Klasik masajda titreşim nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Klasik masajda titreşim nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 22:31

Masaj rahatlamanın en kolay yoludur. Günümüzde en çok kullanılan klasik masajın, en son adımı olan titreşim nasıl uygulanır?

Haberin Devamı

Klasik masaj, bazı teknikler kullanılarak yapılan masajdır. Aynı zamanda İsveç masaj yöntemiyle de bilinen klasik masaj günümüzde en çok kullanılan masaj türüdür. Kişinin rahatlamasını sağlayarak, günlük hayattaki olumsuzluklardan uzaklaştırıp, dinlenmiş ve dinç hissetmesini sağlar. Ağrıyan kasları yumuşatarak, kan dolaşımını düzenler. Klasik masajda rasgele hareketler yapılmaz ve kullandığı teknikler vardır. Bu teknikler öfleraj, petrisaj, friksiyon, tapotement ve titreşimdir.

Klasik masajda titreşim nasıl yapılır

 

KLASİK MASAJDA TİTREŞİM

Klasik masajın son adımı olan titreşim, diğer adıyla vibrasyon tekniği genellikle bütün avuçla vücuda uygulanır. Nadir olarak parmak uçlarıyla uygulandığı da görülmüştür. El uygulanacak alana sabitlenir ve titreşim yapılarak iki yöne baskı yapılır.  Bu şekilde kaslarda rahatlama sağlanır. Tüm teknikler uygulandıktan sonra sıvazlama ile sonlandırılır. Elektrikli aletlerle yapılan vibrasyonların daha faydalı olduğu görülmektedir. Kas gerginliğini giderebilen en önemli masaj hareketlerinden biridir. İşlemler rahatlama hissi veren hoş kokulu yağlarla yapılır. İşlem süresi yaklaşık 50 dakika sürmektedir.  

Haberin Devamı

Klasik masajda titreşim nasıl yapılır

TİTREŞİM TEKNİĞİNİN SAĞLADIĞI FAYDALAR

Klasik masajın son adımı olan titreşim tekniği basınçlı uygulandığından dolayı rahatlama hissi verir ve kan dolaşımını hızlandırır. Kas spazmı çözücü etkisi vardır. Titreşimli masaj olarak bilinen zayıflama aletleri, karın yağını eritmek için kullanılan yöntemlerden biridir. Aynı zamanda titreşimle zayıflama, vücudu sıkılaştırmak ve kasları daha yoğun hale getirmek için kullanılır.

Ayrıca kaslarını sürekli kullanan kişilerin, kasları rahatlatma amacıyla titreşimli masaj aletlerini kullanması faydalı olacaktır. Ancak titreşimli masaj aletini hiçbir spor hareketi yapmadan kullanılması durumunda, zayıflamak isteyenler için bir hayal kırıklığı olacaktır. Titreşimli masaj aleti zayıflama amacıyla kullanılıyorsa masajı günlük olarak yapılan egzersizlerle desteklemesi gerekir.  Squat hareketi, sopalı hareketler ve mekik çekmek gibi spor hareketleri destek amaçlı kullanılabilir.

BAKMADAN GEÇME!