Lezzet Ajanı Hakkı Dayı 3K peşinde

Güncelleme Tarihi:

Lezzet Ajanı Hakkı Dayı 3K peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2007 00:00

Hakkı Arıkan büyük bir GSM şirketinde pazarlama uzmanı. Köfte, kuru fasulye, kebap üçlüsü ise hobi uzmanlığı. Bir yıldır Türkiye’de gidip, yemek yediği bütün 3K lokantalarının çetelesini tutuyor, agzimintadi adlı blogunda yorumlarını yazıyor.

"Son derece kişisel bir sebepten ötürü, 3K yani köfte, kebap ve kuru fasulye yemeye bayılıyorum. Tutkunuyum. Pide, balık, börek, makarna, pilav, peynir, meze, tapas, pizza da severim tabii. Hayat bunların hepsiyle güzel."

Sözlerinden de anlaşılacağı gibi Hakkı Arıkan yemek yemekle haddinden fazla haşır neşir. Geçen Eylül ayında www.agzimintadi.blogspot.com adresinde bir internet günlüğü açtı. Tutkunu olduğu üç yemek çeşidini (kebap, kuru fasülye ve köfte) iyi yapan restoranlar hakkında yazmaya başladı. Kendi ağız tadını okuyanlarla paylaştığı için ismini de ağzımın tadı koydu.

Hakkı Arıkan test ettiği mekanların çoğunu kendi araştırmaları sonucunda buluyor. Ama önerileri de kabul ediyor. Her öneriye balıklama atladığını zannediyorsanız yanılıyorsunuz: "Yemek benim için bir keyif. agzimintadi.blogspot.com da bu keyfi diğer insanlar ile paylaştığım bir kaynak. Bu sebeple yeni yerleri denemek için hiç acele etmem. Önce önerilen yeri farklı kaynaklardan araştırırım. Bu kaynaklar damak tadına güvendiğim arkadaşlarım, bindiğim taksinin şoförü olabilir. Söz konusu restoran hangi şehirdeyse oraya gittiğimde de araştırmalarım devam eder. Taksicilerle, esnafla konuşurum. Önerilen yeri ve rakiplerini sorarım onlara. Vakti geldiğinde kendim ya da arkadaşlarımla birlikte gider, denerim. Keyfin acelesi olmaz."

Blogunu takip edenler Hakkı Bey’in üç öğün dışarıda yediğini düşünebilir. Ama değil. Evde de yemek pişirdiği oluyormuş. "Evde spesifik ya da pratik şeyler yapıyorum. Son günlerde en büyük zevkim ekmek yapmak. Kendi yaratıcılığımla hazırladığım soslar eşliğinde makarnalar, safranlı, etli, ton balıklı pilavlar, sufle ve likörlerde iddialıyım. Et ve balık yemeklerini dışarıda erbapların elinden yemeyi tercih ediyorum."

HAKKI DAYI BİZİ KÖFTECİYE GÖTÜR

Hakkı Arıkan gerçek hayatta büyük bir GSM operatöründe pazarlama uzmanı olarak çalışıyor. Restoran turlarında ona yakın arkadaşları eşlik ediyor. Tek başına gittiği de oluyor. Öğle tatillerinde iş yerine yakın yerleri keşfe çıkıyor. Mesai arkadaşları da peşine takılıyor. "Bugünlerde ’Hakkı Dayı bizi köfteciye götür’ sloganını çok sık duyar oldum" diyor.

Yemek dışında yelken, scuba, surf, trekking, snowboard gibi aktiviteler ile de ilgilenen Arıkan, bu amaçla gittiği şehirlerde de yeni mekanlar deniyor.

Blogun tek yazarı Hakkı Arıkan değil. Düzenli takipçileri de mekan önerebiliyor. Ama önerilen her mekan mutlaka Hakkı Bey’in onayından geçiyor.

SANAL DÜNYANIN DİĞER LEZZET AJANLARI

www.yesek.com: Yesek, İstanbul’da ev dışında para verip yemek yediğimiz yerlerle ilgili bir blog. Birçok yerin adını duyuyoruz, okuyoruz, yerini biliyoruz ama sonuçta yemeği güzel midir, verdiğimiz paraya değer mi kimse söylemiyor. Bu blog’un amacı, bunu söylemek. Yesek Ağustos 2005’ten beri yayında.

www.dobisko.com: Dobişko, acıkan bünyelerin Türkiye’nin neresinde olursa olsun neyi nerede yiyebileceğini bulabileceği, farklı mekan ve lezzetleri denemek isteyenlerin gizli kalmış yerleri keşfedeceği, insanların birbirleriyle damak tadlarını paylaşabileceği bir web sitesi.

www.lezzetinizinde.blogspot.com: İstanbul’da nerede ne yenir konulu bir blog. Sahibi Başak Gürbüz Derman için her şey "İstanbul’un 100 Lezzeti" başlıklı bir e-postayla başlamış. İstanbul’un bu 100 yerindeki lezzetler hakikaten lezzetli mi değil mi test etmek için yola çıkmış. Deneyimlerini aktarıyor. Ayrıca son derece profesyonel fotoğraflar da çekiyor.

KOLESTEROLLE SAVAŞ PLANI

Sağlık çok önemli bir konu. Buna dikkat ediyorum, 6 ayda bir düzenli tahlil yaptırıp, doktor kontrolünden geçiyorum. Maalesef kolesterolüm yükseliş trendinde, ama doktorumla ilaç kullanmadan bir önlem aldık. Ağzımın Tadı için özel bir yemek tatmıyorsam rutin bir öğünde kırmızı et yememeye çalışıyorum. Bu sayede haftada 2-3 kereden fazla kırmızı et tüketmiyorum.

Hakkı Dayı’dan öneriler

Akhisar-İstanbul’da Köfteci Ramiz: Pideli Köfte Çayeli-Ankara-İstanbul’da Hüsrev Lokantası: Kuru fasulye Gaziantep’de İmam Çağdaş: Söğürtme lahmacun ve kebapları Gaziantep’de Halil Usta: Küşneme İstanbul Büyükada’da Yücetepe Kır Gazinosu: Köfte, patates kızartması İstanbul Kilyos’da Dağ Restaurant: Köfte, patates kızartması Konya’da Kebapçı Hacı Şükrü: Fırın kebabı

HAKKI DAYI SÖZDE DEĞİL ÖZDE DAYI

Hakkı Arıkan’ın lakabı Hakkı Dayı. Hatta bir logosu bile var. Sloganı ise şu: "Hakkı Dayı, sözde değil, özde dayı." Bu dayılık nerden geliyor diye soruyorum: "Mayıs 2006’da gerçekten dayı oldum, Arda isminde bir yeğenim var. O dönemde arkadaşlarım Hakkı Dayı diye seslenmeye başladılar, ben de bir pazarlamacı olarak bu tanımlamayı blog için bir marka yaratma fırsatı olarak gördüm ve kullanmaya başladım. Yine aynı dönemde bir arkadaşım doğaçlama olarak "Hakkı Dayı, sözde değil, özde dayı" diye bana takılmıştı, bu da hoşuma gitti. Blogun sloganı da bu şekilde ortaya çıktı. Logo tasarımını da reklámcı bir arkadaşım yaptı. Özetle Ağzımın Tadı ve Hakkı Dayı markaları doğal ve imece usulü bir süreç ile yaratıldı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!