Kral öyle baÅŸarılı ki...

Güncelleme Tarihi:

Kral öyle başarılı ki...
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 29, 2003 18:51

Bir yerlere bağlarsam, siyasî mesajlar, farklı anlamlar çıkaran olabilir. Türkiye’nin en önemli sorununa, işsizliğe geldi ya sıra, şükürler olsun, aklıma eski bir fıkra geldi. İşsizlikle ilgili. Sözüm Meclis’ten dışarı, anlatayım.

Haberin Devamı


Uluslararası Cerrahlar Konferansı bittikten sonra bir Amerikalı, bir İngiliz, bir de Afrikalı cerrah birlikte içmeye gittiler.

İngiliz başladı anlatmaya:

– Geçen gün iş kazası geçirmiş birini getirdiler. Adam presin içine düşmüş, sadece sol elinin serçe parmağı kalmış. Müthiş bir çalışmaydı; önce parmağa bir el, sonra kol, sonra da vücut yapıldı. Adam taburcu edildi ve öyle verimli bir işçi oldu ki, onun yüzünden 5 kişi işsiz kaldı.

Amerikalı söz aldı:

– Bana da geçen gün bir saç teli getirdiler. Adam nükleer reaktörün içine düşmüş, sadece saçı kalmış geriye. Allah için iyi çalıştık: saça bir baş, sonra bu başa bir vücut yaptık. Adam taburcu edildikten sonra girdiği işte, öyle bir performans gösterdi ki, onun yüzünden 20 kişi işsiz kaldı.

Sıra Afrikalı’ya geldi:

– Geçen gün yolda gidiyordum. Ayıptır söylemesi bir yellenme kokusu duydum. Hemen bir naylon torbaya çektim kokuyu. Laboratuvara gidip o kokudan hareketle bir kıç yaptık, sonra ona uygun bir beden. Ortaya süper bir adam çıktı; öyle ki, kısa bir süre sonra tahta çıkıp kral olmasını kimse önleyemedi. Memlekette çalışabilen kimse kalmadı, ÅŸimdi herkes iÅŸsiz.  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!