Kurye-vale hizmetinizde

Güncelleme Tarihi:

Kurye-vale hizmetinizde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2010 14:05

Motosikletle eğlendiğiniz yere geliyor, motorunu katlayıp bagajınıza koyuyor, istediğiniz yere kadar özel şoförlük yapıyorlar.

Haberin Devamı

Savaş ÖZBEY
 
Gece uzadı, alkollü araç kullanmak istemiyorsunuz. Üstelik sıklaşan kontrollere yakalanıp ehliyeti kaptırmak da var... Ama telaşa mahal yok. İstanbul’un neresinde olursanız olun bir telefon açacaksınız, “gecenin kahramanları” hayatınızı kurtaracak. Bir ay kadar önce kurulan Motovale-Gecenin Kahramanları Şirketi, bir saat içinde bulunduğunuz yere motorlu bir elemanını yolluyor. Gelen eleman ilk bakışta tam bir kurye. Ama kurye kıyafetini çıkardığı zaman altından kravatlı-takımlı cillop gibi özel şoför çıkıyor. Özel şoförünüz önce kurye kıyafetlerini katlayıp bir çantaya koyuyor, sonra da İtalya’dan bu iş özel getirtilen motorunu katlayıp başka bir valize... Siz şaşkın şaşkın bakarken her iki valizi de bagajınıza yerleştirip kendisi direksiyona geçiyor. Özel şoförünüz sizi istediğiniz yere götürmeye hazır artık. Kurulun arka koltuğa, ister yarım kalan içkinizin tadını çıkarın, ister hepsi özenle seçilmiş eğitimli şoförlerle yol boyunca sohbet edin.

Haberin Devamı

ÇAPKIN’IN ÇARPAN ETKİSİ

Şirketin kurucuları, iki genç ekonomist: Emirhan Şapoğlu ile Tunç Akdoğan. Bu metodu İngiltere’de görmüşler, Londra’da çok yaygın olduğunu söylüyorlar: “Sadece alkollüler için düşünmemek lazım Motovale’yi. Sürekli özel bir şoföre ihtiyacı olmayan ama o gün özel şoför kiralamak isteyen herkese uygun.”
En yoğun günleri cuma ve cumartesi geceleri. Gecede 15-20 çağrı alıyorlar. En çok talep Taksim, Suadiye, Levent, Etiler ve Bebek’ten. İstanbul’un yeni emniyet müdürü Hüseyin Çapkın’ı da pek seviyorlar: “Şimdi nerede çevirme olacağı belli değil. İstanbul’da sıklaşan trafik kontrolleri bizim için bir şans!”

EN KISA 30 EN UZUN MESAFE 70 LİRA

Bu iş için tanesi 2 bin 500 Euro’ya, Diblasi katlanabilen motorlar getirilmiş İtalya’dan. Her biri 30 kilo. 10 saniyede katlanıp açılabiliyor. Şirketin şu anda 7 tane motoru bulunuyor. Yanlarında post makineleri de var, kredi kartıyla ödeme yapabiliyorsunuz. İstanbul içinde en kısa mesafe 30, en uzun mesafe 70 lira. www.motovale.com (530) 823 66 86.

N’aptın be ustam!

Haberin Devamı

Ela Quality Resort Hotel’in aşçı takımı, İstanbul Gastronomi Festivali’nde ödüllere boğulmuş:
3 birincilik, 3 ikincilik, yılın altın şefi dahil 3 de üçüncülük.
Otelin başaşçısı Muzaffer Aydın gururlu...
O gururla esmiş gürlemiş ustam:
“Michelin yıldızı da alacağıııız... Türkiye’de az sayıda restoranın sahip olduğu bu yıldızııııı restoranımıza asacağıııızz! Turist sayımız artacak... vs.. vs...”
İnsan uzmanı olduğu bir alanda bile cahil olunca böyle tuhaflıklar çıkıyor tabii ortaya.
Sevgili, değerli, eli lezzetli, pilavı tel tel dökülür ustam!
Türkiye’de hiçbir restoranın Michelin yıldızı yoktur, sizin de olamaz...
Sadece İstanbul’daki değil, mesela Miami’deki ya da Sidney’deki bir lokantanın da olamaz.
Çünkü Michelin yıldızı sadece Michelin rehberinin çıktığı yerlerdeki restoranlara verilmektedir.
Rehberin yayınlandığı bölgelerde her yıl teftişler yapmakta ve sonucuna göre de yeni rehberler hazırlamaktadırlar.

Haberin Devamı

EĞLENCE GÜNDÜZE Mİ KAYIYOR?

Önce Kuruçeşme Fun Fatale’de Day Light/Gün Işığı partileri geldi. Gündüz gündüz toplanıp eğleniyorlar. Geçen hafta Bebek Taps’te Bacardi partileri başladı. Çarşamba akşamları 21.00’de buluşuyorlar. Ayda bir kez yapılan Afterwork partileri ise her ayın ilk perşembesi. En son Akaretler’deki Der Die Das’ta toplandılar. Hem günün yorgunluğunu atıp sosyalleşiyor hem de yeni iş bağlantıları kuruyorlar, yani işin ucunda profesyonel network oluşturmak da var. Son olarak Nişantaşı Den Cafe’de iş çıkışı partileri başladı, onlar da adını Den Aperetivo koymuşlar. İlkini geçen perşembe yaptılar. Anlaşılan o ki yeni trend iş çıkışı partileri. Peki siz hangisini takip ediyorsunuz? Den cafeyi merak ettiyseniz telefonu (212) 224 24 70.

Haberin Devamı

ŞEHİRDE NE VAR NE YOK

TANGO SEVENLERE

Çellistanbul Borusan’da
Tolga Salman ve dört çellisten oluşan Çellistanbul bu akşam 19.30’da Beyoğlu Borusan Müzikevi’nde tango rüzgarı estiriyor. Giriş 30 lira. (212) 336 32 80.

EGE SEVENLERE

İzmirliler Punctum’da
İstanbul’daki İzmirliler, saat 21.00’de Beyoğlu-Punctum’da buluşuyor. Türkçe ve yabancı pop çalınacak partiye giriş 18 lira. www.biletix.com

ELEKTRONİK SEVENLERE

Soaked Indigo’da
Rocker görünümlü elektronik grubu Soaked, bu akşam 23.00’te Galatasaray-Indigo’da. Synt pop yapıyorlar. Biletler 24-34 lira. (212) 244 85 67.

POP SEVENLERE

Nev Hayal Bistro’da
Eski Dulcinea’nın yerine açılan Hayal Bistro’da Nev sevenleriyle buluşuyor. Saat 12.00’deki konsere biletler 34.5 lira. (212) 245 10 71.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!