OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 21, 2004 00:00
Bilimadamları, yemeklerde baharat olarak kullanılan körinin Alzheimer hastalığına iyi geldiÄŸini ve beyni koruduÄŸunu belirlediler.Ä°talya’daki Catania Ãœniversitesi ve ABD’deki New York Tıp Koleji uzmanları, körinin içinde bulunan bazı kimyasal maddelerin, beyni koruyan HO-1 enzimlerini artırdığına dikkat çektiler. Bu kimyasalların tetiklediÄŸi enzimler, serbest radikal diye adlandırılan maddelere karşı savunma oluÅŸturuyor. Bu maddeler, engellenmediÄŸi takdirde, beyin hücrelerinde anomali, sonuçta da ölümler meydana geliyor. Korinin bolca tüketildiÄŸi Hindistan’da, Alzheimer hastalığının dünyanın diÄŸer ülkelerine oranla çok daha az rastlandığı belirtiliyor.Â
button