Güncelleme Tarihi:
Rama Lezzetin Öyküsü projesi kapsamına Tuğrul Şavkay tarafından hazırlanan Rama Lezzetin Öyküsü adlı kitap satışa sunuldu. Lezzetin Peşinde, Otlar ve Çiçekler, Baharat, Lezzetlendiriciler, Pişirme Teknikleri ve Bir Şölendir Yemek bölümlerinden oluşan 121 sayfalık kitapta birçok pratik bilgi ve birbirinden lezzetli tarifler yer alıyor. Kitapta baharatlarla ilgili ipuçları da yer alıyor.
Sütlü badem çorbası
Yapılışı:
Tencerenin içine Rama’yı koyup kızdırın. İçine unu ilave edip sürekli karıştırın. Un biraz rengini değiştirdiğinde et suyunu koyup karıştırın. Bir taşım kaynadığı zaman sütü, tuzu, bademi koyup karıştırın. Tat ve tuzunu kontrol edip servis yapın. Servis yaparken üzerine soyulmuş ve doğranmış badem serpiştirin.