Kudurtan 'Indie dans'

Güncelleme Tarihi:

Kudurtan Indie dans
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2010 15:22

Indie-dans müziğinin önemli temsilcilerinden Norveçli grup Datarock, dün gece Ghetto’ya gidenleri “kudurttu”.

Haberin Devamı

Grupla konser öncesi  yeni albümlerinden, Commodore 64’e ve kırmızı konser üniformalarına eğlenceli bir röportaj gerçekleştirildi...

Beraber müzik yapmaya nasıl başladınız?

Partilerde her zaman beraber takılıyorduk. Sadece birazcık daha üretken olmamız gerekiyordu ve bunu başardığımız için çok mutluyuz. Gerçi bunca yıldır üniversiteye gidiyoruz ama hala bitiremedik!

Üçüncü stüdyo albümünüzün 2011 yılında çıkacağını biliyoruz. Albümle ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Yeni stüdyo albümümüzün adı "Music For Synchronization”.  Ama bu sadece eğlence için yapılmış bir enstrümantal proje oldu bizim için. Bunun dışında yeni EP’miz “Catcher In The Rye”, konser görüntülerinden oluşan filmimiz “Never Say Die” ve yakında piyasaya çıkacak olan remix albümümüz “Mixed Up” var. Detaylar için ise şunu söyleyebiliriz ki, hepsi çok çılgın. Çılgın ama güzel!

Haberin Devamı

“Bulldozer” şarkınızın esin kaynağı “BMX Bandits” isimli film. BMX’in sizin için önemli bir ikon olduğunu söyleyebiliriz di mi?

Evet, Datarock olarak bizler o jenerasyonun çocuklarıyız! Commodore 64, kaykay, trash metal ve elektronik dans müziğini de bu ikonlara ekleyebiliriz.

One Love Festivalinde vatandaşınız Erlend Øye’yi (The Whitest Boy Alive) bisiklete binerken gördüm. Sizinde aklınızda BMX’lerle böyle bir şey yapmak var mı?

Kesinlikle!

“BMX, seksten daha iyidir” sözlerinize gelince...

Elbette bunlar şarkı sözleri. Şarkıda anlatmak istediğiniz şeyleri vurucu bir biçimde söylemelisiniz. Eğer ki, böyle bir şeyi ciddi olarak söylediysek derhal terapistin yolunu tutmamız  gerekiyor, değil mi?

“Computer Camp” şarkınızda Commodore 64’e ve eski oyunlara göndermeler yapıyorsunuz. Favori oyununuz hangisi ve yeni konsollardan hangisini tercih ediyorsunuz?

Sanırım sonsuza kadar iki favori oyunumuz olacak. Bunlar “Skate or Die” ve “Rockstar Ate My Hamster”. Ama hiçbir konsol Commodore 64’ü yenemez dostum!

Beach House grubunu biliyor musunuz? Ülkeniz hakkında yazılan ve adı Norveç olan bir şarkıları var.

Evet, Beach House’u biliyoruz. Norveç şarkısının melodisi gerçekten harika. Aynı zamanda da iyi bir isim.

Haberin Devamı

Her zaman konserlerinize kırmızı konser üniformanız ve güneş gözlüklerinizle çıkıyorsunuz..

Evet bunu yapıyoruz. Yani, sahne giysilerine ihtiyacımız vardı ve konserlerimiz her zaman fiziksel açıdan zorlu geçiyordu. Datarock sahnesinin dövüş sanatlarıyla öne çıkan ve ninjalara benzer bir görünüme sahip olması gerektiğine karar verdik. Ortaya böyle bir şey çıktı. Gerçek kimliklerimizi gizler gibi görünmek hoşumuza gitmiyor da değil.

Ayrıca konser üniformanızın 200 dolar’dan satıldığını okudum..

Süper pahalı üretimler yapan bir Norveç kıyafet firması olan Norrøna (WhiteOut) yapımı onlar. Piyasa açısından bakıldığında düşük maliyetli ürünler olduğunun farkındayız. Ama üretici fiyata karar veriyor. Bu çok can sıkıcı, haklısın.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!