Küçük Esin'in bitmeyen çilesi

Güncelleme Tarihi:

Küçük Esinin bitmeyen çilesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2007 12:11

YURTDIŞINDA yapılması gereken kemik iliği naklinin SSK yönetimi tarafından ‘Mevzuata aykırı’ denilerek engellemesi nedeniyle, kolay tedavi edilebilir hematolojik ‘MDS’ hastalığı ‘Akut Myeloid Lösemi’ye dönüşen İzmitli 10 yaşındaki Esin köse’nin çilesi bitmek bilmiyor.

Ailesinin verdiği hukuk mücadelesi sonucu SSK yönetmeliğinde bir yıl sonra yapılan değişiklikle yurt dışına götürülen ve 23 Nisan 2005 tarihinde Frankfurt Goethe Üniversitesi‘nde kemik iliği nakli olan Esin Köse, durumunda iyileşme görülmesine rağmen ilaçların yan etkisi nedeniyle şimdi de böbrek enfeksiyonuyla mücadele ediyor.

Tıp dilinde ‘Akut Pyelonefrit’ olmarak adlandırılan böbrek enfeksiyonuna yakalanan Esin Köse, Marmara Üniversitesi Hastanesi ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi‘nde tedavi gördü. Kalıcı tedavinin sağlanması için, cerrahların mesane genişletme operasyonu da önerdiği Esin Köse, 6 şubat tarihinden itibaren tekrar ateş yükselmesi görülmesi üzerine 7 Şubat Çarşamba günü Hacettepe üniversitesi Çocuk üroloji Servisi'ne yatırıldı. Avrupa çocuk ürolojisi Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Serdar Tekgül yönetimindeki servis yetkilileri, Esin’in tedavisine başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!