Kokularını asla içine çekemeyecek ama azimli ebenin kucağında şimdi kendi ikizleri var

Güncelleme Tarihi:

Kokularını asla içine çekemeyecek ama azimli ebenin kucağında şimdi kendi ikizleri var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2010 00:00

Ebe Songül Othan (39) çok sayıda ailenin çocuk sevincine tanıklık etti. Doğurttuğu bebekler askerlik çağına geldi. Ancak kendi bebeklerini kucağına almak için 17 yıl sabırla beklemesi gerekti. Tam 12 kez aşılama, 7 kere de tüp bebek tedavisi gördü. Bazen “Uğraşmayın olmaz” diyen doktorlar bazen de eşiyle mücadele etti. Ama inadı ve ısrarı mutlu sonla bitti. Asena ile Hasret Nisa’yı dünyaya getirdi. Şimdi tek derdi minik kızlarının kokusunu içine çekememek. Çünkü Othan’ın çocuk sahibi olamamasının nedeni Kallman sendromuydu. Yani hiçbir kokuyu alamıyor.

Cem Othan ile evlenir evlenmez anne olmak istedi Songül Othan. Ebelik yapıyordu, sayısız bebek ellerine doğmuştu. “Şimdi kendi evladımı kucağıma almak hakkım” diye düşünüyordu. Doğal yollarla hamile kalmayı başaramayınca tıptan yardım almaya başladı. Aslında doktorlar da gebe kalamamasının nedenini anlayamıyordu.
Tayini İstanbul’a çıkınca hastane hastane dolaşmaya başladı. 2 tıp fakültesi, 4 araştırma ve eğitim hastanesi, 3 özel tüp bebek merkezinde ve özel mayenelerde tedavi gördü. Çokça zaman, emek ve kendi olanaklarına göre küçük bir servet harcadı. Çaresizlikten üfürükçülere bile gitti. Ama her seferinde gebelik testi sonucu negatif çıktı. O kadar zor zamanları oldu ki intiharı dahi düşündü.

EŞİ KUMA GETİRMEK İSTEDİ

Eşi Cem Othan, Songül Hanım kadar umutlu ve sabırlı değildi. Hele hele gittikleri bir doktor, Songül Othan’ın Kallman sendromu nedeniyle çocuk sahibi olmasının mümkün olmadığını, artık denemeyi bırakmalarını kesin bir dille söyleyince umutları hepten kırıldı. Tedavilerden pes eden Cem Othan, çocuk sahibi olmak için üzerine kuma getirmek istedi. Ama o kocasına da resti çekti, “Ben ölene kadar çocuk için uğraşacağım” dedi.
Songül Othan’ın 4 kız, 1 erkek kardeşi vardı. Doğuştan olan Kallman sendromu Songül dışında erkek kardeşinde de vardı. Onun da çocuğu olmuyordu. Kardeşinin tedavi göreceği özel tüp bebek merkezini kendisi buldu. Çünkü erkek kardeşi sonuç alırsa, kendi için de bir umut doğacaktı. Kardeşinin çocuk sahibi olması onda çifte mutluluk yaşattı. Demek ki onun da bir şansı vardı!
6’ıncı tüp bebek denemesinde gebe kaldı. Pozitif çıkan gebelik testini çelik kasaya koydu. Ancak 5.5 aylık hamileyken bebek erken davrandı. Doğum erken başladı. Sezaryenle alınan bebek yenidoğan yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Adını koydukları ama kucaklarına dahi alamadıkları bebeklerini, 3 gün sonra, yarım metrelik kefene sarıp toprağa verdiğinde tarifsiz bir acı yaşadı.

BU KEZ DOKTORU EŞİ ARADI

Ancak yarım kalan bu hamilelik Cem Othan’ın da tedaviye inanmasını sağlamıştı. Eşinin sezaryen dikişlerinin bile tam iyileşmesini beklemeden bu kez doktoru kendisi aradı. Aynı süreçle elde edilen embriyolar annenin rahmine transfer edildi. Yapılan test, “Hamilesin” diyordu. Pozitif çıkan testi, bir öncekinin yanına, çelik kasaya sakladılar. Üstelik ultrasonda onları başka bir süpriz bekliyordu: İkiz çocuk!. Cinsiyetleri umurlarında değildi, kız ya da erkek hiç farketmezdi...
35 yaşın üstünde olduğu için amniyosentez (anne karnındaki bebeğe genetik test) yaptırması gerekiyordu. “Kesinlikle istemiyorum” diyerek imza verdi. Bebeklerinde sorun çıksa da onları aldırmayacaktı. Kabulüydü.
Rahim ağzındaki açılma sorunu bu gebelikte de sürdü. 7.5 aylık kızlar yola çıkmıştı bile! Kızlarının ameliyathaneyi dolduran ağlama sesi hayatında duyduğu en güzel sesti onun için.

DOĞAL YOLLA GEBE KALMASINI KALLMAN SENDROMU ENGELLİYORDU

Dr. Seval Taşdemir (Ferti-Jin Tüp Bebek Merkezi Direktörü): Birçok hastalığın bir arada olduğu Kallman sendromunun etkilerinden biri de doğal yollarla gebe kalamamak. Songül bize geldiğinde tedavilerden yumurtalıkları yorulmuş, kilo almış, tükenme hissi yaşıyordu. Bazı tekniklerle gebeliğini kolaylaştırmaya çalıştık. Sonunda da gebelik gelişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!