Lezzet’in yemek yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Lezzet’in yemek yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Promedya ve Hürriyet Dergi Grubu'nun yayımladığı ‘‘Lezzet’’ Dergisi'nin gerçekleştirdiği ikinci yemek yarışması sonuçlandı. Önceki gün Kumburgaz Princess Hotel'de yapılan ‘‘Amerikan Pirinciyle Ekonomik, Pratik Yemekler Yarışması’’na 11 finalist katıldı. Yarışmada birinciliği ‘‘Amerikan Pirinçli Dökme’’ yemeğiyle Melahat Yılmaz, ikinciliği ‘‘Lezzet Tabağı’’ adlı yemeğiyle Bahar Çağlacan, üçüncülüğü de ‘‘Pirinçli Suböreği’’ adlı yemeğiyle İmran Köse aldı. Yarışmada Türkiye genelinden gönderilen binlerce tarif, şef Ümit Usta, gazeteci Tuğrul Eryılmaz, Lezzet

Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nuray Mestci, şarkıcı Hazal, spiker Zeynep Kasımlıoğlu, Promedya yetkilisi Gülay Alpay, Hisar yetkilisi İsmail Erdoğan, Teba yetkilisi Yasemin Balibaşa ve Princess

Oteli yetkilisi Kenan Dündar'dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Birinciye Teba firması, beş programlı bulaşık makinesi ve tam boy fırın, Hisar firması ikinciye altın kaplama 90 parça kaşık bıçak çatal seti, dokuz parça safir altın kaplama tencere seti ve altı litrelik düdüklü tencere ve Arzum firması üçüncüye Bravo halı yıkama makinesi hediye etti. Ayrıca finale kalan tüm yarışmacılara Tefal otomatik pilav pişirici armağan edildi. Yarışmaya İstanbul dışından katılan finalistler de Princess otelde ağırlandı.

Yarışma birincisi Amerikan Pirinçli Dökme

(4 kişilik)

MALZEMESİ

1/2 kg. Amerikan pirinci

1 su bardağı dövülmüş ceviz

100 gr. kaşar veya tel peynir

2 yemek kaşığı mısırunu

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1/2 demet maydanoz

5 yumurta

1.5 su bardağı su

1 tutam karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

1.5 su bardağı su tencerede kaynadıktan sonra, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve pirinç ilave edilir. Pilav kıvamına gelince ateşten alınır. Bu arada geniş bir kabın içerisinde yumurtalar iyice çırpılır ve karabiber, tuz, ceviz ve peynirle beraber pilava karıştırılır.

Fırın tepsisinin her yeri iyice yağlanır ve içine düzgün bir şekilde boşaltılır. İnce şekilde kıyılan maydanozlar üzerine serpiştirilir. Arzuya göre çörek otu da serpilebilir. Fırına sürüldükten sonra pişip pişmediği kontrol edilir ve fırından alınıp sıcak servis yapılır (Bu karışım istenirse teflon tavada lahmacun gibi ters düz edilerek de pişirilebilir).






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!