Kışa Hazırlık - 1

Güncelleme Tarihi:

Kışa Hazırlık - 1
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2004 00:00

Yaz biterken, mutfaklarda bir telaştır başlar.. Güneş ışınları gücünü yitirmeden, bazı meyvelerin, sebzelerin mevsimi geçmeden işe koyulmak gerek.Kış için yapılan hazırlıkların başında, öncelik dondurulmuş ürünlerin... Çünkü derin dondurucular iyice yaşamamıza girdi. Tam zamanıdır, bamya, bezelye, domates, fasulye, börülce, patlıcan, biberin tarladan evimize geldiği dönem... Meyvelerden vişneyi, eriği, kızılcığı zamanı geçmeden derin dondurucuya atmak gerek... Böğürtlenleri de unutmayalım. Düşünün, dışarıda kar yağıyor, bir kış gecesi... Masanızda sanki tarladan yeni koparılmış tadını veren etli bamya, yanında buz gibi bir vişne kompostosu... Bir ipucu, meyveleri çekirdekleriyle birlikte dondurursanız daha lezzetli olurlar. Kurutulmuş sebzelerimizi kağıt torbalarda saklarsak, lezzetini ve rengini kaybetmediklerini göreceğiz.PRATİK TARİFLERRokalı peynirli makarna6 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi1 paket pappardella (yassı şerit) makarnaYarım demet roka1 su bardağı rende beyaz peynir1 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz, karabiberİlk olarak makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayalım. Makarna haşlanırken, biz rokayı iyice yıkayıp, süzelim ve ince ince doğrayalım. Bir tavaya zeytinyağını koyup, kıyılmış rokaları orta ateşte 3-4 dakika çevirelim. Rokayı fazla kavurmayalım. Bu arada makarnamız haşlanmıştır. Makarnayı süzelim ve tenceresine alalım. Üzerine rokaları, rendelenmiş beyaz peyniri ve karabiberi karıştırarak, sıcak sıcak servis yapalım. Karışık kepekli sandviç6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaMalzeme listesi1 paket kepekli tost ekmeği3 adet marul yaprağı6 dilim yeşil zeytinli tavuk jambon6 dilim kaşar peyniri10 adet kiraz domates1 adet salatalık2 yemek kaşığı mayonezÖncelikle malzememizi sandviçimizi yapacağımız büyüklüğe göre ayarlayalım. Tost ekmeklerini ikiye bölelim, üçgen şeklinde. Üzerlerine ince bir tabaka mayonez sürelim. Üzerine sırasıyla marul yaprağı, kaşar peyniri, jambon ve salatalık dilimlerini yerleştirelim. Üçgen ekmekle kapatıp, ikinci katı hazırlamaya geçelim. Burada salatalık yerine domates koyalım. Yine malzemelerden sırasıyla yerleştirip, üstünü ekmekle kapatalım. Gönlümüze göre malzemelerin yerini değiştirebilir, iki ya da üç katlı sandviçler yapabiliriz. Şimdi sandviçlerimizi tabağa koyup, yanına kocaman bir bardak ayran hazırlayıp, ekran karşısına geçebiliriz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!