‘Kötü çocuk’tan punk-elektronik makamında saçlar

Güncelleme Tarihi:

‘Kötü çocuk’tan punk-elektronik makamında saçlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2012 00:00

Charlie Le Mindu’nun lakabı ‘enfant terrible’ yani kötü çocuk. Müzikte Lady Gaga neyse saç tasarımında da o! Teşbih boşuna değil, Lady Gaga’nın alelacayip saçlarında da parmağı var. Saçla uğraşmadığında da mutlaka bir yaramazlık yapıyor. Gay porno stilistliği deniyor, korku filmlerinde çalışıyor, tişört tasarlıyor ve en avangardından meşhuruna kadar herkesi peşinden koşturuyor.

Haberin Devamı

Charlie Le Mindu (25) kendine ‘haute coiffeur’ diyor. Sanatçı lafını kullanmaya utanıyor, ‘zanaatkar’a fit. Fakat siz isterseniz tasarımcı ya da sanatçı diyebilirsiniz. Saça kumaş muamelesi yapıyor ve bütün yaratıcılığını kullanıyor. Bazen de bir heykeltıraş gibi çalışıyor. Tasarımları mizah ve drama dolu. Lady Gaga’nın devasa dudak ve hediye paketi fiyongu formu saçlarını da o tasarladı. Saça öyle bir şekil verdi ki, adeta bir şapka yarattı.
L’Oreal Professionel yeni saç ürünü ‘Mademoiselle Infinium’un da yaratıcı yönetmeni Mindu. Paris Moda Haftası sırasındaki uluslararası bir toplantıda bu yılın saçlarını, kuaförlük serüvenini ve Lady Gaga’yı anlattı:
“Benim için bir kadının ne giydiği o kadar önemli değil, çıplak bile dolaşabilir. Yeter ki ayakkabısı ve saçı güzel olsun!
Fransa’nın Bordoeux şehri yakınlarında doğdum. 13 yaşındayken kuaför teyzeme özenip saç yapmaya merak saldım. Yaşadığım kasabada kokoş yaşlı kadınların gittiği türde bir kuaförde çalışmaya başladım. Saç konusunda bu kadınların üstüne kimseyi tanımıyorum, her tür deneyime açıklar çünkü! Burada çok şey öğrendim, işin ilmini kaptım.

Haberin Devamı

GAY KULÜPLERDE PARLADI

17 yaşındayken cebimde sadece 300 Euro’yla tek kelime Almanca bilmeden Berlin’e gittim. Bir gay kulüpte drag queen’lerin (kadın kılığında gösteri yapan erkekler) saçlarını yaptım. Çok insanla tanıştım ve çok eğlendim! Elektronik müzik ve punk ortamlarında takıldım. Erkek arkadaşımın işlettiği kulüp sayesinde ünlü elektro-punk şarkıcısı Peaches ile tanışmam hayatımı değiştirdi. Hatta Berlin’de evlenirken düğünümde şarkı da söyledi Peaches!
Berlin’de ‘Pop-Up Salon’ konpseptini yarattım, çok meşhur oldu. Ayrıca White Trash ve Rio Club gibi meşhur kulüplerin de kuaförüydüm. Peaches sayesinde Florence and the Machine, The B52, Mylene Farmer, M.I.A, Kap Bambino ve Ayumi Hamasaki gibi isimlerle tanıştım ve çalışmaya başladım. Ardından Lady Gaga geldi. Gaga’nın stilisti Anna Trevelyan buldu beni. Gaga’yla çalışmak çok zevkli, ne yapmak istediğimi anlıyor ve takdir ediyor. Onun için dudak formunda tasarladığım saç epey ses getirdi. ‘Dudak’ saç aksesuvarı, Londra’nın ünlü tasarım müzesi Victor and Albert’taki ‘Power of Making’ sergisinde de yer aldı. Lady Gaga’yı seviyorum ama müziğine bayıldığımı söyleyemeyeceğim. Pop müzikten pek hoşlanmam, şu sıralar en çok caz dinliyorum. Zaten en büyük esin kaynağım müzik. Nina Hagen de en büyük stil ikonum. Yeni şeyler keşfetmeye çok meraklıyım. Londra’nın underground müzisyen ve sanatçılarından besleniyorum.
Kimliğimi Berlin’den sonra yerleştiğim Londra’da buldum. 2009’da Londra Moda Haftası sırasında peruk koleksiyonu tasarladım. Colette, Selfridges, Headonism, Cartier Vakfı ve Disneyland Paris’le ortak çalışmalar yaptım. Çok yakında Londra’da Harrods’ın Urban Retreat bölümünde kendi salonumu açacağım.”

Haberin Devamı

MINDU’DAN SON DURUM RAPORU

* Bir peruğun bütün görünümünü, hatta neredeyse kişiliği değiştirme gücüne inanamıyorum. Londra’dakiler peruk kullanma konusunda çok yaratıcı ve rahat.
* Şu sıralar hacimli ve upuzun lepiska saçlar çok ilgimi çekiyor.
* Saçtan yapılmış aksesuvarlarla, saça hareket kazandırmaya bayılıyorum.
* Saç bakımında bilinçli olmak, saçın dokusuna önem vermek ve profesyonel ürünler kullanmak çok önemli.
* Kurallara değil doğaçlama yapmaya inanıyorum. Siz de öyle yapın.
* Meleksi bir görünüm yaratıp, bunun altında umulmadık yaramaz davranışlar sergilemeyi her zaman çok sevdim.
* Aşırı uçlarda geziniyorum. Hiçbir şeyin ortasını sevmiyorum. En büyük korkum sıkıcı olmak, ucuz görünmektense hiç korkmuyorum.
* Bu yıl serbest stil örgüler, bir de ‘plaj saçı’ tabir edilen dalgalı çok çok uzun saçlar moda.
* Mutlu saçlar yaratmak istiyorum. Şu aralar kakülsüz dağınık saçlara taktım. Kirli sarı tonları da ilgimi çekiyor.
* Uyandığınızda saçlarınız berbat bir haldeyse düzeltmek için hiç uğraşmayın, daha da kötüleştirmeye çalışın bence!

Haberin Devamı

DEFİLEDEN ÇIKIP GELDİLER

L’Oreal Professionel’in sadece kuaförlerde satılan saç bakım ürünlerinin tanıtıldığı Paris’teki toplantıda; Mindu’nun yanı sıra Malcolm Edwards, Odile Gilbert ve Peter Gray gibi ünlü saç tasarımcıları da vardı. Bu isimler hem L’Oreal Professionel’in yeni ürünleri için styling yaptı, hem de ayaklarının tozuyla geldikleri moda haftalarından saç modasıyla ilgili son gelişmeleri aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!