Serhan YEDİG
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2005 01:22
Hayatı boyunca gitar, keman ya da bağlama çalmak isteyip, buna fırsat bulamayan, Türk Müziği, halk müziği, caz, modern dans, baleyle ilgilenip derinlemesine bilgi edinemeyenlere İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı kapılarını ön sınavsız açıyor. 8 Ekim’den itibaren hafta içi saat 18.00’de, hafta sonu saat 11.00’de düzenlenecek özel kurslara 7’den 77’e tüm amatörler katılabilecek.
İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, bugüne dek köklü müzik eğitimi alamamış her yaştan amatöre kapılarını sınavsız açıyor.
‘7’den 70’e herkes müzik öğrenecek’ sloganıyla başlatılan kurslarda Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği’nde amatörlere yönelik enstrüman, şan sınıfları açılacak. Ayrıca halk oyunları ve enstrüman yapımı öğretilecek. Konservatuvarın Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) çatısı altında başlatılacak etkinlikler, her seviyede müziksevere açık.
Kurslarda her öğrenciye öncelikle temel müzik eğitimi, solfej ve teori dersleri verilecek. Daha sonra şan eğitimi almak isteyenler üslup ve repertuvar dersleri alacaklar.
Türk Sanat Müziği’nde enstrüman dalını seçenler ise öncelikle keman, klarnet, tambur, ud, kanun, ney, piyano sınıflarına katılabilecek. Türk Halk Müziği’nde enstrüman eğitimi almak isteyenler bağlama, mey, kemançe, dilli kaval öğrenebilecekler.
USTALAR DERS VERECEK
Türk Sanat Müziği kurslarında Nevzat Atlığ, Alaaddin Yavaşça, Selahattin İçli, Mustafa Sağyaşar Sadun Aksüt gibi ustalar ders verecek. Halk Müziği kurslarında ise Can Etili, Serap Baltacı, İrfan Kurt, Erdoğan Eskimez, Kenan Duru gibi tanınmış isimler ders verecek.
Konservatuvarın Klasik Batı Müziği eğitimi kadrosunda yer alan Cihat Aşkın, Emel Şenocak, Faris Akarsu bu konuda açılan sınıflarda enstrüman ve teorik eğitim verecek. Klasik Müzik sınıflarında çello, klarnet, keman, gitar ve piyano bölümleri açılması planlanıyor.
SERTİFİKA DA ALABİLECEKLER
Kurslar hafta içi 18.00-20.00, hafta sonunda ise 11.00-17.00 arası yapılacak. Amatörlere yönelik dörder aylık ilk iki kuru tamamlayanlar belge alabilecek. Dört dönem kurslara katılanlara sertifika verilecek.
İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Sürekli Eğitim Merkezi bu konuda başvuruları ve ayrıntılı bilgi taleplerini yanıtlamak üzere bir merkez oluşturdu. SEM ofisine 0212 248 90 88’den ulaşmak mümkün.