Kürk giymeye de giyene de karşıyım

Güncelleme Tarihi:

Kürk giymeye de giyene de karşıyım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2012 00:00

Gaye Gürsel’i (30) hem yakından tanıdık hem de onunla bir moda çekimine imza attık.

Haberin Devamı

Aile
İzmirliyim. Bir ablam var, bir otomobil firmasında satış sonrası pazarlama bölümünde çalışıyor. Bütün akrabalarımız İzmir’deydi ama biz 1988’de ben 8 yaşındayken babamın ithalatla ilgili işleri nedeniyle İstanbul’a taşındık. Birbirine düşkün güzel keyifli bir ailemiz var. Her ne kadar İstanbul’da büyüsem de İzmir’i hep özlüyorum. Toprağı, havası, kokusu, rengi, insanı her şeyi farklı geliyor.
 
Hayat mottosu
Rahat bir insanım. Arada rahatsızlık duyduğum bir şey çıkarsa onu devre dışı bırakmaya programlı yaşarım. Hedefim elimden geldiğince stressiz yaşamak. Bunu yapmak için de bakış açını değiştirmek şart, kafaya takmayacağım demekle olmuyor. Sen değiştiğin zaman hayat da değişiyor ve takıldığın sorunlar artık sorun olmaktan çıkıyor. Bu yüzden yaşadığım hiçbir soruna kötü diye bakmam. Hep bir kazanç çıkarırım.
 
Oyunculuk hikâyesi
Oyuncu olacağım diye büyümedim. Bir şekilde hayat beni bir yerlere getirdi. Aslında işletme okudum. Üniversite birinci sınıftayken bir arkadaşımla denemek için, Ceyda Düvenci’nin ajansına CV bıraktık, beni hemen aldılar ve reklamlarda oynamaya başladım. İşletme’yi bitirdim ve kamera arkasında çalışmaya başladım. Sonra bir yıl Kanada’da hem dil öğrendim hem de garsonluk yaptım. Dönüşte Abdullah Oğuz’un ajansına kabul edildim ve hemen Özcan Deniz ve Naz Elmas’ın başrollerini paylaştığı ‘Haziran Gecesi’nde oynamaya başladım. Eşzamanlı olarak Müjdat Gezen’e başladım, oyunculuk eğitimi için… Çünkü o yola girmiştim. O gün bugündün hem eğitim alıyorum hem de oynuyorum. Gelişimimin her safhası kayıt altında.

Haberin Devamı

Film
İlk ve tek sinema filmim ‘Gelecek Uzun Sürer’ 2011’de vizyona girdi. Bir Özcan Alper filmi. İstanbul’da yaşayan, Artvinli bir etnomüzikoloğu oynadım. Ağıt derleyen biri, bu vesile ile yolu Diyarbakır’a düşüyor ve film Kürt sorununa parmak basıyor. Çok güzel bir işti. Hâlâ büyük bir tatminle anıyorum.

İşler Güçler
‘İşler Güçler’ komedi dizisi ama Dr. Feride komik değil, hafif muzip bir karakter. Dizide gerçekten çok komik karakterler var. Çok keyifli bir iş, sete koşa koşa gidiyorum. Ama komedi zor. Hakkıyla yapmam için daha çok pişmem gerek.
 
Bir günü nasıl geçiyor
Anadolu yakası insanıyım. Erenköy’de ailemle yaşıyorum. Şu anda tek başıma yaşamayı tercih etmiyorum. Rahat bir ailem var, hiç karışmazlar. Hatta bir buçuk yıl erkek arkadaşımla yaşadım ayrılınca tekrar bizimkilerin yanına döndüm, biliyorlardı. Ablam Gümüşsuyu’nda oturuyor. Anahtarım da var, arada bir ona gidiyorum. Sabahları dokuz gibi kalkmaya çalışıyorum. Sahilde yürümeyi çok severim. Müziği takıp yürüdüm zaman çok keyifli oluyorum. Haftada iki gün oyunculuk dersi alıyorum. Haftada üç-dört kez de set.

Haberin Devamı

Eğlence
Eskiden daha fazla çıkardım. Artık daha evciyim. Arkadaşlarımla muhabbetli sofralarda uzun yemekler yemeyi seviyorum. Eğlenmek için de ya Asmalımescit tarafları ya da Nişantaşı Koridor...

Çoluk çocuk
Hayat ne getirecek bilmiyorum. Hamileliğini kıskandığım  arkadaşlarım var. Onlar bana 30’una gel sana da bir güdü gelecek diyorlardı. Bana gelen giden yok. Ben akışına bıraktım. Hayata tırnaklarımı geçirmiyorum. Hiçbir zaman tek bir fikre odaklanmıyorum.

Hem zarif prenses hem de oğlan çocuğu
Değişik bir aurası var. Bazen zarif bir prenses gibi bazen mahallenin yaramaz erkek çocuğu gibi… Hangisi daha fazla diye soruyorum: “İkisi de eşit diyor. Ne kadar elma varsa o kadar da armut var. Birbirine zıt bu iki durumun eşit oranda benim içimde olduğuna bazen ben de inanamıyorum.”

Haberin Devamı

Teknolojiye uyumlu eldivenler

Akıllı telefonlar ve tablet bilgisayar çıktığından beri eldiven kullanmak zor olmuştu. Nihayetinde bilim adamları buna da çare buldu. Parmak kısmında özel dokuya sahip eldivenler sayesinde artık dokunmatik ekranlar rahatlıkla kullanılabiliyor.

Havaalanında bir efsane

1 Aralık 2012- 15 Ocak 2013 arasında Atatürk Havaalanı’nın ortasında dev bir mücevher kutusu görürseniz şaşırmayın. Chanel, Heinemann ve ATU Duty Free işbirliğinde Türkiye ve dünyada ilk defa, No5 parfümünü keşfetmeye davet ediyor. Markanın Kreatif Departmanı, Atatürk Havaalanı için 50 metrekarelik, rüyalara ve duygulara adanmış özel bir alan tasarladı. İçeride, markanın yeni reklam yüzü Brad Pitt görselleri eşliğinde ikonik parfümün dünyasında giriyorsunuz. No5, 1921’de çıktığında geleneksel parfümeri kodlarını yıkarak bir efsane olmuştu. Marilyn Monroe, “Gece yatağa neyle giriyorsunuz?” sorusuna “No5” cevabını vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!