Güncelleme Tarihi:
Kıskançlık, sevginin paylaşılmak istenmemesi sonucu ortaya çıkan bir duygu çeşididir. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi aşırı kıskançlık da ilişkilerde olumsuz sonuçlara sebep olmaktadır. Erkek psikolojisi sevdiği kadını kimseyle paylaşmak istemez.Kadınların bu konuda yapması gerekenler ya olduğu gibi kabullenmek ve zamana bırakmak ya da birazdan bahsedeceğimiz önerileri hayata geçirmek olacaktır. Kıskançlık abartılmadığı sürece karşı tarafı mutlu edebilir. Fakat aksi halde ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu konudan muzdarip olan kişilerin Google arama geçmişinde "Kıskançlık tedavi edilir mi?" sorusu yerini çoktan almıştır. Kıskançlık genetik olabileceği gibi sonradan da kazanılabilen bir davranış şeklidir. Tedavi olarak terapi ve ilaç tedavisi dışında kıskançlığı nötralize eden TMS cihazları ile manyetik şoklama yapılarak da kurtulma yöntemleri mevcuttur.
Kıskançlık psikolojisinde sonradan olmalara müsade edilmezse sorunlar gün yüzüne çıkamaz. İlk zamanlardan itibaren aşırı kıskançlık gözlenmiş ve kabul edilmiş ise daha sonra şikayetçi olunmamalıdır. Tabii ki ilişkilerde en başta karşındakini tüm yönüyle tanımak bu konudaki en önemli evredir.Fakat daha sonra ortaya çıkan kıskançlıkla baş etme yollarında yukarıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.
Kıskançlık hayatınızı zorlaştırmaya başladıysa en iyi savunma saldırıdır düşüncesiyle ondan daha fazla kıskanmaya başlayarak onda bir farkındalık yaratmaya başlayabilirsiniz. Bu davranış ile onun yaptıklarını sorgulamasını sağlayabilirsiniz. Fakat pek sağlıklı bir yöntem olduğu söylenemez. Olumsuz sonuçlanma ihtimali de yüksek olan bir yöntem olduğundan tavsiye edilmez.