Klasik restoran mönüsü

Güncelleme Tarihi:

Klasik restoran mönüsü
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2004 00:00

İşte size kimsenin itiraz edemeyeceği klasik bir restoran mönüsü. Hatta ev davetlerinizde bile gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.Yemeğin başlangıcında sıcak ya da soğuk olarak sunulan meze ya da diğer bir deyişle ordövr vardır. Bu mezeleri iştah açıcı olarak değerlendirilir. Duyurucu olmaması için küçük tabaklarda ve az porsiyonlarda koyulur. Daha sonra sade bir çorba, et yemeği, salata, peynir, tatlı ve meyve ikramı yer alır. Yemekle beraber şarap ikramı da yapılır. Yemek sonrasında ise kahve ve likör servis edilir. İnce NoktalarTuzu, yemeği ateşten almaya yakın koyun ki, hem pişme süresi uzamasın, hem de içindeki iyot uçup gitmesin.Pırasa çorbasıYapılışı: İnce kıyılmış soğanları ve ince doğranmış pırasaları bir tencerede 5 su bardağı suyla 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra, robotta ya da el mikseriyle püre haline getirin. Bir tencerede yağı eritin, unu ekleyerek sararıncaya kadar kavurun. Püre halindeki pırasaları karıştırarak içine ekleyin. Kremayı, tuz ve karabiberi koyun, sürekli karıştırarak kaynayıncaya dek pişirin. Mantar ve havuç dilimleriyle süsleyerek servise sunun. Süslemek için: Haşlanmış mantar ve havuç dilimlerini kullanabilirsiniz. 4 kişilikHazırlama süresi: 15 dakikaPişirme süresi: 40 dakikaMalzeme listesi5 adet pırasa sapı (beyaz tarafları)1 adet kuru soğan5 su bardağı su1 yemek kaşığı margarin1 yemek kaşığı un1 su bardağı hazır çiğ kremaTuz - KarabiberBesin DeğeriKişi başına: 639 kaloriProtein: 4 gr.Yağ: 54 gr.Karbonhidrat: 36 gr.Tavuk ciğerli polentaYapılışı: Küp doğranmış tavuk ciğerini yıkayın, tencereye koyup suyunu çekinceye dek kavurun. İnce doğranmış soğan, limon suyu, karabiber ve domatesleri ekleyip, 5 dakika pişirin. Polenta için: Mısır unu ve suyu mikserle çırpıp, 10 dakika bekletin. Yumurtaları ve sıvı yağ ekleyip, çırpmaya devam edin. Orta boy bir teflon tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ koyup, 1 su bardağı dolusu hazırladığınız polentadan dökün. İki tarafı pembeleşinceye dek krep gibi pişirin. Servis tabağına polentaları tek tek yerleştirin. Üstüne ciğerli harçtan koyup, servis yapın. Arzu ederseniz üzerine domates sos gezdirebilirsiniz. 6 kişilikHazırlama süresi: 15 dakikaPişirme süresi: 25 dakikaPolenta için: 2 su bardağı mısır unuMalzeme listesi2 adet yumurta2 yemek kaşığı sıvı yağ2 su bardağı su1 tutam tuzÜstü için: 250 gr. tavuk ciğeri1 adet kuru soğan4 adet domates (küp küp doğranmış)1 adet limonun suyuTuz - KarabiberPortakallı çikolatalı parfeYapılışı: Tavaya toz şekeri koyup, eriyinceye kadar karıştırın. İçine portakal dilimlerini atıp, iki taraflı 5 dakika süreyle pişirin. Çikolatayı küçük parçalar halinde suyla beraber bir cezvede kısık ateşte eritin. İçine yumurta sarılarını ekleyip, karıştırın. Öte yandan krem şantiyi, süt ve şekeri iyice katılaşıncaya dek çırpın. Bir tarafta yumurtaların beyazını kar haline gelinceye kadar çırpın. Eriyen çikolata, krem şanti ve yumurta beyazını birbirine karıştırın. Çukur bir cam kaseye döküp, 4 saat buzlukta bekletin. Servis tabağına ters çevirip, şekerli portakalla süsleyin. Portakal Şekerlemesi İçin1 adet portakal (ince dilimlenmiş)5 yemek kaşığı toz şekerParfe İçin125 gr bitter çikolata (sütsüz)1 kahve fincanı su4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)1 paket krem şanti1 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!