivrioğlu’nun Adana’daki favorisi. Nur Aktı Yıldırım “Kebaplık pide ekmeğini ortadan ikiye açıp, sadece pamuk gibi eti arasına koyup servis ediyorlar. Aşırı lezzetli, resmen ağızda eriyor. O kadar iyiler ki saat 16.00’da biter ve dükkânı kapatırlar” diyor. Porsiyonu 65 lira. (0322) 351 96 51
7) KABURGA ETİNDEN...
Ciğerci Memet Usta, Adana
Seyhan’da, hemen tarihi saat kulesinin yanı başında. Gamze Cizreli “Adana kebabı (90 lira) kesinlikle Türkiye’nin en iyilerinden... Sadece kaburgadan yapıyor, kuyrukyağı kullanmıyor ve zırhta çekiyor” diyor. Nur Aktı Yıldırım “Misafirlerimi buraya mutlaka götürürüm” diyor. (0535) 405 52 12
8) ZIRHLA ÇEKİLİYOR
Harbi Adana Ocakbaşı, İstanbul
Ortaköy’de... Ferit Özkaşıkcı “Adana’nın İstanbul’daki başarılı temsilcilerinden, gerçek Adana kebabı yemek için buraya gidilir” diyor. Ebru Erke’ye göre zırhla çekilmiş kebabı aslını aratmayan lezzette. Kebabın porsiyon fiyatı 120 lira. (0212) 327 21 01
9) PİDE EKMEĞİNDE
Ceyhan Ocakbaşı, Adana
Teoman Hünal “Çok lezzetli olan kebabı (75 lira) kadar yağlı karası da denenmeli” diyor. Ebru Erke “Yarım asrı devirmiş. Adana kebabını pide ekmeğiyle birlikte közlenmiş domates ve biberle sunuyorlar. Lezzeti yerinde” diyor. Kebap etini çekerken kapya biber de katıyorlar. Mekânın kömür ateşinde pişen ızgara seçkisi de geniş. (0507) 958 01 01
10) SAKLI BİR HAZİNE
Kebapçı Asker Usta, İstanbul
Salih Seçkin Sevinç “Maslak Oto Sanayi içerisinde, kendinizi gerçekten Adana’da kebap yiyor gibi hissedeceğiniz bir yer. Kebapçı Asker Usta çok eski bir kebap ustası. Bu mekân şu anda İstanbul’da layıkıyla keşfedilmeyi bekleyen saklı bir hazine. Kebapları mükemmel” diyor. Adana’sı 95 lira. (0212) 289 01 01